Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj chtěla jsem se zeptat na další věc ohledně plodové vody, když mi praskne za jak dlouho bych se měla dostavit do porodnice, musím nějak spěchat nebo mam čas?
Pokud nebude zakalená, tak do dvou hodin bys měla být v porodnici. Někomu ale po prasknutí vody se rychle rozjedou kontrakce (já na ně čekala 3h a ani pak jsem je skoro neregistrovala).
Měla by jsi se dostavit do porodky do dvou hodin. Já tam teda jela dýl
nic mi nebylo tak jsem moc nespěchala a stejně jsem tam čekala na kontrakce 5 hodin. Je to kvůli infekci, aby jsi něco někde nechytla, musejí ti podat do dvanácti hodin po prasknutí pokud neporodíš antibiotika.
jojo nám taky PA říkala do dvou hodin ale důvod prý ani tak není infekce ale že se můžou uvolnit drobné části mimča a sestoupit do porodních cest - tím je myšlen hlavně pupečník a mohlo by to způsobit komplikace. Takže není potřeba chvátat ale zase neležet doma.
Jinak mě když praskla voda, tak jsem byla taaak nervozní že jsem hned musela vzbudit manžela a jeli jsme snad do 15 minut (ani nasnídat jsem ho nenechala chudáka
) a to jsem jinak kliďas ale ani nevím proč jsem tak stresovala. Kontrakce se mi rozjeli slabé asi do hodinky. ![]()
na druhou stranu u druhého porodu kdybych čekala na vodu, jak jsem si předsevzala, nedojdu ani pro telefon volat sanitku ![]()
Obecně se říká do 2hod.
Poprvé mi voda prdla doma, asi za 2 hod jsme vyrazili do porodnice (porodila jsem 13,5hod po prasknutí vody)
Podruhé mi jí prdla dr na sále - ale už jsem chodila pár dní otevřená na 4 a plodový obal s vodou jsem měla našprajcovanej už v cestách ve stadiu, co prej bejvá až za porodu a furt nic a doktorka furt jen zírala, že ještě držim, když už byla holka bez přehánění mezi nohama s hlavou:D (a kontrakcema furt). Takže na další poradně už mi poslala na sál a bylo vymalováno po píchnutí vody ihned (fakt jsem doma chtěla čekat, bo ty kontrakce byly furt a furt nic z toho, už jsem ani neplašila, spíš stresila, že to ani nepoznam, pže to nakonec bylo vždycky naplano a tak jsem ekala na tu vodu, že to bude jediná jistota a byla jsem děsně vysmátá, když mi vyhrožovali, že pokud mi prdne voda, nemam na nic čekat a tu sanitku si zavolat)
me než prdla voda tak mi nic nebylo. jen semi chtelo pořád na velkou já tlačila a nic
pak prdla,,..ve 21.35..a hned velký kontrakce..ve 22.01, byla venku, sice šla císařem…ale dr řekla že kdybysme jely tak nedojedem..já byla už tam, mela sem jít na sál druhý den, malá se cpala rychle
No je fakt, ze ja jsem poprve porodila za 2 hodiny a 40 minut od prasknuti plodove vody a to sel maly KP - takze sice se rika 2 hodiny, ale zalezi na situaci.
Navic tedy maly byl KP - tkaze odktor mi rikal, ze kdyz mi prasne plodova voda, ze musim byt do 15ti minut v porodnici, ze to je pro mimi nebezpecne. No do 15ti minut bych to nestila ani omylem, ale jak jsem psala melaj sme rychly porod tkaze jsme byla rada, ze jsem na nic necekala.
me rikaly ze do hodiny, ale jak vidim vsude je to jine… a kontrakce se mi rozjely nevim za jak dlouho, protoze mi pichly oxytocin ![]()
do 15 min? my mame nejblizsi porodnici hodinu cesty vsechny tri
takze tady rodime i na dalnicich ![]()
No presne zalezi na situaci,snad uz zakladatelka jela
,mne praskla voda,mama mi volala do nemocnice,protoze to byly hotove vodopady, prijela rychla do 10min,porodila jsem za 17hod
,na kapackach.
mě praskla voda ve tři ráno, za 15min už mě pobolívalo břicho, za dalších 10min jsem už musela rozdýchávat, takže jsme celkem spěchali a v porodce byli za hodinu po prasknutí vody - ve 4 ráno. Před příjmem už jsem to rozdýchávala fest a musela u toho dřepět. Z mojeho pohledu to bylo tak tak, později už bych tu jízdu autem snášela opravdu špatně. Malá byla na světě za 4 hodiny po příjezdu do porodky.
Byl to můj druhý porod.
Jinak se doporučuje dorazit do porodnice cca 2hod. po prasknutí vody…
No mi gynekolog taky říkal, že nejpozději do dvou hodin..voda mi praskla cca v 7 ráno a kontrakce nastoupily až kolem 12.00, do té doby mě jen pobolívaly trochu záda..malý se narodil 14.20..každá to má prostě jinak…
Já si šla ve 22 h lehnout a ve 23 h mě zbudilo lupnutí a rupla mi voda, jak jsem vstala a malej se posunul, začely okamžitě dost silný kontrakce snad co každý dvě minuty a malej byl 3 h od prasknutí venku. Ještě, že jsem nebyla už doma, protože jen cesta by nám trvala přes hoďku a při těch kontrakcích ani nevím, jak bych to v autě vydržela, sedět jsem vůbec nemohla.
Mě bylo na kurzu i v porodce řečeno do dvou hodin, ikdyž nejsou kontrakce.
Mě jak prdla voda, rovnou byly kontrakce cca po 5ti minutách, takže jsem dobalila, zavolala odvoz a jelo se. Kvůli dopravní zácpě (ráno všední den) jsem dojela k příjmu fakt necelé 2 hodiny od prasknutí a sestra mi vynadala jakto že jedu tak pozdě, když mám kontrakce
Za dvě hoďiny od příjmu byla malá venku.
Mě když praskla voda vůbec nic mi nebylo,v klidu jsme se s přítelem najedli a pak vyrazili do porodnice.kontrakce mi začali až po třech hodinách,ale pak to šlo rychle.