Dětská zubní protéza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ujka
31.7.12 10:22

protéza

Dcera ve 13 měsících po infekci a dehydrataci byla hospitalizována. Při propouštění jsem byla informována, že se jí díky medikaci mohou začít kazit zoubky. Vše jsem kontrolovala, ale nenapadlo mě, že se zoubky mohou začít kazit z vnitřní strany. Po tomto zjištění (vše trvalo cca jen 2-3 měsíce) jsem navšívila zubní lékařku, která nám řekla, že se jedná o mléčné zuby a nic s tím dělat nebude. O rok později měla dcera 4 přední horní zuby v dezolátním stavu a já pořád chodila k zubařce v domnění, že ona studovala, tak to asi zná… Když měla dcera 27 měsíců, dostala zánět a po resekci 6 zubů a přídavkem 2 plomb (zákrok jsem ve skutečnosti nesla hůř já než ona) nám bylo oznámeno, že se jednalo o špatný postup naší - bývalé zubařky. Naše dcera si na protézu nikdy nezvykla, buď je potřeba ji nosit pořád, občasné nošení je na nic. Dítě si nezvykne ani mluvit, bude ho to spíše obtěžovat. Jelikož při pravidelné konzultaci s logopedičkou nebyly žádné problémy s mluvou, protézu jsem neřešila. V osmi letech jí krásně vyrostly zoubky, ovšem problémy s kazy přetrvávají… dobře volte lékaře.

• Citovat
  • Upravit
gi-gi
27.11.12 18:36

dětská zubní protéza

Ahoj, můžete mi někdo poradit jestli a jak jste donutily své dítě (má dcera 3roky)nosit zubní protézku??? Doteď se nám ji nepodařilo ani vyzkoušet.. Nakonec skončíme u zubařky, která to malé do pusinky nalepí.. to bych byla velice nerada. Anebo popř, že se vám to nepodařilo, zda druhé zoubky narostly opravdu tak špatně, jak nám tvrdí zubařka, že se to může stát. CHybí ji nahoře 4 řezáky. Zubařka nás jasně upozornila, že když protézku nebude nosit, že bude mít obrovské problémy s druhýma zoubkama..Máte někdo zkušenost???
Klidně můžete psát i na email (***@seznam.cz)

• Citovat
  • Upravit
gi-gi
27.11.12 18:43
@Pelikánová Klára píše:
Dobrý den,
prosím o radu jak zmáknout 3 leté dítě už máme zubní protézku ale je problém jak na to aby otevřel pusu a zkusil jsi jí!!
Děkuji Klára

Podařilo se vám nakonec dítě přemluvit k nošení té protézy???

• Citovat
  • Upravit
1981
2.1.23 15:01

Detsky zubar

Dobry den, shanim detskeho zubare kvuli protezkam. Poradi kde berou, kam zkusit zavol? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.