Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, už jsem tady řešila, že naše miminko bude mít s největší pravděpodobností nižší porodní váhu cca 2700g a v 37tt mi naměřili průměr hlavičky 31,5cm.
Tušíte kolik měla vaše miminka v době proodu průměr hlavičky? Je mi jasné že menší hlavička/mimčo ještě neznamená lehčí porod, ale nástřih by mne třeba mohli ušetřit??
Průměr hlavičky asi nebude 30 cm. To je jaksi moc, můj odhad průměru hlavičky při porodu je kolem 10 cm.
Jestli si nemyslela obvod hlavičky.
Příspěvek upraven 03.01.10 v 18:39
No tak já za sebe můžu říct jen to, že malá měla obvod hlavičky 33 cm měla 2660 g a narozená byla 36+4 a nástřih jsem měla taky a zrovna úpně nejmenší taky nebyl. Asi to na to moc vliv nemá, nechci tě děsit to je jasný, ale jen, že menší mimčo neznamená lehký porod. Ale třeba to v tvém případě tak bude. Držím palce. ![]()
Já si to taky myslím, že záleží na spouště dalších faktorů. Ale když se někde zmíním že mimi bude s největší pravděpodobností drobeček tak všichni to to je super to budeš mít lehkej porod:)
Ahoj, naše malá měla obvod hlavičky taky 33 a nástřih jsem neměla, ale stehy z roztržení ano. Asi záleží na víc věcech, velikost miminka není záruka!
Ahojky,
syn měl hlavičky př narození 39 cm, váha 3880g a já neměla ani nástřih ani natržení. takže o velikosti mimča to zas tak nebude. Ikdyž samozřejmě drobná mamča asi bude rodit hůř než já při svých 175 cm a odpovídající váze.
neboj se ale dopředu, to je zbytečné. Doktoři si poradí, údaje dostanou při přijmu a vše vyhodnotí až ten který porodník.
ahoj nase mala mela pri porodu v 39+3 tt obvod hlavicky 31,5 cm a 2880 g, nastrih jsem mela, byla to ale velka uleva pri porodu, hned mala vysla ven, tak preju hodne stesti pri porodu…
Ahoj, já rodila v 39.týdnu a obvod hlavičky měl malý 35cm a vážil 3,83kg. Na nástřih ani nebyl čas, ale neměj z toho strach. Raději nástřih a pěkný sešití a hojení, než roztržení a šití naprd. Z porodu neměj strach, já měla panickou hrůzu a přežila jsem a dokonce bych si to i ráda zopákla ![]()
Mám dojem, že oba kluci měli 36cm obvod (hmotnosti 3400 a 3450g).
Poprvé velký nástřih, podruhé nic.
mě teprve porod čeká, ale osobně si taky myslím, že o velikosti mimča to není. Spíš o elasticitě kůže. Známá rodila pětikilovýho macíka bez nástřihu i natržení. Jinou kamarádku nastřihli při miminku o váze 2,4kg. To holt člověk dopředu neví ani nezjistí ![]()
Myslím, že to opravdu o velikosti moc není. Ondra byl docela velký 3800g a hlavičku 37cm. Nástřih jsem měla asi takový v normě. Před porodem se nástřihu bála snad kromě šití nejvíc a teď, po porodu, ti mohu říci, že jsem to ani moc necítila. Kůže je od hlavičky tak napnutá , že je to tím asi i tak trochu znecitlivělé, a člověk se stejně soustředí na tlačení, takže to ani nevnímá. Přeji pohodový porod:)
Moc děkuji všem za reakce:)))
Já se nástřihu nebojím i ho chci raději než jak píšete natržení. Ale říkám si, že kdyby to šlo bez obojího bylo by to lepší:)))Na porod se těším, nebojím se jen jsem nervní:((