Bolesti hlavy dítěte

65233
27.1.11 18:27

bolesti hlavy dítěte

Ahoj, prosím o radu. Dceru /14/ už rok často bolí hlava,v poslední době téměř každý den, někdy ráno ani nemůže vstát z postele, celý den proleží, je bledá. Neurolog předepsal Peritol, je objednaná na mag. rezonanci. Jde mi ale o to,jaké léky jí dávat při bolesti. Zkoušíme brufen 400, Nurofen forte, Panadol, prostě střídáme, ovšem někdy ji bolí hlava 2 dny v kuse a nic nezabere. Poraďte mi, prosím, kdo máte zkušenost, nějaké šetrné léky, je ještě brzy,aby do sebe cpala tolik drijáků. Jinak jí zdravě, hodně zeleniny, ovoce,nejí téměř ani čokolády, chipsy atd.Pokud je jí dobře, chodí na zumbu,power jogu a podobné aktivitky, většínou tak 2×týdně. Díky všem, kdo se prokousali mým příspěvkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3328
27.1.11 18:33

Potíže s páteří? Nevyrostla moc rychle? Hlava může bolet i od špatného zraku,nechala bych ji i změřit tlak krve a nechala udělat krevní obraz.Nedostatek některých vitamínů a minerálů může taky způsobit bolest hlavy.Jinak mě nic nenapadá. Šetrné léky proti bolesti neexistují,všechno jsou to jedy.Ibalgin bych rozhodně nedávala,ten je jeden z nejhorších.Zkus se zeptat její lékařky,určitě ti něco doporučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
27.1.11 18:36

Vokishko,
a pije hodne? Urcite by mela vypit alespon 3 litry. Myslim, ze na bolest hlavy moc setrnych leku neni, spis zadny.
Taky bych se zamerila, zda to nemuze mit od krcni patere, treba zkus na spani takovy ten tvarovany polstar. Ja se pomerne bolesti hlavy zbavila, kdyz jsem dala pryc klasicky cesky polstar a vymenila ho za takovy pidi.
Jeste zkuste pri bolesti vymackat stavu z jednoho citronu, a to najednout vypit. A taky trochu ulevi stahnuti hlavy treba satkem, poradne utahnout.
Drzim palce, aby se brzy prislo na to, od ceho to dcera ma, nebylo to nic vazneho a hlavne at uz ji to neboli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65233
27.1.11 18:39

Krevní obraz v normě, oči taky, EEG též. S tím pitím se snažím ji hlídat, ale 3 litry určitě nevypije.Má ještě astma a různé alergie. Neurolog doporučil od bolesti Ibalgin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
27.1.11 18:43
vokishka píše:
Krevní obraz v normě, oči taky, EEG též. S tím pitím se snažím ji hlídat, ale 3 litry určitě nevypije.Má ještě astma a různé alergie. Neurolog doporučil od bolesti Ibalgin.

No tak to je teda dobrej.Jeho játra to,ale nejsou,že…A co ten tlak? Mýho manžu taky pořád bolela hlava a po všech možných vyšetřeních někoho napadlo mu změřit tlak a ejhle vysokej.Dostal tabletky a je po bolestech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
27.1.11 18:44

Tak jeste zkuste vylepsit to piti a zamerit se na tu pater.
Jeste me take napada, nema treba nejake trapeni? Mam okolo sebe prirodne zalozene lidicky a nekdy jsou nemoci tela vlastne nemoci duse. Telo proste na nejaky stres reaguje tim, ze onemocni.
Dcery je mi lito, trpim na silne migreny se zvracenim, takze si dokazu predstavit, jak se citi a jak to musi byt v jejim veku neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65233
27.1.11 18:56

Tlak jí nikdo neměřil. Páteř nikdo nepředpokládá, protože ji bolí čelo /ORL jsme taky absolvovaly/.Ve škole bez problémů, bude mít v devítce jednu dvojku, a to jí to příliš práce nedá, když to zprůměruju, tak tomu věnuje tak 15 minut denně,kamarádky má. Školu má vybranou, tu první volbu má bez přijímaček. Navíc potíže má už skoro rok i přes prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
27.1.11 19:36

Kluk to měl taky a nakonec dostal brýle, dr to taky neřešil, a mě napadlo že by to mohlo být od očí tak jsem šla.

• Citovat
  • Upravit
7576
27.1.11 20:44

Jak píšeš, v první řadě zjistit příčinu. A souběžně s tím bych se obrátila na oddělení léčby dlouhodobé bolesti. Zabývají se pacienty s dlouhodobým užíváním analgetik a poradí, co dávat, jak střídat preparáty atd., aby se dceři neublížilo. Taky bych nechala udělat hormonální profil, znám případ, kdy bylo potřeba nasadit antiko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
27.1.11 20:58

Hormony mě taky napadly, i když já s nima měla problém právě při nasazení antika.
Jinak znám ještě jednu úlevu, hodné studený obklad na hlavu (používám ty chladící polštářky do mrazáku).
Možná příště při bolesti by mohla zkusit vypít velké množství tekutin, pokud to přejde je to nejspíš z toho, v tomto věku jsem bolest hlavy zaháněla pouze vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí