Odstranění krční mandle

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2405
27.1.11 15:53

Odstranění krční mandle

Ahoj,
máte někdo prosím zkušenost s odstraněním krční mandle u dětí? Starší dcera má od září 2009 již šestou angínu, má hypertrofii krčních mandlí. Doktorka na ORL navrhuje mandle odstranit. Naše dětská zatím váhá a já prostě nevím :nevim: Nicméně angína každé dva měsíce je docela záhul pro organismus a ATB takhle často taky nejsou nic moc :-(
Máte někdo zkušenost, pomohlo odstranění od věčných angín a „nesedala“ infekce pak někam jinam? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21991
27.1.11 15:57

Zkušenost s angínami nemáme, ale co zkusit nejdřív konstituční homeopatickou léčbu? (s tou naopak zkušenost kladnou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
27.1.11 15:59

já jsem mela jako malá tak casto anginy ze jsem lezela 3 tydny v nemocnici, nevim co tam se mnou udelali, kazdopadne mandle mam a anginu jsem uz 10let urcite nemela… jinak ja si myslim ze to urcite pomuze, pritel mandle nema a anginu nemel ani nepamatuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
27.1.11 16:08

Myslím si že odstraněnim mandli problém nevyřešiš. Problem se objevi jinde. Chce to změnit zpusob lečby. Jak říka Bohunka, konstitučni homeopatie

• Citovat
  • Upravit
48576
27.1.11 16:16

U nás se už teda trhání krčních mandlí nedoporučuje.Prý dorostou.
Zkusila bych taky léčbu jak radí holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1022
27.1.11 16:23

Nedokážu ti poradit ale názor můj - zdravotníka je ten že je v hodné dávat ATB podle kultivačních stěrů a né hned při každém bolení v krku a to ATB přímo cílená na bakterie co tam jsou a ne širokospektrá ATB. Je pravda že mandle fungují trochu jako filtr do dýchacích cest takže když tam nejsou nasedá vše na horní cesty dýchací potažmo plíce. Já osobně bych se ještě poradila s jiným ORL lékařem pokud tu možnost máš. Přiznávám že nejsem příznivce homeopatie a jiných zaklínadel!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
27.1.11 16:29
hrkačka píše:
Nedokážu ti poradit ale názor můj - zdravotníka je ten že je v hodné dávat ATB podle kultivačních stěrů a né hned při každém bolení v krku a to ATB přímo cílená na bakterie co tam jsou a ne širokospektrá ATB. Je pravda že mandle fungují trochu jako filtr do dýchacích cest takže když tam nejsou nasedá vše na horní cesty dýchací potažmo plíce. Já osobně bych se ještě poradila s jiným ORL lékařem pokud tu možnost máš. Přiznávám že nejsem příznivce homeopatie a jiných zaklínadel!!!!

Dcera ATB právě nedostává při každém zabolení v krku. Doktorka vždycky udělá CRP i výtěry. Mívá často v krku streptokoka :-(
Homeopatika už mě taky napadly, ale já jim sama po pravdě moc nevěřím :oops: Ale o mě nejde, tak by to možná stálo taky za pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.1.11 16:34
RenkaH píše:
hrkačka píše:
Dcera ATB právě nedostává při každém zabolení v krku. Doktorka vždycky udělá CRP i výtěry. Mívá často v krku streptokoka :-(
Homeopatika už mě taky napadly, ale já jim sama po pravdě moc nevěřím :oops: Ale o mě nejde, tak by to možná stálo taky za pokus.

Krcni mandle mam venku,byla to siilena bolest si dvoutydenni,nikomu to nepreju-a vysledek?
Zrovna pred mesicem jsem lehla se 40st horeckou a s…ANGINOU :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
27.1.11 16:35
RenkaH píše:
Homeopatika už mě taky napadly, ale já jim sama po pravdě moc nevěřím :oops: Ale o mě nejde, tak by to možná stálo taky za pokus.

No, tak jestli volba je mezi „odstranění mandle“ versus „homeopatika, kterým moc nevěřím, ale co kdyby“, tak za mne by bylo jasno… :wink:

Ale najdi si opravdu kvalitního homeopata, nedej na žádné internetové poradny nebo něco podobného, pokud se k tomu rozhodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.1.11 16:36
Lena F. píše:
Myslím si že odstraněnim mandli problém nevyřešiš. Problem se objevi jinde. Chce to změnit zpusob lečby. Jak říka Bohunka, konstitučni homeopatie

SOUHLASIM!!!!
Kdybych mohla,rozhoduji takto :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.1.11 16:48

Kami-dorůstá ta nosní :wink:

já bych krční taky nedoporučovala odstranit.je to taková záchytná stanice bacilů než slezou do dolních dýchacích cest.A dost to bolí :roll:

Zkuste nějak celkově posílit organismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
27.1.11 18:03

Dcera mojí sestřenice měla stejný problém jako tvoje dcerka. Dětský doktor, ke kterému s dětmi chodí, je jejich dobrý známý a řekl jí, že jsou holky zhýčkané. Že mají doma trochu míň topit a sprchovat studenou vodou, celkově otužovat organizmus a jíst hodně ovoce. Tak to začali aplikovat a od té doby (je to asi 2 roky) byla holka nemocná 2× a nikdy ne tak moc, aby musela brát ATB, stačilo lehnout do postele s teplým čajem a na kašel jen sirup. Co se týče ovoce, to byl trochu problém, takže začali odšťavňovat a to malá pila jak divá.
Takže do radikálního kroku bych hned nešla, zkusila bych to otužování a větší přísun přirozených vitamínů a popř. ty homeopatika (já jim třeba věřím, ale pokud ty ne, tak to chápu, je to tvůj názor, na ten má každý právo). A když nic jiného nepomůže, tak pro odstranění mandlí se můžeš rozhodnout kdykoli, klidně za 2-3 roky. Ale je to definitivní, takže bych zvažovala opravdu pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
27.1.11 18:08

Anonymní, mohu se prosím zeptat, co Tě v takto běžné diskusi vede k používání anonymu? Zdůrazňuji, naprosto nechci rýpat, opravdu mne to jen zajímá 8-o :think:
Omlouvám se za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
27.1.11 18:21
BohunkaP píše:
Anonymní, mohu se prosím zeptat, co Tě v takto běžné diskusi vede k používání anonymu? Zdůrazňuji, naprosto nechci rýpat, opravdu mne to jen zajímá 8-o :think:
Omlouvám se za OT.

Taky si myslim že to je zneužiti a admini by to měli řešit

• Citovat
  • Upravit
21991
27.1.11 18:38
Lena F. píše:
BohunkaP píše:
Omlouvám se za OT.
Taky si myslim že to je zneužiti a admini by to měli řešit

Leno, ale já si nic takového nemyslím, to mi „vkládáš slova do úst“ (což mi mimochodem není příjemné) - mne to prostě jenom zajímá.

Dokud anonymy neurážejí, naprosto mi nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí