Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky jakou zubní pastu jste používali jako první (jaká je vhodná pro mimi na první čištění)?
My dlouho cistili bez pasty..Jako prvni jsem koupila detskou Elmex.
my jsme měli weleda gel, prý zubaři doporučují použití zubní pasty až tak kolem 2. roku.
My koupili první pastu až teď, malá má rok a 8 měsíců. Máme klasiku - jahodovou Perličku. ![]()
Kolem 15.měsíců Elmex u první dcery, druhá má zatím Weleda gel a začne dostávat Elmex.
U nás stejně jako Eemii
nejdřív bez a potom Elmex pro prcky.
Dlouho se ma cistit bez, miminka zadnou pastu nepotrebujou. Pak je dobra pasta Parexyl, ma asi nejmin fluoru. Elmex ho ma docela dost, ten jsem kupovala az tak kolem 4.-5. roku.
Weleda
(ale nekupuju, Weledu nemusim
)
u fluoru nejde ani tak o množství jako o vazbu v které je navázaný.
elmex je pro mne byznys, který mi vadí podporovat. malému dítěti ničím, jen kartáček s vodou, pozdeji Odol3dent, Prokudent z Rossmanna - ty maj dobrý složení.
perlička ho má hodně blbý, máme jí taky doma, ale už ji nekoupím.
(jsou to rozumy od zubařky, nechala jsem si to vsechno vysvětlit, říkala mi i drahé, jako Bukoterm, elmex… - když už drahou, tak spíš ten Bukoterm)
Příspěvek upraven 03.11.10 v 16:10
harpyje píše:
u fluoru nejde ani tak o množství jako o vazbu v které je navázaný.elmex je pro mne byznys, který mi vadí podporovat. malému dítěti ničím, jen kartáček s vodou, pozdeji Odol3dent, Prokudent z Rossmanna - ty maj dobrý složení.
(jsou to rozumy od zubařky, nechala jsem si to vsechno vysvětlit, říkala mi i drahé, jako Bukoterm, elmex… - když už drahou, tak spíš ten Bukoterm)
perlička ho má hodně blbý, máme jí taky doma, ale už ji nekoupím.
A co je špatného na Perličce? ![]()
prý ta nejjednodušší vazba s florem + větší množství umělých cukrů než ve vsech ostatních.
jeste říkala něco, ale mám sklerozu, treba se přidá někdo kdo mne doplní
elmex … pozdeji pak jsme meli i perlicku nebo signal ..ale nejradsi mam elmex ![]()