Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ka2ka píše:
a děti, které nemůžou být s matkou hned po porodu, jsou neklidné?
nejsou, to je zase blbost
, ja byla cely mesic v inkubatoru, zadny bonding, chovani nic a byla jsem pry nejklidnejsi dite ever. ![]()
nechapu proc jsou vsichni z bondingu tak poposrani, at si to kazda matka udela jak chce.
@Anonymní píše:
@weyky Jste mě nepotěšilaach jo…
A co je na tom tak hrozného? Záleží jaký budeš mít porod, ono je lepší když tě dvě hodiny sledují než aby jsi byla sama na pokoji. Já tam měla přítmí a klid, nikdo tam nebyl kromě asistentky a manžela, ukázali mi kojení a pak nás odvezli na pokoj. Měla jsem umrtvený spodek, sama jsem nesměla vstát ještě několik hodin.
Příspěvek upraven 27.05.18 v 12:07
Na sále po porodu zůstat musíš, kvůli případným komplikacím. Nedělají to jen tak ze srandy. Ale bonding odmítnout normálně můžeš. Stejně to v našich porodnicích stále není standard. Starší dceru hned odnesli a donesli až zabalenou housku. Mladší jsem měla u sebe, jak dlouho jsem chtěla.
@Anonymní píše:
@Šmoulice Děkuji
Ale jestli si představuješ porodní sál jako operační a proto z toho máš strach, tak nemusíš ![]()
Porodní pokoj, kde jsem rodila já, byl zařízen téměř stejně, jako klasický pokoj, možná i líp ![]()
A další velká výhoda, byla jsem tam sama, což pak na normálním už ne
nadstandart nebyl žádný volný ![]()
@ka2ka Napsala jsem, že je větší pravděpodobnost, že bude klidné. Sama znám dost případů, kdy dítě odnesli a bylo v pohodě. Ale bavím se o pravděpodobnosti, na to jsou nějaké studie.
@Cleria píše:
Myslím, že je nutné být na sále, ale zeptala bych se v porodnici. Bonding určitě lze odmítnout, ideálně to hlas předem nebo měj v porodním plánu. Ale upřímně: Když pominu efekt pro dítě, tak je ve TVÉM zájmu to absolvovat. Když se kousneš, „obětuješ“ pitomé 2 hodiny svého času, tak máš velkou pravděpodobnost mít klidnější dítě. Takže Tobě to ušetří opravdu spoustu času a nervů v následujících týdnech.
Kravina
![]()
@debra.morgan píše:
nejsou, to je zase blbost, ja byla cely mesic v inkubatoru, zadny bonding, chovani nic a byla jsem pry nejklidnejsi dite ever.
nechapu proc jsou vsichni z bondingu tak poposrani, at si to kazda matka udela jak chce.
taky si myslím, první odvezli hned a neviděla jsem ho několik dní, a druhé to pro změnu vezli na jip mě, a nevidím problém v tom jak se děti chovají ![]()
Zakladatelko neboj
Tím, jaké dítě je nebo není po ne/absolvování bondingu se jen některé uklidňují, kvůli tomu, co se jim narodilo
staršího jsem měla u sebe snad pořád, až na žloutenku a je teda dost živel.. Naopak druhého jsem měla pryč po CS skoro pořád a je nejusměvavější a nejhodnější ![]()
Raný kontakt odmítnout můžeš, ale mně by to teda přišlo líto, že první okamžiky na světě bude moje děcko trávit s někým úplně cizím (pokud to samozřejmě není ze zdravotních důvodů nutné - to by mi bylo líto taky, ale chápala bych to). Však tam s ním neděláš nic extra, ono kouká, ty taky
. Dodneška to mám v úplně živé paměti…
Ja mela porodni box krasnejsi nez nocleharnu, klid, pritmi, po porodu ani nevim co se delo, nechali me tam dospat po male revizi - porod po pulnoci, do dvou se cekalo na odlouceni, do tri me kontrolovali a jeste “opravovali” a v sest me (po stridani strazi) vzbudili na sprchu a nalozili na vozejk
strasne to uteklo a pulku veci mam “v mlze” hlavne kvuli lekum kvuli revizi a velke ztrate krve.
@Anonymní píše:
Lze odmítnout 2h bonding na sále po porodu? Je vůbec nutné být na sále ještě ty 2h či lze jít na pokoj? Jestli to lze domluvit či je to nařízeno? Prosím, nepište zlé komentáře. Děkuji
Dítě máš na celý život, taký jaký je problém s vlastním čerstvě narozeným dítětem strávit první minuty života a je snad jedno kde, na porodním sale nebo na pokoji, v čem je rozdíl?
@Cleria píše:
Myslím, že je nutné být na sále, ale zeptala bych se v porodnici. Bonding určitě lze odmítnout, ideálně to hlas předem nebo měj v porodním plánu. Ale upřímně: Když pominu efekt pro dítě, tak je ve TVÉM zájmu to absolvovat. Když se kousneš, „obětuješ“ pitomé 2 hodiny svého času, tak máš velkou pravděpodobnost mít klidnější dítě. Takže Tobě to ušetří opravdu spoustu času a nervů v následujících týdnech.
z mých tří dětí bylo v kojeneckem věku nejneklidnejsi (a to je hodně slabé slovo),to, co prošlo ukázkovým porodem s ukázkovým bondingem a ukázkovým samoprisatim. Naopak dítě u nějž byly během těhotenství, při porodu i dlouho po něm problémy, bez bondingu bylo jako kojenec klidné, spokojene dítě.
K zakladatelce - je v tvém vlastním zájmu být dvě hodiny po porodu pod kontrolou, můžou nastat komplikace. Ale porodní sály jsou vybaveny příjemně, žádný sterilní sál. U nás pohodlné lůžko, zatemněno, hudba, pití a něco na zub, když se žena cítí dobře.
U první dcery bonding na porodním boxu, z porodní „kozy“ složili postel, takže to bylo jako v pokoji ![]()
U druhé tak narvananá porodnice, že nás s velkými omluvami po 30 minutách šoupli na pokoj… jinak mají na bonding po porodu boxy (jiná porodnice) s postelí.
Pokud jde o povahy dcer, ta první byla a je naprosto šíleně akční, mladší je pohodářka. První jsem nekojila, druhou ano… Ani bonding není všespásný ![]()
ještě budeš ráda když ti mimino pohlídají sestry a budeš mít klid
mysli i na sebe, ty musíš být taky v pořádku, nejenom to mimino