Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj
dneska jsem se zvedala z křesla a nějak špatně šlápla a začalo mě bolet koleno, cítím tam tlak a bolest, řekla bych, že jsem si něco skřípla. Žádnou mast tu nemám, nenapadá vás, jak to napravit? bolí to jako prase, nemůžu pořádně chodit a bolí to i když s tím nehýbu. pomoc ![]()
tebe bolí koleno,mě bolí zub,to jsme teda ale
skus si to potřít slivovicí,jestli doma máte,nebo alpou.Mě se to taky někdy stane a pomáhá mi konská mast.
Tak těžko radit - zkusit v sedě lehce pohýbat čéškou - stehno musí být úplně zrelaxované - natáhnout nohu. Třeba pomůže masáž sprchou - teplotu tak 32°C, pomalu rozhýbávat…
našla jsem tu myolastan, pomohlo by to??
slonikova, vis co jsme- stary ![]()
Já bych se naložila do vany, ta by mohla uvolnit napětí a mohlo by to trochu povolit. Brufen nemáš? Měl by mít protizánětlivé účinky. A aspoň tě to nebude tak bolet
Mě takto jednou začlo pobolívat zápěstí, kdykoliv jsem se o něj opřela, tak v něm píchlo, nakonec to skončilo hnusným zánětem, kdy jsem zápěstím nemohla o milimetr pohnout, bylo to nateklý, bolelo to jak prase
Pomohl až revmatolog, ortéza, kterou jsem si musela vycpat vatou, protože mě bolelo i to stažení ortézou. A teď mě bolí už týden žebra, nejdřív na jedné, teď na obou stranách, mám už 3týdny kašel a namožené mezižeberní svaly… au au au
jizvíková píše:
našla jsem tu myolastan, pomohlo by to??slonikova, vis co jsme- stary
Myolastan určitě ne, to je myorelaxans, tedy lék na uvolnění svalstva, používá se při svalových kontrakturách např. při bolestech zad. Spíš Brufen, jak píše Gladys, nebo jakékoli podobné analgetikum, zkusit zaledovat.
myolastan prave mam na zada
po trech detech behem 14 mesicu je mam v p..eli.
Pozor na horkou (teplou) vodu, ta není dobrá, pokud by to byl zánět (třeba začínající). Chirurgové radí na takovéto neduhy ledovat. To by mohlo pomoct. Jinak pokud by to nepřešlo během pár dní, tak k Dr.?
uvidíš ![]()
Lék asi ano, ale jen dočasně pro úlevu - léčba to není. Já mám dobré zkušenosti s tím ledováním - opakovaně, mockrát, po pár minutách - jak vydržíš.
Afrodité píše:
Pozor na horkou (teplou) vodu, ta není dobrá, pokud by to byl zánět (třeba začínající). Chirurgové radí na takovéto neduhy ledovat. To by mohlo pomoct. Jinak pokud by to nepřešlo během pár dní, tak k Dr.?uvidíš
Lék asi ano, ale jen dočasně pro úlevu - léčba to není. Já mám dobré zkušenosti s tím ledováním - opakovaně, mockrát, po pár minutách - jak vydržíš.
Já to brala tak, že pokud je tam něco přeskočené, ledováním se tomu nepomůže, ale teplotou vody izotermní a lehkým rozcvičením by mohlo
…samozřejmě, že pokud by noha byla teplejší či něco podobného, tak ledovat, ale opatrně, ať si neuděláš omrzliny..
Taky se mi to stalo. Nezvedala jsem se, ale normálně šla v bytě, nic neprasklo ani nekřuplo, ale najednou mě v kolenu začalo tupě píchat a to tak, že jsem si musela sednou na zem. Za chvíli jsem vstala, ale nemohla propnout v koleni, pokud jsem se o to snažila, tak začala zase šílená bolest. Asi tam něco přeskočilo, protože jsem to fakt nemohla propnout a ani na tu nohu stoupnout, takže jsem skákala po jedné noze, nebo aspoň chodila po špičce. Při chůzi po špičce to nebolelo a noha byla jakoby pokrčená.
Za pár hodin to samo přešlo. Nechápu. Možná skříplý nerv. ![]()
jizvíková píše:
me to boli porad a jeste se pridal loket