Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Myslím, že malému roste 1. stolička, čtverka, nepletuli se, má tam pěknou bakuli a nenechá mě, abych mu do pusinky šáhla, odstrkuje mi ruce, vystrkuje mi prst jazykem a otřepe se, proto mu nemůžu dáseň namazat a koupila jsem Viburcol. Četla jsem, že se potíže po podání homeopatik můžou i zhoršit. jakou s tím máte zkušenost, jak dlouho a jak často mu je mám dávat? Zatím jsem mu dala včera 1 a dnes taky 1, nemám pocit, že by byl úplně bez potíží, ale nezdá se mi to zatím horší.
Dávám po očkování a při růstu zoubků jsme taky využili.
Nejlíp jeden čípek ráno a druhý na noc. Eli se zklidnila a nakonec usla. Pomohl
![]()
Ewule0712 píše:
A jak často jste ho dávaly?
Podle bolestí, ale myslím, že tak max.3× denně, víc nebylo potřeba. Někde jsem četla, že se může dávat každé 2 hodiny.
http://www.lekarna-zdravi.cz/…col-supp-12/
Je tu komplet všechno, já dávala 2ks denně
Ahoj, četla jsem, že Viburcol se dává i na uklidnění a né jen na bolest a při horečkách. Dávali jste ho někdo jen kvůli uklidnění? Moje čtyřměsíční dcerka se vždy ráno rozvzteká až z toho nemůže plynule dýchat. Přijde mi to jako záchvat
Vždy při tom celá zrudne, řve na plný pecky, u toho zakašle a pak lape po dechu. Podotýkám, že ji nic neni. Je čistá, přebalená, namazaná proti opruzeninám, najedená, čaj jsem ji taky dala i s kapkama proti nadýmání, teplotu nemá, tak já už nevím proč má takovej záchvat
Bojim se ji nechávat samotnou, když pak nemůže ani plynule dýchat. Potřebovala bych ji nějak uklidnit, abych taky mohla něco doma udělat. Nemůžu ji pořát utišovat na ruce.
@valina1 píše:Šátek mám doma, ale nepoužívám ho. Mám křivou páteř a bolela mě po tom záda
Satek, nositko,…je miminko. potrebuje te. Necpi do ni nic
Když malou pochváš přestane se vztekat? Nejspíš vyžaduje pozornost, nudí se, věnuj se jí a domácnost obstaráš až bude spát ![]()
Zkus to, já na viburcol nedám dopustit. Syn se po něm vždycky okamžitě uklidnil a přestal plakat. Ale u něj je to jiné v tom, že on je typ, co pláče jen, když ho něco bolí, takže s Tvojí situací nemám úplně zkušenosti.
@Alušáček píše:
Když malou pochváš přestane se vztekat? Nejspíš vyžaduje pozornost, nudí se, věnuj se jí a domácnost obstaráš až bude spát
To bych taky mohla uklízet až v noci. Někdy přestane, když ji pochovám. Ale někdy se vzteká i na ruce. Občas mi příjde, že by spala a neví jak na to
Většinou se mi podaří ji uspat houpáním v kočáru, což chce alespoň 20min. Někdy ani to nezabere. Tyto její stavy jsou chvilkové. Stává se to většinou brzo ráno dokud všichni ještě spí. Trvá nepřetržité řvaní někdy i dvě hodiny, dokud nevstanem a neunaví se. Pak je zas celý den klid.
@Anonymní píše: Šátek mám doma, ale nepoužívám ho. Mám křivou páteř a bolela mě po tom zádaKrom toho nemůžu mít malou stále u sebe nebo spíš na sobě. Potřebuji poklidit, vyluxovat, uvařit, vyžehlit atd.