Bonding - lze odmítnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
27.5.18 22:50
@Ajamateridouska píše:
Dve hodiny po porodu utecou jako voda..jsi stastna, spokojena, s ditetem v naruci, zazivas pocit klidu a blizkosti sveho detatka..ver mi, ze ani nevzdechnes po tom, ze sis chtela vydupat presun na pokoj, ac s ditetem. Neres takove blbosti…jestli mas strach z neosobniho prostredi, ten pocit mit nebudes..budes soustredena na sve malicke a ne zkoumat, kde co lita :mrgreen:

ja pravda mela cisare a dite jsem videla jen na par minut, nez ji odvezli, ale zadne souzneni a pocit nekonecneho blaha jsem necitila. Kdyz mi ji meli privest na JIP, tak jsem se tesila, ze ji uvidim… ale kdyz sestricka ohlasila, ze si ji zase vezme a pujde, tak jsem ji klidne odevzdala a snazila se co nejvice odpocivat. Jeste par dnu potom jsem nijak zvlast nepotrebovala mit malou u sebe, ono ty bolesti delaly sve.

Mala je dost vyrovnane ditko, nejakou ujmu na ni nepozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.18 10:50

...

@Mondík Tak pokud má žena těžký porod, tak na tom, že dítě pohlídají sestry nevidím nic špatného. Tohle sem sice nepatří, ale v zahraničí jsou jesle i pro tak malé děti (2.5 měsíce), nebo jsou tam chůvy a ty matky také nikdo neodsuzuje. Prostě to tam tak je. Děti mají stejně rádi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.18 11:04

...

@jahuhudka O kojení nejde, protože se mě kojení netýká. Jinak v mém případě si nemyslím, že bych měla rychlí porod, protože mám vleklé problémy s páteří a ted najít někoho, kdo pomůže/uleví před porodem je komplikace. I přes rizika gynekolog nechce doporučit císař. řez, takže si můžu hodit korunou jak to dopadne na sále a moc mě neuklidnuje odsouzení některých matek, že když budu bez sil, tak prostě bez bondingu na sále budu ta horší. :-(

• Citovat
  • Upravit
2979
28.5.18 11:08

Nějakou dobu po porodu by žena měla být na sále, aby ji sledovali, jestli nenastaly nějaké komplikace, krvácení apod. Mně tedy odvezli dřív, protože potřebovali sál uvolnit pro jinou rodičku, ale i tak na mě pořád někdo chodil koukat (a nenechali mě moc odpočinout :-)). První dítě jsem rodila císařem, tohio mi jen ukázali a odnesli, několik dní jsem s ním ani nebyla na pokoji, sestry si ho braly na noc k sobě. U druhého se mě nikdo neptal a rovnou mi holčičku šoupli - což by mi ani tak nevadilo, protože ze začátku jen chrněla, ale byly jsme na pokoji dvě a děti se krásně střídaly v tom, kdo brečel a kdo spal, takže se nevyspala žádná z nás :-). Ale mělo by to jít odmítnout - většina matek to dneska chce, ale považuji za špatné, aby novopečené rodičce vnucovali praxi, o kterou nestojí. Docela se mi vyplatil porodní plán, který jsem s sebou měla - hlavně věci kolem dítěte se mnou fakt probírali podrobně, ptali se, proč to tam mám, jestli by mi vadilo mít to jinak, byla diskuse a hodně respektovali moje přání. Zkusila bych to tedy také tak. Samozřejmě s tím, že máš právo měnit v průběhu názor na věc, ať máš napsané cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35854
28.5.18 12:26
@Anonymní píše:
@jahuhudka O kojení nejde, protože se mě kojení netýká. Jinak v mém případě si nemyslím, že bych měla rychlí porod, protože mám vleklé problémy s páteří a ted najít někoho, kdo pomůže/uleví před porodem je komplikace. I přes rizika gynekolog nechce doporučit císař. řez, takže si můžu hodit korunou jak to dopadne na sále a moc mě neuklidnuje odsouzení některých matek, že když budu bez sil, tak prostě bez bondingu na sále budu ta horší. :-(

A o co ti teda jde? O to aby na tebe nedávali dítě, nebo aby jsi nemusela být v ty místnosti dvě hodiny? Stále to moc nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.5.18 12:29
@Anonymní píše:
@jahuhudka O kojení nejde, protože se mě kojení netýká. Jinak v mém případě si nemyslím, že bych měla rychlí porod, protože mám vleklé problémy s páteří a ted najít někoho, kdo pomůže/uleví před porodem je komplikace. I přes rizika gynekolog nechce doporučit císař. řez, takže si můžu hodit korunou jak to dopadne na sále a moc mě neuklidnuje odsouzení některých matek, že když budu bez sil, tak prostě bez bondingu na sále budu ta horší. :-(

Nejak nechapu proc jsi tehotna, dite u sebe nechces, rodit nechces, kojeni se te netyka…
Prestan silet, zacni verit svemu telu. Mam skoliozu rodila jsem v pohode.

• Citovat
  • Upravit
2226
28.5.18 12:34
@Anonymní píše:

Mně přijde, že řešíš strašně moc věcí dopředu - docela zbytečně. Prostě, pokud bude porod v pohodě, ty se budeš cítit, tak si můžeš děcko nechat. Pokud budeš hotová, tak si děcko vezmou sestry. A každému to může být šumák, však tam s tebou nebude a bude vědět kulové o tom, jak jsi to měla :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.18 14:17

...

@jahuhudka kojení se mě netýká, protože nesmím kojit a neřekla jsem, že rodit nechci, beru to jako fakt, prostě můžu jen doufat, že to bude ok a nebude to opak a nebude ze mě mrzák. Chápu, že cokoliv kolem porodu, je tady téma, kde jsou spíš negativní komentáře a myslí se tu jen a jen na dítě, ale matka už neexistuje. Neexistují její pocity, prostě porodíš a drž hubu (nebo si nestěžuj a tvař se štastně, i když jsi psychicky dole už před porodem). Někdo potřebuje k tomu, aby se dal dohromady aspon chvíli samotu, aby se srovnal s danou situací. Každá jsme jiná.

• Citovat
  • Upravit
27704
28.5.18 14:19
@Anonymní píše:
@jahuhudka kojení se mě netýká, protože nesmím kojit a neřekla jsem, že rodit nechci, beru to jako fakt, prostě můžu jen doufat, že to bude ok a nebude to opak a nebude ze mě mrzák. Chápu, že cokoliv kolem porodu, je tady téma, kde jsou spíš negativní komentáře a myslí se tu jen a jen na dítě, ale matka už neexistuje. Neexistují její pocity, prostě porodíš a drž hubu (nebo si nestěžuj a tvař se štastně, i když jsi psychicky dole už před porodem). Někdo potřebuje k tomu, aby se dal dohromady aspon chvíli samotu, aby se srovnal s danou situací. Každá jsme jiná.

napiš sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
28.5.18 15:09
@Anonymní píše:
@jahuhudka kojení se mě netýká, protože nesmím kojit a neřekla jsem, že rodit nechci, beru to jako fakt, prostě můžu jen doufat, že to bude ok a nebude to opak a nebude ze mě mrzák. Chápu, že cokoliv kolem porodu, je tady téma, kde jsou spíš negativní komentáře a myslí se tu jen a jen na dítě, ale matka už neexistuje. Neexistují její pocity, prostě porodíš a drž hubu (nebo si nestěžuj a tvař se štastně, i když jsi psychicky dole už před porodem). Někdo potřebuje k tomu, aby se dal dohromady aspon chvíli samotu, aby se srovnal s danou situací. Každá jsme jiná.

To co popisuješ je realita spíš v porodnici - tam se zpravidla myslí jen na dítě, prostě ho porodíš, i kdybychom ho z tebe měli vydolovat, na nějaké pocity a potřeby ženy se tam hledí až v druhé řadě ( naštěstí už to není pravidlem ve všech porodnicích). Tady se ti jenom ženské snaží říct, že k tomu vyrovnání se s novou situací Ti právě ten raný kontakt může pomoct spíš. Pokud se nebudeš cítit, povinnost to není. Ale ty jsi psala, že s děckem být chceš, jen ne na tom porodním boxu, to si myslím, že vedlo přispěvatelky k úvahám o tom, proč to tak je, co je za problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
28.5.18 15:20
@Janli píše:
Tvoje teorie trochu kulhá. Pak by totiž musel být razantní pokles u generace, která bonding zažila. A to asi není, že? Tak proč to sem taháš?

Přečti si ten příspěvek na který si původně reagovala, teď už jsem jen reagovala na to co jsi mi psala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.5.18 15:28
@Sexynohy píše:
Přečti si ten příspěvek na který si původně reagovala, teď už jsem jen reagovala na to co jsi mi psala :pankac:

Já to četla… Psala jsem, že pokud by měla být absence bondingu takovým problémem, tak by moje generace musela být psychicky narušená. Na to jsi psala, že duševních poruch přibývá. Jenže tady se bavíme o bondingu. Takže v této souvislosti by dle tvého tvrzení, muselo rapidně ubývat psychóz u generace, která již bonding zažila, což není pravda. Takže to evidentně spolu nijak nesouvisí… 8)

• Citovat
  • Upravit
lolink
28.5.18 15:34

Ono to, ze kvuli pateri nechce gynekolog doporucit cisare, neni vubwc smerodatne. Ja mam po autonehode rozdrcene obratle. Tehotenstvi pres pater neni teda mym nejkrasnejsim obdobim. Boli me bricho, zaludek, oci…to vse od patere. Takze muj prvni porod byl cisar. Muj gynekolog doporucil prirpzeny porod, to same obvodak. Porodnik si to ale na triko nevzal a vydesil se. Nikdo do prirozeneho porpdu nechtel jit pro ta rizika po precteni zprav z traumatologie a ortopedie. O prubehu porpdu rozhoduje az v nemocnici porodnik. Nikdo jiny.

• Citovat
  • Upravit
101764
28.5.18 15:43
@Janli píše:
Já to četla… Psala jsem, že pokud by měla být absence bondingu takovým problémem, tak by moje generace musela být psychicky narušená. Na to jsi psala, že duševních poruch přibývá. Jenže tady se bavíme o bondingu. Takže v této souvislosti by dle tvého tvrzení, muselo rapidně ubývat psychóz u generace, která již bonding zažila, což není pravda. Takže to evidentně spolu nijak nesouvisí… 8)

No, generace, která již bonding ve větší míře zažila je ještě dost malá na to, aby se dal statisticky pozorovat nějaký pokles…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.5.18 16:19
@j.a.n.i1 píše:
No, generace, která již bonding ve větší míře zažila je ještě dost malá na to, aby se dal statisticky pozorovat nějaký pokles…

To je pravda, ale pokud tady bonding existuje pouze v posledních letech, nejde na to svádět nárůst psychóz. Důvod bude někde jinde. Mě prostě vadí, jak velký význam se najednou tomuhle přikládá. Jakoby dítě bylo trvale poškozeno, protože dvě hodiny nestráví s matkou. Je to nesmysl a vede to jen k tomu, že ženy, které to nemohly zažít, z toho mají zbytečné trauma. Je hezký, že ta možnost je, ale na nic budoucího to nemá vliv.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100