Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,
neznáte toto, co popisuji?
Už od včerejší noci mi asi hlavička naráží do spodku tak, že občas až bolestí nadskočím - prostě pichlavá ostrá bolest, jak kdyby vás někdo co chvíli nakopl do slabin. Teď večer se to děje častěji, tak co 3 minuty. Občas k tomu cítím i pohyby nožiček pod žebry.
Ale takhle nepříjemného jsem ještě nic nezažila.
@anetan007 píše:
@Veru1987 11.12., ted jsem 35+5tt
na porod je sice čas ale taky to může být… zkus dát teplou vanu zda to poleví nebo rozjede. Ještě jak říkáš bodavá bolest co 3 minuty..
Ja jsem dnes 37+6 a mám to už celkem dlouho… zatím to na porod nevypadá…sice to nemám co 3 minuty, ale určitě už minimálně měsíc mi tam ta hlavička takhle bolestivě naráží, většinou teda při chůzi, ale i v klidu. U prvního jsem to neměla…asi má tohle miminko hlavičku nějak trochu jinak ![]()
Tak po chvíli se uplne rozjel v tom břiše, ze tam snad dělal přemety a ted je klid, i bez te vany. Tak to bude asi holt nějaký normalni projev tohoto miminka - stouchat me hlavou do spodku. ![]()
První dceru jsem měla taky otočenou hlavou dolů poslední měsíc. Měla jsem pocit, že se mi snad už rve do porodních cest a večer dostávala kopačky do žeber ![]()
Taková ta vystřelovací bolest byla nejhorší při chůzi a pak večer v posteli, kdy se po celém dnů rozhodla, že bude vstávat
takže za mě asi normální, teda pokud to nejsou bolesti konstantní a opakující se, že by značili porod.