Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, pokud neporadil Dr., který měl možnost tě vyšetřit, poslal tě na sono a CT, tak pochybuju, že ti někdo poradí přes net
Nabral krev, zda nemáš vysoké CRP nebo leukocyty (ukazatele zánětu)?
Co slepak mas ho jeste? Ja taky zvrcela a bolesti celeho bricha. Kazsopadne neco s travenim to bude, streva zaludek nebo tak neco.
Myslim, ze kdyz je ti takhle mela by jsi jet radsi na pohotovost do nemocnice.
A co Ti vyšlo z krve? Dr. nic neřeší nebo se čeká na výsledky? Máš i průjem?
Sedla bych si v nemocnici a řekla, že neodejdu, dokud něco nevymyslí. Horečka, zvracení, šířící se bolest… Bych se bála, že budou z dětí sirotci. Jako je hezký, že tě někam poslali a nic nenašli, ale tvoje příznaky rozhodně nevypadají na „nic“.
Jinak moje maminka ještě za totáče měla bolesti břicha, v okresní nemocnici jí řekli, že jsou to zaražený prdy, pak jí bylo úplně šíleně, jela do nemocnice v Praze a mazala okamžitě pod kudlu, slepák už byl v tu dobu prasklý… Bylo to fakt o fous, mohlo být klidně po ní.
To zvracení většinou naznačuje, že je v těle něco špatného a tělo se toho chce zbavit. Mně se takhle projevovalo mimoděložní těhotenství a na operaci jsem šla v poslední chvíli s litrem krve v břišní dutině… Takže určitě další vyšetření.
@Anonymní píše:
Průjem nemám a doktor nic neřeší
V tom případě bych jela na pohotovost. Šest dní je dlouhá doba, Dr. Ti nevzala ani krev?
No, musím říct, že mě tu docela děsíte, ale ten slepák mě opravdu nenapadl, ale je tu jediný probllém nemám hlídání pro skoro 6letou dceru. Svěřit jí sousedům nepřipadá v úvahu, manžel je na noční přijde až ráno v sedm a nejbližší příbuzenstvo je vzdálené cca 130 km. Takže pohotovost jedině až ráno.
@Anonymní píše:
No, musím říct, že mě tu docela děsíte, ale ten slepák mě opravdu nenapadl, ale je tu jediný probllém nemám hlídání pro skoro 6letou dceru. Svěřit jí sousedům nepřipadá v úvahu, manžel je na noční přijde až ráno v sedm a nejbližší příbuzenstvo je vzdálené cca 130 km. Takže pohotovost jedině až ráno.
nemůžeš zavolat nějaké kamarádce, mamince, zkrátka někomu, kdo by se o dítě postaral? Mě to zkrátka nepřijde normální, abys měla tak vysokou horečku a bolest šířící se v celé dutině břišní. Aspoň to crp, to je jedno bodnutí do prstu, pokud by bylo nízké, tak by to vyloučilo aspoň nějaký ten zánět…
Když nemáš průjem, chodíš na velkou? Ta je úplně běžná nebo není vůbec? Napadá mě namátkou ještě neprůchodnost střev, torze nějakého vnitřního orgánu, žlučník, zánět slinivky…
Na velkou normálně chodím a ta kamarádka jelikož jsme se před nedávdem přestěhovali, tak tu zatím žádnou poblíž nemám. Tahle varianta už mě napadla taky dávno. Já už opravdu nevím co by to mohlo být.
Dobrý den, je mi 23 let, už dva týdny mě docela hodně bolí břicho, mám horečku přes 39 a asi tak 5krát denně zvracím. Byla jsem u své praktické lékařky hned po dvou dnech, co bolesti začaly a léčila mě pouze léky proti bolesti, ale bolesti přetrvávali dále, spíše se zhoršovaly. Břicho bolelo nejprve v podbřišku, teď se bolest rozšířila úplně všude. Byla už jsem na ct a sonu, ale nic se nenašlo. Nemohl byste mi někdo pomoc, co by to mohlo být? Mohla by pomoct i třeba změna lékaře? Bolesti se stupňují(někdy to jsou až křeče) při chůzi, kašlaní a třeba i 3 minutovém sezení. Někdy mám i problém dojít na wc. Už jsem za tu dobu zhubla 6 kilo. Vše co sním a vypiji, tak vzápětí zase vyzvracím a to, že mám problém do sebe dostat i půlku rohlíku za celý den.
Děkuji moc za všechny rady co mi poskytnete, jsem už z toho docela zoufalá.