Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, můj bývalý přítel byl na stejné operaci, taky mu dávali novou chlopeň, byl v pražský nemocnici Na Homolce…měl to taky vrozené, operovali mu to v 26ti letech.Byl dva dny na JIPce, pak týden v nemocnici a bez problémů, komplikací. Pak jednou za 14 dní kontrola poté jednou za měsíc. Vůbec se toho neboj.Budu na tebe myslet ![]()
Ahoj, mala byla na operaci se srdickem, je ji 4,5 mesice, delali ji zaplatu mezi komorami a za tyden nas pustili domu. Deti se hoji rychle, ale predpokladam, ze ani dospelaky tam nebudou drzet zbytecne dlouho, kdyz vse pujde jak ma. Taky jsme se toho desne bali, ale nakonec jsme to zvladli krasne… kdyz pak vidis, ze jsou tam s mnohem horsimi vadami a ceka je vicero operaci, tak zjistis, ze na tom nejsi tak zle. Kazdopadne drzim palce at vse dobre dopadne ![]()
Ja tuhle operaci podstoupila letos v unoru. Napis klidne SZ a ptej se, rada odpovim.
Ani.nnko, nevíš, jak dlouho trvalo, než dostal termín operace? Měla bych jít taky na Homolku a vypadá to, že termín dostanu nejdřív za půl roku..
Jsou tam moc milí
Jo, bohužel taky nějak tak, vím, že jsme spolu začínali a už to měl naplánované a cca za 5 měsíců na to, měl operaci.
Já mám Fallotovu tetralogii, mám 3 děti(6 a 4 roky a 4 měsíce).
Operaci mám zatím jedinou v dětství, s vyhlídkou druhé během života - kdy, záleží podle aktuálního stavu.Tou druhou operací mě straší už od puberty, ale zatím to jde odkládat. Kdyby sis chtěla „pokecat“, tak napiš SZ.
Veřejně podrobnosti o svém zdravotním stavu a prognozách do budoucna psát nebudu.
Ahoj, já mám v dětství operovaný defekt komorového septa+stenoza plicnice v šesti letech a v roce 2005 reoperaci plastiku aortální chlopně a náhradu chlopně plicnice bioprotézou. A teď jsem byla na kontrole na Homolce a řekli mě, že mám v budoucnu počítat s další reoperací!!!
Byla jsem pořádně v šoku (jít už po třetí na kudlu ![]()
Napiš kdyžtak soukromou zprávu.
Hlavu vzhůru.
Ani.nnko chtěla jsem se zeptat, čeká mě operace chlopně, za jak dlouho mohl Váš přítel vykonávat normální práci, normální zátěž? Ani nevím za jak dlouho budu moct jít opět do práce, jak dlouho budu na nemocenské. Už jsem měla jednu operaci obou chlopní, ale to jsem měla komplikované, byla jsem dlouho v nemocnici a byla jsem na mateřské, je to už 5let, ale ted chodím normálně do práce. Byla jsem také na Homolce. Nevím anijak dlouho tam budu po té operaci a co mně čeká potom, nemám tušení. Děkuji za odpověd. Ted pojedu na kontrolu a nevím kdy mě objednají na operaci tak abych věděla co bude dál. Jana
Záleží na mnoha faktorech, jaká chlopeň, co s ní je (plastika, náhrada), je to první operace nebo reoperace, jestli jsou další přidružená onemocnění, jaký je současný fyzický stav.
@danyk @danyk je to reoperace, mám mechanickou a tu druhou chlopen. Mám operované dvě chlopně, jedna je nahrazena mechanickou a ta druhá já říkám umělou, tak ta umělá někdě protéká, tak mi ji musejí vyměnit, ale nevědí jestli za umělou nebo také mechanickou, cítím se dobře, jen nevím za jak dlouho po operaci budu moci vykonávat práci jako ted.
Já bych počítala s měsícem, protože ber to tak, že budeš nejspíš na warfarinu, takže se může nastavovat hladina dávky, je chřipková epidemie (na to pozor) a po kardiochirurgické operaci tě do práce nikdo nepožene. Záleží i na tom, jakou máš práci. Určitě home office na počítači můžeš dřív, než něco, kde přece jen se víc hýbeš, sem tam něco zvedneš, jsou tam lidi.
Tou druhou myslíš biologickou?
@danyk ted také beru warfarin, tak že vím že mi to budou muset upravit, Dělám lehkou montáž, je mi jasný že do práce nepujdu hned za týden po operaci ![]()
Brala bych nějakou práci na počítači, ale o žádné nevím. Jo, myslím biologickou.Ani nevím jak dlouho budu v nemocnici, doktor říkal měsíc a potom řekl že možná jen 14dní.
Doktor by měl znát statistiky, jak to vypadá, když máš reoperaci, když to jsou dvě chlopně, podle toho, kdo to bude dělat, ale připrav se na to, že bude kličkovat
a stejně Ti může říct informaci jako „měsíc až dva“. Ono je to vždycky věštění z koule. Nikdy nikomu nikdo nepřeje komplikace, ale ta variabilita zvládnutí výkonu je široká. Pozitivum je, že nejsi žádná uskuhraná schoura, co se chce v nemocnici válet; naladěnost pacienta, že se mu bude dařit po operaci dobře a půjde to jak po másle je hrozně důležitá. Rozhodně dnes ve špitále nikoho nedržej zbytečně dlouho, zejména pokud se aktivně o propuštění budeš zajímat.
@danyk je jasný že mi bude operovat jen tu biologickou chlopen, ale neví jakou dá tu novou, jeden doktor řekl že tam budu měsíc, potom že možná jen 14dní, ale podle situace. V nemocnici se opravdu válet nechci, jelikož mám i děti tak chci být s nima co nejdřív, a kdy pujdu domu to je budu otravovat každej den i 10krát:)
Trošku se toho bojím tý operace, ale dostávám se tak nějak do klidu, vím že nervozita a všechno špatný kolem člověku jen ublíží než pomůže! Ted v pondělí jedu na kontrolu a tam se dozvím co a jak bude dál.
Dobrý večer,
ráda bych se zeptala, jestli některá z Vás nemá podobnou zkušenost, jaká mě teď čeká, a jak jste to zvládly. Mám vrozenou srdeční vadu a v dětství jsem byla operovaná (Fallotova tetralogie). V těhotenství mi moje nová kardioložka řekla, že budu muset na operaci (náhradní bio chlopeň), až porodím a přestanu kojit; to byl pořádný šok. Po pár měsících, co se syn narodil, mi na kontrole řekla, že operace počká a snad budu moci být před ní ještě jednou těhotná (chceme dvě děti). No a teď, když jsem chtěla znovu otěhotnět (synovi je 16 měsíců), jsem se pro změnu dozvěděla, že se stav srdce zhoršil, těhotentsví je riskantní a musím nejdřív na operaci. Jsem z toho v ohromném stresu, nejen proto, že se „vyhlídka“ operace táhne od mého těhotentství (tj. operace nutná/operace počká), ale strašně se bojím, že budu v nemocnici dlouho kvůli nějakým komplikacím a budu bez syna asi šílená.. Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale přinejmenším jsem se aspoň vypovídala..