Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Mám termín za týden, bolesti žádné a teď mi asi praskla voda resp. jen mi trochu steklo po noze, žádné lup a kaluž. Břicho mám obří, vody až moc. Mám hned začít šílet nebo čekat na bolesti případně víc vody?
Byla bych první dobu porodní doma…kontrakce po 8-5 min. jela bych. Je taky otázka jak daleko to máš do porodnice.
Přeju klidný a pohodový porod.
![]()
Já dojela při obou porodech po prasknutí vody cca po 3 hodinách a i tak jsem dostala sprda, že jsem měla přijet hned a to jsem jednou pozitivního streptokoka měla a jednou ne… uvidíte, třeba to praskne za chviličku a budete vědět ![]()
@kve-tinka píše:
Byla bych první dobu porodní doma…kontrakce po 8-5 min. jela bych. Je taky otázka jak daleko to máš do porodnice.
Přeju klidný a pohodový porod.![]()
cca 15-20 min autem…přítele mám v práci taky zhruba 15min daleko…tak zatím nebudu plašit, díky
@beruska03 píše:
Já dojela při obou porodech po prasknutí vody cca po 3 hodinách a i tak jsem dostala sprda, že jsem měla přijet hned a to jsem jednou pozitivního streptokoka měla a jednou ne… uvidíte, třeba to praskne za chviličku a budete vědět
Vím že se v porodnici dává vložka na test jestli jde o plodovku…tak budu sedět a čekat na další únik… moc se mi tam nechce jet „suchá“ s tím, že mi asi před hodkou ucvrnklo…
@Anonymní píše:
Vím že se v porodnici dává vložka na test jestli jde o plodovku…tak budu sedět a čekat na další únik… moc se mi tam nechce jet „suchá“ s tím, že mi asi před hodkou ucvrnklo…
držím palce ať jde porod hladce
![]()
Mě rupla voda pouze u třetího porodu a tam jsem tedy musela jet hned, jelikož jsem měla pozitiv streptokoka. Jinak vím, že pokud nejsou pravidelné kontrakce už po těch cca 8 min, tak se ještě nejezdí, byla bys tam zbytečně brzo. Ještě bych vyčkala, případně zavolej do porodky, jak se k tomu staví oni ![]()
Já měla doma kontrakce po 13 minutách a jela do porodky, kde mi za 2 hodiny praskla voda a za další hodinu byl malý venku. Takže je to individuální… Po příjezdu do porodnice jsem dostala vynadáno, že jsem tam brzy, otevřená na 1 prst, že porodím nejdřív tak za 10 hodin… Doktor šel spát a pak ani nestihl dojít na sál, přišel na šití. Tak bych se asi řídila tím, jak se cítíš… ![]()
Já měla streptokoka, takže jsem valila hned..:)
Taky mi nepraskla stylem Lup a kaluž, ale vytékala postupně.. Na tvém místě bych se v klídku připravila a pozvolna vyrazila:)
Me praskla voda a stejne druhy den me porod vyvolal byl kluk línej
pohodovy porod preju ![]()
U nás v porodnici se taky jezdí cca 2 hodiny od prasknutí vody.
Ahoj holky, zeptám se tady. V pondělí začínám 35tt. Teď jsem si byla chladit nohy ve sprše a když jsem vylezla steklo mi po stehnách trochu tekutiny. Absolutně netušim jestli to mohla být plodovka. Léčím ještě kvasinky, tak si řikám jestli to neni k tomu. Bolesti nemám akorát se malej děsně vrtí, ale to je asi vedrem.
Nechci něco zanedbat, tak se ptám.
@mmch tak vyckeja uvidis co bude ci ne
přeji at to voda ještě neni ![]()
@mmch Vezmi si porodnickou vložku (ne normální, na té se nic nepozná) a pokud by ještě byla mokrá, tak jeď do porodnice.