Cestovani během těhotenství v 24-25.tydnu za teplem

4
11.11.21 13:28

Cestovani během těhotenství v 24-25.tydnu za teplem

Ahojte,
Chtěla bych vyrazit ještě před porodem v lednu na dovolenou do teple destinace, budu v 24.-25.tydnu. Premysleli jsme o Seychellach, obavám se však, zda 8hod let je Ok a hlavně zda zdravotní pece ke Ok v případě komplikaci. Mate nektera zkušenosti s cestování v zimě za teplem na konci 2.trimestru? Mate nějaké destinace, které byste doporučili s dobrou zdravotní peci? Mockrát děkuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1047
11.11.21 13:41

Já o tom taky premyslela a nemít leidenskou mutaci, tak bych se asi nebala. Takto si myslím, ze je let zbytečně riziko z hlediska trombózy. Ake pokud jsi ockovana a nemáš žádné zdravotní problémy, tak jed. Nám se třeba ještě líbilo v Dubaji nebo v Dominice. Dubaj je, co se tyče zdravotnictví úplně v pohodě a na Dominice musí člověk navštěvovat soukromé zahraniční kliniky a je to taky pece na evropské úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.11.21 13:45

@Baby9 Ne neletěla ani nahodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
11.11.21 13:53

Já nevím jestli bych si troufla spíš asi ne jsem teď 24+0 a letět do zahraničí bych si asi netroufla teď ale třeba někdo jo ale já jsem ještě po covidu celkově taková i oslabená hůř se mi dýchá takže to je těžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1300
11.11.21 13:55

V 21. tydnu letim na Kubu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12000
11.11.21 13:58

Nedávno jsem četla podobný dotaz 27tt s délkou letu cca 5 hodin. Odpověď lékařů byla, že nedoporučují.

Sama jsem byla 2× okolo 20tt, délka letu 2hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18734
11.11.21 14:35

28tt jsem se vracela z Londýna necelé 3 hodiny a prijde mi to strop. Osobně bych tak daleko neletěla s ohledem na možnost trombozy kdy jsou k tomu těhotné náchylnější. Spis se zeptej svého doktora na svůj zdravotní stav a jaký má on názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
11.11.21 14:35

Já byla kolem 32.tydne v Dominikánské republice, lékař neměl problém. Cesta byla náročná ale stála za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.21 14:53

Uplne normalne bych se na to vyprdla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
11.11.21 14:58

Tady se neptej, dostanes odpovědi 50/50.. Na Seychely bych se trochu bala mizerne zdr pece, ale nevím, nebyla jsem tam. Zvazila bych Dubaj, nebo jiny Emirat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.21 14:59

Ja takto nejak pred lety cestovala vlakem a jen po Evrope a uz nikdy vic, nestoji to za to. Znami takto jeli letos na dovcu a vysledkem je predcasny porod o 2 mesice a komplikace u miminka, samozrejme zalezi na konkretni zene, ale ne za me ne… anonym nebo smazat, dekuji

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
11.11.21 15:01

Neletěla bych. Pokud neplánuješ letět business třídou, tak by se mi nechtělo sedět tak dlouho s pupkem v economy. Navíc mi to přijde zbytečně riskantní.

• Citovat
  • Upravit
1400
11.11.21 15:05

No.. nevím, jak let, letěli jsme přes Paříž a nebylo to 8 hodin ani náhodou, ale k samotnému pobytu ti povím jedno: zvaž, že to teplo, o kterém mluvíš, jde na Seychelách ruku v ruce s příšerně vysokou vzdušnou vlhkostí. Člověk se doslova polije potem sotva vyleze z klimatizovaného pokoje, jedno, v jakou denní dobu. Osobně si to neumím představit a to mu kolem 25tt bylo už konečně velmi dobře. Zdravotní péči jsme na Seychelách neměli potřebu využít, naštěstí. A pak ten návrat do místní zimy, ten taky stojí za to. :mrgreen:
Chci se na Seychely jednou vrátit, bez debat, ale za těhotna.. hm.. ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
11.11.21 15:12

Ani omylem bych neletela. Ty možné komplikace výměnou za můj poslední zážitek v podobě dovolené ve dvou mimo území cr by mi nestaly za to… Dovolenou lze realizovat vždy, ale otehotnet, donosoit a porodit zdravé dítě, to si nekoupím ani za balík peněz. A než si zpětně něco vyčítat… Navíc těhotenské neduhy rady nastupuji po 20 tt, což asi ještě nejste, tak to těhotenství vnímáte spíš jen jako trochu větší podbrisek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.21 15:20

@JitulkaJ
Tak tam o nic nejde. V 21 týdnu ti nezachrání dítě nikde… Když už. Maximálně ti lupnou něco na udržení ale slečna chce jet už v období životaschopnosti dítěte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky