Neštovice, kdy do nemocnice

241
26.10.12 22:37

nestovice, kdy do nemocnice

Jeste jednou se musim zeptat. Nevite nekdo nahodou, kdy jet do nemocnice - jake komplikace musi byt? Uz mam 3 den porad horecky, ktere zacly az treti den nemoci, puchyru je uz opravdu dost a porad se tvori nove a nove, ted jsem nekde vycetla, ze to co me boli za usima u prsou a na krku jsou uzliny. Mam je pekne vypoukle i v trisle.
Je to uz na nemocnici nebo ne? Dikky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13862
26.10.12 22:41

Já bych teda nejezdila nikam, pokud ti není opravdu hodně špatně, akorát bys tam chtyla něco dalšího, navíc jseš dost nakažlivá… Pokud se nemusíš o nic starat, tak lež a spi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
26.10.12 22:43

No já teda nevím, ale u dospělýho jsou neštovice o dost horší než u dítěte. Tak pokud máš takovýhle příznaky, tak já teda na tvým místě bych asi jela. Není to žádná sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
26.10.12 22:46

A naky preventivní leky beres? nebo co ti rekla Mudra?? ja bych asi taky jela :nevim: a jak vysoky mas horecky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
26.10.12 22:50
@piggsi píše:
Jeste jednou se musim zeptat. Nevite nekdo nahodou, kdy jet do nemocnice - jake komplikace musi byt? Uz mam 3 den porad horecky, ktere zacly az treti den nemoci, puchyru je uz opravdu dost a porad se tvori nove a nove, ted jsem nekde vycetla, ze to co me boli za usima u prsou a na krku jsou uzliny. Mam je pekne vypoukle i v trisle.
Je to uz na nemocnici nebo ne? Dikky

Myslím, že ne. Dcerce vyskočily znova horečky víc než po týdnu, přes 39, dokonce začala zvracet. To už bylo na pováženou, rozhodli jsme se ještě chvíli vyčkat a naštěstí to už začalo odeznívat. Horečky začínají až po pár dnech po výsevu prvních pupínků, aspoň naše děti to tak měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
26.10.12 22:51
@Anabellka píše:
No já teda nevím, ale u dospělýho jsou neštovice o dost horší než u dítěte. Tak pokud máš takovýhle příznaky, tak já teda na tvým místě bych asi jela. Není to žádná sranda…

V nemocnici je otrava, s horečkama tři dny bych tam ještě nejezdila. Taťka to chytil ode mě a sestry, když jsme byly malé a říkal, že to bylo náhodou luxusní. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
26.10.12 23:12
@piggsi píše:
Je to uz na nemocnici nebo ne? Dikky

Ahoj,
v první řadě bych zavolala na pohotovost (nemluvila jsi náhodou u o tom se svým praktikem?) a zkusila se domluvit s Dr., co tam bude. On ti poví víc. Možná že ti řekne, abys přijela, napíše ti herpesin či zovirax v tabletách a po tom ti bude líp (přestanou ti naskakovat další puchýřky). Myslím si, že fakt nemusíš víc trpět jenom proto, že se říká, že je dobré si neštovice prodělat… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.10.12 23:24

Ja bych zavolala a konzultovala nez tam pujde…ja chytila nestovice ve spitalu po operaci slepaku a radost jsem z toho nemela…takze jakozto nakazlica lepsi zustat doma nez do dotahnout jeste dalsim lidem do spitalu. volala bych na pohotovost co si mysli oni..pripadne aby te cekali rovnou na infekcnim (a tam bych se taky bala co vsechno chytim) navic si tam naprosto odriznuta..navstevy, chozeni ven apod zakaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
26.10.12 23:33
@mikitaa píše:
Ja bych zavolala a konzultovala nez tam pujde…ja chytila nestovice ve spitalu po operaci slepaku a radost jsem z toho nemela…takze jakozto nakazlica lepsi zustat doma nez do dotahnout jeste dalsim lidem do spitalu. volala bych na pohotovost co si mysli oni..pripadne aby te cekali rovnou na infekcnim (a tam bych se taky bala co vsechno chytim) navic si tam naprosto odriznuta..navstevy, chozeni ven apod zakaz.

Nevím, jak infekční pro dospělé, ale na dětském jsme návštěvy měly… jen jsme nesměly courat po chodbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
26.10.12 23:49

Můj strejda chytil neštovice od sestřenky(svojí dcery), jemu byla asi 42 tehdy, jí no asi 7.
Málem umřel (subjektivně), měl přes 40 horečky, nedoplazil se ani na záchod a jezdila k němu doktorka domů.

Zavolala bych na pohotovost a poradila se.

Já vše (ohledně dětí teda) řeším na dětský pohotovosti v Motole. Slouží tam mladí a jsou hrozně milí a ochotní. Na Kladně mi vždycky poradí „radši přijeďte“, sichrují se, neporadí po telefonu nic.
V Motole mi všecko vysvětlí, poradí a striktně nevyžadují „nás vidět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
27.10.12 06:11

Já bych ještě počkala, mít horečky tři dny mi nepříjde tak dlouho.
Spíš bych se bála, že na infekčním chytnu ještě něco dalšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
27.10.12 07:30

Ahoj snad poradím, manžel měl neštovice nedávno, do nemocnice jsem ho vezla protože mu začali černat, dostal do toho infekci, takže pokud ti dr dala antivirotika tak vyčkej co bude dál, ale ty antivirotika jsou důležitý. horečky jsou 3 dny normální, manžel mě zvětšené uzliny taky, na pohotovosti mu řekli že to nic není, v nemocnici mu řekly, že se uzliny zvětšují proto, že se tělo brání, takže se asi děje něco co by se dít nemělo. jinak ležel na infekčním a byl tam asi 3 dny. pod kapačkama a dělali mu veškeré vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.10.12 08:14

Já bych jen podotkla, že do nemocnice bych nejdřív zavolala, rozhodně bych tam nejezdila rovnou. Aby s tim taky počítali.

jednak je riziko, že něco lapneš zbytečně navíc ty, druhak je to velké riziko pro ty nemocné tam

horečky první dny jsou normální (zaboha si i nevzpomenu, ale jeden z léků se při neštovicích ani nemá podávat - z těch na teploty), zkraje je normální i to, že puchýře stále přibývají

Pokud jde jen o teploty a přibývání neštovic, ma bych zavolala a ještě vyčkala. Pokud je tam cokoliv dalšího, tak bych nejdřív zavolala a podle toho se pak zařídila dál

Holce se u neštovic rozjelo astma (a začaly uši, měla to i v nich a rozdrbala to), dr jsem tehdy volala. Chtěla jí vidět, ale nakonec jsme se z důvodu, aby tam ještě něco nechytla a že ta csta by byla celkem zátěž, domluvily na léčbě (zas něco jsme měly doma) s tím, že kdyžtak, když se nezlepší, po víkendu dorazíme (a samo, kdyby to bylo akutní, zavolat pohotovost a zajet tam)

Přeju, aby to už bylo líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.5.15 19:39

dcera a neštovice

Ahoj dcera ma treti den nestovice. Pupinku ma hodne k tomu u nekterych ma uplne rude fleky strasne ji boli hlava a teplotu ma pres 38c k tomu ji rozbolelo koleno. Co byste delali cekali nebo to konzultovali na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.5.15 19:43

Dala bych Nurofen, Fenistil a hypermangan do vody, tam jí posadit a polévat a moc neotírat, spíš ať to na ní zaschne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí