bolí ouško

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
9.3.09 18:45

bolí ouško

Maminky, mou 3,5 letou dcerku trápí ouško…
Už cca týden máme kašel, rýmu, byly i teploty kolem38,5, teď už jsou jen tak kolem 37,5. Dneska jsme byly na kontrole u Mudr, ta brala krev, CRP v pořádku, není to na ATB. Dojely jsme domů a malá začala fňukat, že jí bolí ouško a nedá si dovnitř sáhnout. Mám doma kapičky OTObacid, tak jsem jí tam kápla. Nevíte, myslíte že to může být zánět stř. ucha nebo je to jen tak z rýmy?
Zítra asi budu muset opět k Mudr, ale poradíte něco na rychlo, aby nás to třeba v noci nezaskočilo? Jinak je dobrá, chová se normálně, jen na to ouško si nedá sáhnout, ale přitom odpoledne si zdřímla a spinkala na něm…
Moc děkuji za rady M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
9.3.09 19:31

Muze to byt zacinajici zanet str.ucha, zvlast pokud si na nej nenecha vubec sahnout… nas Tadeas na to trpi. Muzes zkusit ji sahnout na takovej ten vybezek hned vedle dirky u ucha(ne lalucek), je v jedne rovine s dirkou, pokud si na to neda pritlacit, nebo ji to tam boli na dotek temer jiste je to zacinajici zanet…
Pokud mate na rymu napr Pamycon kapky, nebo pokud mas z drivejska nejaky alkoholovy kapky, muzes ji tam kapnout, melo by to trosku stipat a studit.
Proti bolesti se nam osvedcil Nurofen sirup, ale muzes ji dat cokoli - paralen, panadol… co mas.
Muzes zkusit i zazvorovej zabal, normalne udelej ve vode vyvar z kusu zazvoru a do toho pak namoc kapesnik a priloz na ucho.
Rozhodne zitra bezte na kontrolu at se ji do ucha podiva dr.
Preju klidnou noc a kdyby ji to fakt bolelo tak, ze bude porad plakat a nebude k utiseni a na ucho neda vubec sahnout, tak klidne na pohotovost. Ty usi jsou osidny a pokud se zachyti vcas vyhnes se antibiotikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
9.3.09 19:33

Jo on ten zanet se vetsinou rozjizdi z rymy, takze ta s tim urcite taky souvisi, zbavis se rymy=zbavis se problemu s uchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.09 19:46

jejda, no tak to bude asi zánět, každopádně zítra tam zajdu

a jak se postupuje v případě zánětu, to se píchá ouško pokaždé?

Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ale zatím jsme se s tím nesetkali.....

• Citovat
  • Upravit
6545
9.3.09 19:54

záleží taky na prahu bolesti, ono to může bolet i míň a tak se nedá říct…

mudra vás pošle na ORL - možná bych i zajela na ORL pohotovost. U zánět udkyž se podchytí včas, nejsou třeba ATB a stačí kapky a ne píchat. Záleží, jak moc je zánět rozjetej. Když už je to hodně, tak to píchnou a i daj ATB. Takhle můžete vyfasovat kapky a zánět podchytit. A rovnou zkouknou druhý ouško.

Aneta takhle začala v pátek ráno, začala mít teplotu. Zajela jsem k mudře (původně jsem měla v pondělí, ale něco se jí rozjíždělo a nechtělo se mi to nechávat). Myslela, že to jsou zuby a ono uši. Poslala nás na ORL. Jedno ucho píchli, druhé jsme rozkapaly Otobacidem plus dostala ATB (ale už týden měla ošklivou rýmu, doma nám něco řádilo, k tomu kašel, takže to bylo na místě). Druhé se nakonec nepíchalo, i když jsem už myslela v noci, že pojedem, dala jsem dávku otobacidu navíc, než se má a pak byl klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
9.3.09 20:23

to jsme měli před týdnem- syn to měl z velké rýmy - v noci se vzbudil a začal brečet že ho hrozně bolí ucho - měli jsme kapky Otipax - tak jsem nakpala a dala Nurofen - a do rána bylo dobře.

Mudry jsem se ptala - říkala v žádném případě teplé - to ten zánět urychlí a pokud máš kapičky tak nakapat a dát něco od bolesti - pokud kapičky nemáš tak na vatu trošku alkoholu - slivovice - nebo co je po ruce a dát to na chvíli do ouška .

Každopádně píšeš že jste nakapali - takže by to mělo být v pohodě:o) tak ať to opravdu v pohodě je:o¨)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
9.3.09 20:34

Takže z vlastní bohaté zkušenosti: dát na to studený obklad, dát něco proti bolesti (nejlépe Nurofen, ten máme odzkoušený) a nakapat Otobacid, tím se nic nezkazí a pokud to bude horší a bude si pořád stěžovat tak šup k ORL doktorce a ta jí to píchne a poté se jí uleví. V případě že se to zanedbá a budete to oddalovat tak to bude muset stejně píchnout a navíc dostanete antibiotika. Tak ať jste brzy zase fit a podaří se Vám to rozehnat obkládky a otobacidem ať Vám to nemusí píchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
9.3.09 20:44

Přesně jak psala Martina…I my máme bohužel bohaté zkušenosti, na ouško studený obklad (výborné jsou gelové polštářky do mrazáku), prokapávat nos (super je Sterimar, ale stačí jakékoli kapky na rýmu), něco na teplotu…Držím palce, ať to rozeženete, ale pokud to bude opravdu bolet moc, radši jeďte na ORL.Taky jsem četla kápnout do ouška Vincentku, ale vlastní zkušenost nemám (a taky asi běžně člověk Vincentku nemá…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.09 20:50

Moc Vám děkuji za rady :-)
ještě se ale zeptám......kdyby tam byl zánět, to by výsledky CRP neukázaly????? Protože výsledky máme dobré. Ona je teď malá OK, na ouško si nestěžuje, ale když jí tam chci sáhnout, tak e nenechá a tvrdí, že ji to nebolí.....tak snad to v noci nebude horší.....
je toho nějak moc :-( Už přes týden bojujeme s chřipkou a když už si myslím, že bude líp, tak zase ouško.......

No, asi to chce pevný nervy :-)

• Citovat
  • Upravit
435
9.3.09 21:24

No ono se to bohužel v případě ouška může během dne změnit, tak jestli jste byli ráno na odběru tak se to odpoledne mohlo zhoršit a teď večer by Vám už výsledky ukázaly něco jiného. Navíc jak už někdo psal může mít nižší práh bolesti a může to být třeba jenom začínající zánět, který se třeba podaří rozehnat jenom Otobacidem. Hlavně hodně odsávejte nebo smrkejte a kapat do nosíku a chladit a dávat něco i proti té teplotce a bolesti - ten Nurofen je i proti zánětu tak by mohl pomoci. Tak držim palce ať to zmáknete a jste brzy v pohodě. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
9.3.09 22:51

Určitě ráno skočte na ORL. My teď máme podruhé zánět stř, ucha. Přesně jak píšeš. Poprvé neměl CRP a zvládli jsme to bez ATB. Podruhé to byla komplikace chřipky a dr. na ORL, říkala, že to teď je častý následek chřipky. Dr. ouško prohlídne a píchne podle toho, jak na tom bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí