Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hlavně se nenervuj.
Mě na začátku těhu taky bolelo břicho, jako před MS, taky jsem nervovala a vše bylo v pohodě.
Držím palečky určitě to bude dobré
![]()
Zakladatelka : A do toho se mi dnes v noci zdálo o potratu…fakt děs. Ráno jsem se vzbudila úplně vyřízená a letěla na wc zkontrolovat jestli jsem to nedostala…
Jo, to je naprosto normální.
Moc se nepozoruj a hlavně buď v klidu. Pamatuj si, že jestli se něco stát má, tak se to stane a nikdo s tím nic neudělá, takže nějaké nervování nebo stres opravdu není na místě.
Taky mám za sebou SP (09/12), naštěstí bez revize. Teď jsem ve 20tt a ten začátek byl strašný, hrozně jsem se bála každého píchnutí. Pořád jsem lítala na záchod kontrolovat jestli nekrvácím. Na první kontrole jsem byla 5+6 a ještě nebylo srdíčko, takže další za 14 dní. A to jsem byla nervóznější než před státnicemi. Bíla jak stěna, hrozně jsem se třásla zimou a bylo mi špatně od žaludku. A to srdíčko bylo to nejkrásnější, co jsem viděla. Strach mě přešel až kolem 12tt. Teď už se tolik nebojím a začínám se těšit. To co popisuješ je úplně normální začátek těhotenství, tak se ničeho neboj.
Dobře to dopadne. ![]()
Ahoj som 5+4 a mam skoro uplne rovnake pocity, proste sa deloha roztahuje
taky uz mam za sebou ZT a samozrejme sa stresujem, ale dufam ze bude tentokrat vsetko ok
Taky mě píchá na vaječníku. Jen vpravo. Drž se! Tohle neovlivníme, tak proč se nervovat dopředu?
Ahojky jen buď v klidu, přesně jak píšou holky je to těmi úpony, já dokonce i zakrvácela a to jsme měli 2. cyklus IVF po prvním neúspěšném, vaječník mě pobolíval prakticky pořád, pocit jako těsně pře MS a nakonec z toho jsou dvě pětiletý holky, takže klid, opravdu tak jako tak, bys tomu nijak neprospěla, ju ![]()
Já to měla úplně stejné, byla jsem na revizi a za tři měsíce těhotná. Taky mě pobolívaly ty vazy jak se děloha natahovala, ale ze začátku se mi asi 3 krát zdálo jak jsem potratila. A víš jak, to co se zdá bývá většinou naopak. Je to tím, že na to asi moc myslíš, já teda rozhodně, hrozně jsem se pořád bála. Takže držímě pěstičky.
Ahoj, neboj se, je to normalni a bude to mozna i horsi, krece, bolest jako pri menstruaci.Ale lepsi nez aby te nic nebolelo, to ti rekne i doktor, ze kdyz to boli, tak se to v tobe natahuje a roste.Ja kvuli tomu letela na gyndu a vypadala jsem jako blazen ![]()
Holky, ať pročítám jak pročítám nikde se nemůžu dočíst odpovědi…:-)Tak doufám, že zkušenější poradí.
Jsem dnes 5+5, u Mudr. jsem ještě nebyla, zítra tam teprve budu volat, aby mě objednala tak nejdříve na příští týden - to už by případně mohlo být vidět
.
Mám za sebou jeden SP (10/12) s následou revizí, tak se teď nervuju kvůli každému píchutí.
Občas mě pobolívá podbřišek a někdy mě i píchá na levé straně (jakoby na vaječníku). Je to v pořádku??
Taky mám skoro pořád hlad, před tím jsem vydržela nejíst celé dopoledne a teď mi už po dvou hodinách od posledního jídla kručí v břiše…Prsa mám na dotek citlivá.
Je tohle všechno v pohodě? Hlavně to píchání ve vaječníku? Dříve jsem podle toho píchání poznala MS…