bolesti v kříži

Dudek
4.1.10 11:20

bolesti v kříži

zdravím všechny. Nevíte někdo zda pomáhá něco na nepříjemné křížové bolesti? Jsme ve 26 týdnu, já jsem ještě v práci, ale usedět to tady už není nejjednodušší, v noci spaní taky zlobí a záda se pořád připomínají. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3169
4.1.10 11:30

Mohl by pomoct podpůrný pás http://www.rajmaminek.cz/…tenske-pasy/
ale nemám to vyzkoušené.
Určitě je dobré fakt si pohlídat, aby ses při chůzi nebo při delším stání neprohýbala v bedrech. Ono to k tomu prohýbání samo svádí, tak je třeba se na to vyloženě zaměřit.
No a nějaké to těhu cvičení taky není na škodu.
Mě taky dost bolelo v kříži a v podstatě nic nijak zázračně nepomohlo.
To jsem ti poradila, co? :think:

Příspěvek upraven 04.01.10 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.1.10 11:31

znám a lituji tě. Bohužel na to je nejlepěí asi tak lehnout na gauč do pololehu a obložit se polštáři - což v práci asi nejde vid. Pak mě pomádá ještě horká vana - tam se to krásně uvolní..
V těhotenství musíš počítat s nepříjemnostmi s kterými nejde bohužel nic moc dělat, jen porodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.1.10 11:39

Nemůžeš si vzít do práce místo židle balon? A určitě posilovat zádový svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dudek
4.1.10 11:56

Díky balon vyzkouším. Musím to ještě měsíc vydržet a 8 týdnů před jdu na mateřskou tak si to užiju s těma polštářema. Ale je to fakt síla. Už to bolí skoro pořád a tak se nějak těším na duben, že to s odchodem maličké z těla tak nějak odezní. Ještě ty kila shodit a snad to bude dobré

• Citovat
  • Upravit
2724
4.1.10 13:49

Já chodila v obou těhu plavat a cvičit ve vodě, na bedra pomáhalo báječně „vyvěšení na žížale“ tj. dát si žížalu (vodní nudli, takový ten polyuretanový 150 cm dlouhý válec) pod pažema okolo zad, zavěsit se, pokrčit nohy v kolenou, mírně předklonit hlavu a setrvat ve slastném pocitu kompenzace gravitace a vztlakové síly dosyta. Je to běžný vodní těhu cvik a opravdu mi ulevoval. Nasuchu mi pomáhal nejvíc leh na zádech, roztáhnout nohy, pokrčit v kolenou a na střídačku pomalu pokládat kolena na podložku třeba i s protipohybem hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.3.14 11:09

Ahoj holky. Jsem 39tt a mam silene bolesti v krizi uz delsi dobu. Kdyz si lehnu, tak me tam dycky jakoby krupne. Dnes me to boli uz i pri doteku. Kdyz se dotknu zad. Nevite co by pomohlo? Muze se mazat trebas konska mast, nevite? uz pomalu nemuzu ani chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
6.3.14 11:38

@Petulinka89 bud ráda že jsi už ve 39 tt ;) to už vydržíš ne? :lol: já jsem ve 32 tt a bolí mě tak strašně kyčel, že kulhám jak invalida, neumím si představit takto trpět ještě 2 měsíce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
6.3.14 12:10
@dudek píše:
zdravím všechny. Nevíte někdo zda pomáhá něco na nepříjemné křížové bolesti? Jsme ve 26 týdnu, já jsem ještě v práci, ale usedět to tady už není nejjednodušší, v noci spaní taky zlobí a záda se pořád připomínají. Díky

Nezavidim, taky jsem na to hodne trpela. Ja si v praci davala za zada polstar a dala si neco pod nohy, treba krabici aby nohy byly nahore a celkem to pomohlo. Doma jsem si pak musela lehnout na zem a natahnout zada.

• Citovat
  • Upravit
270
6.3.14 12:13
@Katii píše:
Nezavidim, taky jsem na to hodne trpela. Ja si v praci davala za zada polstar a dala si neco pod nohy, treba krabici aby nohy byly nahore a celkem to pomohlo. Doma jsem si pak musela lehnout na zem a natahnout zada.
Dudek psala 4.1.2010 ja ozivovala diskuzi
@Petulinka89 píše:
Ahoj holky. Jsem 39tt a mam silene bolesti v krizi uz delsi dobu. Kdyz si lehnu, tak me tam dycky jakoby krupne. Dnes me to boli uz i pri doteku. Kdyz se dotknu zad. Nevite co by pomohlo? Muze se mazat trebas konska mast, nevite? uz pomalu nemuzu ani chodit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
6.3.14 12:17

@Petulinka89 :lol: no to jsem debil, pardooon :oops:

• Citovat
  • Upravit
270
6.3.14 12:23

@Katii ale vuubec ne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
6.3.14 12:37

Já jsem měla taky děsný bolesti v kříži a poslední měsíc hlavně kyčle a nejvíc v noci. Pajdala jsem taky jak mrzák a přála si ať už je to za mnou. Teď mám 10 dní po porodu a záda mě pořád ještě pobolívají. Mně trochu pomohl gymnastickej míč, ale když jsem skákala tak mi zas bylo blbě od žaludku :lol: a vana na to zabírala aspoň na chvíli :)

• Citovat
  • Upravit
5010
6.3.14 16:55

@Petulinka89 Taky mi křupe v kříži, už někde od 30tt… Pokud ještě zvládneš leh na zádech, pomáhá mi taková jako masáž - lehnu si na záda, chytnu se za kolena, trochu zatlačím rukama proti nohám a převaluju se, tak trochu jak když si pes drbe záda, nevím jak to popsat :D No a jinak zapojuju manžela, po sprše nebo vaně, když je tělo prohřátý, uvolnit jemnou masáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí