Odstranění dioptrií

1609
28.10.12 13:41

Odstranění dioptrií

Nemáte, prosím někdo zkušennost s touto operací? Nejlépe v Oftě Plzeň, ale klidně napište i z jiného pracoviště. Myslím, hlavně jestli to bolí-potom, jestli jste ty první dny trávili v šeru a tak, jestli si mám naplánovat dovolenou, nic moc se asi ani dělat nesmí, že? Když bych na to možná měla, tak se nějak bojím. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
28.10.12 13:49

Nebyla jsem ale kolegyně ano, druhý den po zákroku přišla normálně do práce ve slunečních brýlích tedy. Říkala, že po zákroku cítila jako kdyby písek v oku a druhý den nic. Mmch, práce defakto celý u pc a byla v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
28.10.12 14:02

No, to je krásný, to jsem myslela, že PC a Tv, aspoň pár dní vůbec. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.10.12 14:06

Ahoj, já byla před rokem na zákrok v Lexumu. V den operace jsem už skoro viděla ostře, je jsem měla pocit jako když máš v oku řasu takové jemné řezání. Druhý den vidění zcela ostré, ale měla jsem sluneční brýle, přímé světlo bylo nepříjemné. Já šla do práce za dva dny a ok, celý den u PC. Za sebe mohu operaci doporučit, po roce se mi oči nezhoršily, vidím stále ostře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.10.12 14:08

Jo a nesměla jsem měsíc chodit plavat a dělat kontaktní sporty, aby mě do oka nikdo neuhodil. A vyhýbat se prašnému prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
28.10.12 14:12

@Esterkaaa ja som na nej bola pred 10timi rokmi a po tehotenstve som tam kde som bola aj predtym :(

nevie niekto, ci je mozne ist aj dvakrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
28.10.12 15:45
@Esterkaaa píše:
Ahoj, já byla před rokem na zákrok v Lexumu. V den operace jsem už skoro viděla ostře, je jsem měla pocit jako když máš v oku řasu takové jemné řezání. Druhý den vidění zcela ostré, ale měla jsem sluneční brýle, přímé světlo bylo nepříjemné. Já šla do práce za dva dny a ok, celý den u PC. Za sebe mohu operaci doporučit, po roce se mi oči nezhoršily, vidím stále ostře.

Ahoj, v Lexumu v Praze? Chystám se taky na zákrok a vybírám si kliniku, rozhoduju se mezi Gemini a Lexumem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.10.12 17:21

@soldi pokud máš ještě co vypálit na rohovce, tak můžeš jít i 5×. Kamarádka byla na opravě už snad 3×, protože neměla ustálené dioptrie.
Já byla teď na kontrole před porodem a doktorka mi říkala, že kdyby se mi zrak zhoršil není problém jít opět na odstranění dioptrií. A záleží jestli sis zaplatila garanci, pokud ne, tak si musíš celou operaci platit sama. Já si zaplatila celoživotní garanci a platit budu v případě opravy jen vyšetření což je pár tisíc.

@Kačka92 byla jsem v Ostravě v Lexumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.10.12 18:21

Byla jsem v plzni v oftě u docenta Hadrávka před sedmi lety. za mě velká spokojenost, do dneška jsem bez dioptrií ;) pár dní máš pocit písku v očích, jako bys měla zánět spojivek, ale dá se to. když jsem já byla, dělalo se ještě každé oko po týdnu zvlášt, nevím, jak je to ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
28.10.12 18:44

Díky moc, ten Hadrávek je tam pořád, koukala jsem na jejich stránky, ale jestli dělají obě oči najednou tam nemají, slyšela jsem, že snad jo, to by asi řekli při tom vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.10.12 19:33
@alun-ka píše:
Díky moc, ten Hadrávek je tam pořád, koukala jsem na jejich stránky, ale jestli dělají obě oči najednou tam nemají, slyšela jsem, že snad jo, to by asi řekli při tom vyšetření.

je skvělej, je to šéf tý kliniky a je fakt super. určitě by ti při vyšetření řekli co a jak bude probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
28.10.12 19:46

Díky půjdu do toho, bude to dobrá investice, už se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.10.12 19:52
@alun-ka píše:
Díky půjdu do toho, bude to dobrá investice, už se těším.

držím palce, pro mě to byla investice k nezaplacení ;)
ještě upřesním, že jsem měla šest a půl dioptrie. ten pocit, v noci se probudit a vidět na budík kolik je hodin, je super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
28.10.12 20:13

No já mám 7,5 a, když si zpočítám co dám jenom ročně do čoček, teď brýle mám z roku raz, pořebovala bych nové, tak to už to vyřeším takhle.Ale právě, když jsem se rozhodla ty peníze dát, začala jsem teprve špekulovat co a jak.Tak děkuju za povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
28.10.12 20:19

@alun-ka Tak to ti nezávidím, já mám 3,5 dioptrie a pouze na levém oku, musím nosit čočky, jelikož na pravém oku nemám nic, nemohla bych nosit brýle, protože bych viděla dvojmo :D. Takže taky se rozhoduji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí