Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj holky,prcek má už venku dolní dva zoubky. Každou chvilku čekáme přední jedničky,dásně má strašně opuchlý. A dneska jsem mu mrkla do pusinky a ejhle koukla na mě špička horní dvojky! Je to normální,že vyroste nejdřív dvojka. Chudák malej až se bude smát tak bude jak upír ![]()
Adámkovi vyrostly nahoře taky nejdřív dvojky. Dole měl už jedničky a jednu dvojku. Jo byl jako upírek, ale nevypadalo to nijak hrozně ![]()
Neboooj
Moje holky to měly obě
Napřed dvojky a v zápětí začaly lézt jedničky a ty rostly docela rychle, takže jako upírky vypadaly jen chvíli
Je to krásnej úsměv, ne? ![]()
Taky jsme to měly
.
Vypadá to náhodou roztomile
.
Klid, je to jen na pár týdnů.
Našemu vyrostly také dvojky a pak až jedničky nahoře, ale následovaly chvilku po dvojkách, takže jako upír nevypadal, neboj ![]()
ahojte
mám dotaz nám taky rostou dvojky a malý má u toho zvýšené tepltoky okolo 38,5 až 38,7 takže dáváme panadol chamomile, gelík a je ukrňournaný, ale spal celou noc =) celé horní dásna má natelké vůbec si tam nedá šáhnout
jo mám tedy dotaz nevíte někdo jak dlouho mu mohu podávat ten panadol na bolest zubů kolik dní?
dík jaňula ![]()
knefel píše:
ahojte
mám dotaz nám taky rostou dvojky a malý má u toho zvýšené tepltoky okolo 38,5 až 38,7 takže dáváme panadol chamomile, gelík a je ukrňournaný, ale spal celou noc =) celé horní dásna má natelké vůbec si tam nedá šáhnoutjo mám tedy dotaz nevíte někdo jak dlouho mu mohu podávat ten panadol na bolest zubů kolik dní?
dík jaňula
A to má takovou teplotu po odečtu?
Jen taková technická - 38,7 rozhodně není zvýšená teplotka, ale horečka.
Co tak vím, tak prý k zubům bývají jen zvýšené teploty, horečka už je k něčemu jinému.
Ale nejsem dr.
A dobu podávání panadolu bys měla vyčíst v příbalovém letáku. Myslím, že pokud po 2 dnech horečka neustoupí, je třeba vyhledat lékaře ![]()
jj, souhlasím s Bayuskou. K zubům bývají teploty prý do 38°C. Radši vyraž k dr, aby malej neměl nějaký jiný zánět v těle ![]()
dík holky
vím, že na letáku je pokud horečka trvá 3 dny jdi k lékaři. dneska už mu povylezl i další zub a doktorka říkala, že je vše v pořádku, že to jsou zuby a můžu podávat panadol i 3-4 dny.já mu ten panadol dávala tak 1× denně ne pořád co 6 hodin to né.takže v celku dostal 3× panadol za 2 dny =)
jo a teplotka jsem napsala proto, protoze kdyz mel virozy tak mel 39,5 a vys a to bylo neco takze tohle mi pripadalo jako teplotka…navic na jinych webech pisou ze meli u zubu i pres 39 =)ale jasne radeji k lekari jsem si rikala vikend na krku a po pohotovosti se mi litat nechce
dik moc za rady ![]()
No, dle nějakých studií, ty horečky k tomu prostě nepatří. Je to k jiné nemoci, viróze nebo tak. Ale ta horečka urychlí proříznutí zubu, který by za normálních okolností na sebe nechal ještě nejspíš čekat. Takže právě proto, to tak vypadá, že je to k zubům. Dítě má horečky, neví se, co mu je, horečky opadnou a pak maminka najde zoubek. Tím pádem si to všichni spojují k zubům. Ale i dle mé dr k samotnému prořezávání zubu jsou jen zvýšené teploty.
V praxi se mi to taky potvrdilo. Jen jednou měl syn nějaké průjmy a celý týden horečky a když to skončilo, tak jsem taky našla zoubek. Dvojku dole vlevo. Myslím si, že bez té nemoci by zub vyrostl až později zároveň s druhou dvojkou
. U všech ostatních zubů neměl horečku a byl jen dost protivný. Teď při stoličkách, měl jen zvýšenou teplotu večer.
Je jasný, že o víkendu na pohotovost se ti kvůli tomu nechtělo
. Hlavně, že už je malýmu dobře.