Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky chtěla bych se zeptat, mám druhý den nové tetování a chvílema mi z něj docela dost vytéká barva, v takových malých kapičkách…je to normální? Jak dlouho to asi bude trvat?
taky se mi to stalo,i trochu krve,musíš hodně mazat,aby byla kůže elastická a neměla si strupy
ahojky, tak hlavně si na to nedáj vatu apod. aby se ti to na to nepřilepilo, mazej to mastičkou a překryj potravinovou folií a když se ti na tom udělají stroupky tak je neodloupávej, sloupla by sis celou barvu. a jak dlouho to bude trvat to nevím, každýmu se to hojí různě, záleží na typu kůže ![]()
přesně tak ![]()
holcina20 píše:
ahojky, tak hlavně si na to nedáj vatu apod. aby se ti to na to nepřilepilo, mazej to mastičkou a překryj potravinovou folií a když se ti na tom udělají stroupky tak je neodloupávej, sloupla by sis celou barvu. a jak dlouho to bude trvat to nevím, každýmu se to hojí různě, záleží na typu kůže
hlavne to neprikryvej potravinovou folii jak tady nekdo radi..nech to dychat a mazej..ale ne zas moc..at se ti tam neudelaji pupinky..to je pak znamka zas toho ze je to moc premasteny ![]()
Sindel píše:
hlavne to neprikryvej potravinovou folii jak tady nekdo radi..nech to dychat a mazej..ale ne zas moc..at se ti tam neudelaji pupinky..to je pak znamka zas toho ze je to moc premasteny
Ahoj, tak mě teda z tetování nic nevytékalo-ale jinak jak psaly holky-hlavně hodně mazat ![]()
nulu86 píše:
já teda tu folii měla a v pohodě![]()
Sindel píše:
hlavne to neprikryvej potravinovou folii jak tady nekdo radi..nech to dychat a mazej..ale ne zas moc..at se ti tam neudelaji pupinky..to je pak znamka zas toho ze je to moc premasteny
folie se dava na zacatku..aby se nezamastilo obleceni
pak to musi dychat
přikrýt jen když je to hodně čerstvé kvůli nečistotám a aby se ta mastička nesetřela,ale né to nechat zapařit,aby nebyly ty pupínky.hlavně mít jistotu,že to je od profíka
Ale to ti mel rict taterco a jak s tim
..kazdy rano to umyj opatrne mydlem..a namaz cerstve ![]()
Sindel píše:nulu86 píše:folie se dava na zacatku..aby se nezamastilo obleceni
Sindel píše:
hlavne to neprikryvej potravinovou folii jak tady nekdo radi..nech to dychat a mazej..ale ne zas moc..at se ti tam neudelaji pupinky..to je pak znamka zas toho ze je to moc premastenypak to musi dychat
nulu86 píše:
Jo to je vlastně pravda že jsem jí měla cca 2-3 dny, už je to cca 8 let, takže jsem trochu pozapoměla asi
Sindel píše:nulu86 píše:folie se dava na zacatku..aby se nezamastilo obleceni
Sindel píše:
hlavne to neprikryvej potravinovou folii jak tady nekdo radi..nech to dychat a mazej..ale ne zas moc..at se ti tam neudelaji pupinky..to je pak znamka zas toho ze je to moc premastenypak to musi dychat
Jojo, hlavně mazat, nepřikrývat ani náplastí a no folíí, nechat dýchat. Stroupky neloupat,neškrábat, samy nakonec odpadnou. Ve sprše možno namočit,ale decentně, nedrbat mýdlem jen vodou a to pouze rukou, žádné žíňky ani houbičky. Mě se to krásně zahojilo, byla jsem na tetování 2krát. Ale pokaždé jsem musela jít ještě na „doplňko“,někde mi malinko chyběla barva. A to jsem byla ve dvou různých salónech. Držím palečky.
tak moc děkuju za rady
mažu bepanthenolem a uvidíme jak se to bude hojit ![]()
Já to teda měla zavázané obvazem-ale musela jsem kvůli práci-aby se mi tam nedostala špína-a v pohodě..krásně se to bez problémů zahojilo ![]()