Bonding - lze odmítnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1754
27.5.18 12:58

@ka2ka
Tak to uz je ovsem vyssi level :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.18 12:58

Byla jsem na moc prijemnem sale v pritmi s manzelem, sami lezeli spolu na obrovske posteli a uzivali jsme si miminko. Pak jsem se sla osprchovat a na pokoj. Vzpominam na ty dve hodiny moc rada. Moc nechapu, proc by to clovek odmital.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.18 13:03

:-(

@BloomingGorgeous No, ono ne všude to tak vypadá. :-(

• Citovat
  • Upravit
33022
27.5.18 13:03

@Šmoulice @Doe_Jane naprosto souhlasím, my jezdili na dovolenou od jejího 3/4 roku tak na 4-5 dní, hlídala babička a pohodička. My spokojení a odpočatí, babička s dědou v sedmém nebi, že ji mají pro sebe. Začali jsme s ní jezdit až loni, když jsem si byla jistá, že zvládne někam dojít a bude v pohodě to jí byli tři roky. A žádné následky nevidím, naopak není to mamámek, ale samostatná holčička. S první jsem byla pořád a byla to hrůza, jsem si bez ní nedošla ani na záchod jak nebyla zvyklá být bez nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
27.5.18 13:06

Jinak když se narodila první, tak nic takového ještě nebylo, myslím tím bonding a ani při druhé jsem to nechtěla a obě holky v pohodě a klidné miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
27.5.18 13:08
@Anonymní píše:
@BloomingGorgeous No, ono ne všude to tak vypadá. :-(

Kde se chystáš rodit? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
27.5.18 13:12

Uvidíš v ten moment, jak se budeš cítit. Ono to fakt rychle uteče ty dvě hodiny. Mě malýho hned nedali, narodil se s kolem krku třikrát otočenou pupeční šňůrou, tak mu dali trochu kyslíku. Ale bylo to na porodním sále a celou dobu i něj byl manžel. Vlastně viděl syna dřív než já. No a já už po pár minutách volala, že ho chci k sobě, i když jsem byla groggy. Pak jsem ho dostala, udělali jsme první fotky, ja zavolala mámě, že je babka. Fakt žádná hrůza. Nech tomu volný průběh. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
27.5.18 13:12

Nechapu ty negativni reakce. Ja sama jsem pro bonding, ale vse ma sve hranice. Kazdy by cekal, ze kdyz jsem o jedno miminko prisla, tak dalsi nedam z ruky. Presto jsem po dalsim porodu byla tak unavena, vycerpana, napojena na epidural, cevku, IV, hadicky ze mne sly ze vsech stran, dite v naruci, andelicek otevren, ja upatlana, vycerpana, no byla jsem rada, kdyz jsem mohla miminko polozit a jeste radeji, kdyz jsem se mohla umyt a oblict a ne lezet napul naha prikryta jen miminkem a jeho deckou.. Pak teprve jsem si opravdu uzila svuj cas s miminkem..
Odmitnout bonding asi lze, ale ja osobne bych pockala na situaci. Pripadne bych predem nahlasila, ze nevim, jak se budu citit a pokud budu opravdu vycerpana, rada bych bonding odlozila. Pokud jde jen o to, ze nechcete byt na sale, tak tam nemohu posoudit. Ja ackoli mela vsechny porody ve stejne nemocnici, tak kazdy byl v jinak upravenem pokoji a pokoj u prvorozeneho byl rozhodne hezci a lepsi, jak pokoj, kam jsem sla pak (priznavam, to byl porod v birth centru a ne porodnici jako takove).. U andilka jsem pak na pokoj ani nesla, ale pokoj v porodnici byl docela utulne vybaven. A u tretiho miminka jsem nemela po porodu ani pokoj, jen koutek za plentou, takze zadne soukromi. Takze pokud jde o pokoj, tak bych se preptala v nemocnici, kam jdete a mozna budes jeste rada, ze muzes zustat na porodnim pokoji co nejdele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
27.5.18 13:20

Ja teda nechapu, proc chces odmitnout bonding :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
27.5.18 13:27

Je tvoje pravo dite po porodu u sebe nemit. ALE. Od te chvile co se narodi jsi matka, jsi ta co je za dite zodpovedna, je to tvoje dite, ne zdravotnich sester. Od toho okamziku to budes ty, co se bude muset postarat, at jsi zdrava nebo nemocna, unavena, vycerpana,… Budes muset, tedy pokud ho nepredas chuve.

• Citovat
  • Upravit
27698
27.5.18 13:29

@jahuhudka tak existuje i otec dítěte takže ne matka není zodpovědná za všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.18 13:30
@Anonymní píše:
@BloomingGorgeous No, ono ne všude to tak vypadá. :-(

A kde mas rodit? A jak to tam podle Tebe vypada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.18 13:31

...

@Šmoulice Nymburk

• Citovat
  • Upravit
6499
27.5.18 13:38

Skutečně může po porodu dojít k život ohrožujícím komplikacím a je tedy nutné, aby se ti potřebná péče dostala okamžitě. I proto se při nekomplikovaném porodu dává do ruky kanyla, nikdo neví, co nastane za pár minut a může jít doslova o vteřiny. Ono to po porodu rychle uteče, dvě hodinky jsou nic proti celému životu, to zvládneš. Máma kvůli dětem zvládne i nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbu
832
27.5.18 13:45

V nasi porodnici mi vysel nadstandardni porodni sal, kde je mistnost k porodni posteli a vedle mistnost s manzelskou posteli. Ja byla na sale jen 2DP na siti a pak jsem sla vedle do postele i s muzem :) bylo to uzasne. I na normalnim porodnim sale postel napolohuji jak je to zene pohodlne, prikryji perinou, soukromi tam je a vypada to ok, ne jak v nemocnici. Bonding bych asi nechala otevreny, ono v tomto smeru nema smysl nic planovat, nekomu dela spatne krev, predstava ze by mel dite od krve ho desi, ale jak se narodi zapusobi hormony a dite chce:) z me zkusenosti u prvniho kratky bonding ( z me hlouposti, dala jsem dite z ruky a vratilo se jak vanocka v zavinovacce), u druheho pres 2 hod a lepsi je bonding dokud dite neusne. Ono pokud to lze, je dulezite samoprisati po porodu, dite ma i reflex kdy pomlaskava-chce to prso. U druheho jsem mela dite na prsu ty dve hod a bylo to super :) drzim pesti, bude to ok. Jeste bych zkusila se na porod pozitivne naladit, neni to strasak, je to opravdu nadherny zazitek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí