Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ročnímu synovi rostou 2 stoličky a horní špičáky, nenechá si sáhnout do pusinky, tudíž můžeme vyloučit Calgel a další, Viburcol nezabral (dávala jsem 3 dny, 2c denně), jediné co pomáhá je Nurofen, ale ten mu nechci dávat, když nemá vyloženě horečku. Kousátka nechce
V noci křičí, přes den je ukřičený, vyloženě ječí a chce pořád chovat, což ale nejde v noci. Má někdo ještě nějakou radu?
Dávala jsem ten Viburcol, Chamomila nám při prvních zubech nezabrala, ale mohla bych to zkusit znovu, to je pravda, ale nevím jaké ředění ![]()
Ewule, urcite tu chamomilu zkus znovu. Nam zabirala pri prvnich zoubkach a ted u poslednich uz zase ne. Tak treba vam zase pomuze.
Nebo mrkni jeste sem, treba se najdete jeste v necem jinem.
Já dávám Nurofen sirup i bez horečky. Není jen na teploty, ale i na bolest samotnou. Nemůžu to vydržet, když ho to bolí a nic mu nedát
.
PeBa píše:
Já dávám Nurofen sirup i bez horečky. Není jen na teploty, ale i na bolest samotnou. Nemůžu to vydržet, když ho to bolí a nic mu nedát.
Jenže mě každej odrazuje, že si na to tělo zvykne a pak až bude mít horečku, tak mu to nezabere ![]()
tak mě toto doporučovala dávat i pediatrička.Je to jen dočasné a nedávám plnou dávku.Dávám fakt, když už vidím, že to nezvládá.Taky si vemu brufen, když mi něco bolí a necítím se zvyklá.Je to malej človíček a s bolestí se vyrovnává špatně.
Ewule0712 píše:PeBa píše:Jenže mě každej odrazuje, že si na to tělo zvykne a pak až bude mít horečku, tak mu to nezabere
Já dávám Nurofen sirup i bez horečky. Není jen na teploty, ale i na bolest samotnou. Nemůžu to vydržet, když ho to bolí a nic mu nedát.
tak kdyz ho nebudes davat tyden v kuse třikrat denně,tak to snad nevadí.
když me něco bolí,tak si prášek taky dám, at je to hlava,4× tydne za sebou nebo zuby
Vždycky si říkám, že mu ho dám, když se bude budit, ale to už pak sice zabere, ale pořád kňourá, ale když jsem mu ho dala před spaním, tak spal jako normálně celou noc.
Na noc bych klidně dala, aby se aspoň vyspinkal.Od toho snad léky jsou, aby pomohli, když je třeba. Podle toho, co píšeš, tak to s nima nepřeháníš, tak bych strach neměla a dala.
PeBa píše:
Na noc bych klidně dala, aby se aspoň vyspinkal.Od toho snad léky jsou, aby pomohli, když je třeba. Podle toho, co píšeš, tak to s nima nepřeháníš, tak bych strach neměla a dala.
Ve dne mu ten Nurofen nedávám, to s tím naším uvztekánkem a křiklounem vydržím, ale v noci je to nepříjemné pro všechny. navíc má teď po dvojem očkování chudáček, tak je to ještě šílenější.
Zatím jsem Nurofen nedávala, protože obvykle v noci spí slušně, sem tam hysterák k ránu, ale to by večerní Nurofen už byl stejně k ničemu. Pokud by ale špatně spalu celou noc, bez výčitek svědomí bych dala. Lepší, než trápit dítě bolestí.
„zvyknutí“ bych se nebála, to opravdu nehrozí ani při velmi častém užívání. To už spíš nežádoucích účinků na funkci ledvin a žaludešní sliznici, to hrozí ale při dlouhodobém užívání.
Ewule .- tak u nás to samí, už 4.den, dnes snad už maličko lepší, že není tak ubrečená, alekdo ví, je začátek dne, ted spí, roste jí několik zubů najednou, je ubrečená, trochu asi i vzteklá ( bude asi trochu po mojí sestře mít povahu a vzteklost..), v noci nespí, furt se budí, do pusy už ani calgel , který dříve ano, jíst nechce, takže je jen na mléku a nurofen dávám, trochu jí na chvíli pomůže, je krásný kdysž se chvíli směje a mě v tu chvíli nehrabe..
Ewu neboj se nurofen dej, když ho nebude brát měsíce v kuse, tak si nezvykne..
ale chtěla jsme se zeptat, u kluka si to už nepamatuju, ještě jí navíc trochu zapáchá z pusinky, máte to taky někdo u dětí tak?? díky
a hezký klidný den.. ![]()
…tak my to máme stejně už několik dní 40°tky a rostou asi 4 zuby, pak se osypal a přes noc zmizelo, vypadalo to do toho na 6tou nemoc, ale horečky pořát, nejí, jen mlíko a čaj a začalo mu zánětlivě cítit z pusy a pokašlává - tak to jsem ho sbalila a šla včéra k doktroce.
Vyfás antibiotika, a sirup na odkašlání, že mu to žačíná trochu chytat průdušky.
tak jsme nakonec vyrazila k dr, protožr má v puse samí bílý flek a jakl jsem si myslela, má k tomu i zánět dásní, tkaže máme atd.. ![]()
už aby zabrala