Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, slyšela jsem že existuje i dětská zubní protéza! Máte někdo zkušenosti?
dětská protéza?? proboha ani netuším, že by dítě mohlo mít protézu…
existují dětské zubní protézy,moje děti nenosí ale neteř ano,nasazuje si jeden zub ![]()
Měl ji sousedovic kluk (4-5 let) - horní řezáky. Ty jeho mu museli vytrhnout, byly úplně zčernalé. Neměl s tím problémy, mluvil dobře.
sousedovic kluk taky má protézu. měl horní zuby úplně černé, tak šly všechny fuč. je pravda, že bez protézy mu je blbě rozumět (nemá o co opřít jazyk). a vzpomínám, že sousedka řešila jak mu to lepit do pusy
![]()
To musí být pro ty prcky hrozný, než si zvyknou… Ach jo, škoda, že se spoustě černých zubů dá předejít… ![]()
Já teda nevím, ale jak se dá černým zubům předejít?
Co vím, tak jsou často zuby takhle poškozené po nějaké nehodě, kdy se děti do zubů uhodily a poškodila se jim sklovina, třeba i u druhých ještě schovaných v dásni a ty jim pak vyrostly takhle černé…
Tak to bohuzel nevim. Chudatko decko. Jinak muj braska se narodil s mozkovou obrnou a mel od narozeni tolik leku(ze zacatku kapky), ze mu tim vsechny zuby zcernaly. Nastesti po vypadnuti mlecnych zubu jsou ty stale uz o.k.
Ahoj,
já měla protézu jako malá, horní 4 zuby jsem si vyrazila.
Ahoj,
já měla protézu jako malá, horní 4 zuby jsem si vyrazila.
Adélky píše:
Já teda nevím, ale jak se dá černým zubům předejít?Co vím, tak jsou často zuby takhle poškozené po nějaké nehodě, kdy se děti do zubů uhodily a poškodila se jim sklovina, třeba i u druhých ještě schovaných v dásni a ty jim pak vyrostly takhle černé…
Ahoj, tak co já vím (strejda zubař, 2 spolužačky zubařky) - černé zuby jsou u malého procenta dětí způsobeny léky (častá atb.), v minimální míře úrazem, nejčastěji skutečně poškozením skloviny od sladkých - tedy spíš přeslazených
- džusíků, šťáviček, čajíků
a od toho, že si děti špatně, často bez dozoru rodičů „čistí“ zuby..... nebo usínají s lahví s dudlíkem plnou sladkého čaje (tak to má kamarádka a obě děti mají černé zuby zcela ukázkově
)
miluju zevšeobecňující komentáře, kdy někdo něco ví nejlíp…
Nás čeká protéza za měsíc. Holka přišla při úraze o zuba další 3 jí museli vyndat, z určitých důvodů tu protézu dostane (mimochodem zatímco dost zubů má vyvrtaných, tak nejsou černé, ale byli jsme upozornění na to, že je dost možné, že nás to potká u těch druhých, vlivem úrazu mohlo dojít k jejich poškození, mimo jiných možných komplikací, což ukáže až čas)
Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat jak to zvládáte stou dětskou zubní protézou,můj syn 2roky starý přišel o 4horní zuby díky antibiotikům a následnému pádu a čeká nás za 2-3měsíce také protéza a já mám z toho hrůzu.Nevim zda se to dělá vyndavací nebo to maj ty děti nák na pevno?Moc vám děkuji pokud mi odpovíte ![]()
Dobrý den,
prosím o radu jak zmáknout 3 leté dítě už máme zubní protézku ale je problém jak na to aby otevřel pusu a zkusil jsi jí!!
Děkuji Klára
Ahojík, a co nedat mu najíst a až bude mít hlad, rychle mu jí tam, drobkovi, šoupnout:-), ať si žužlá. ![]()