Bonding - lze odmítnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
27.5.18 13:46

V Nymburce rodila před pěti lety kamarádka a nemohla si to vynachválit, a obecně o těchto menších nemocnicích se traduje lepší pověst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
27.5.18 13:46
@Anonymní píše:
@Šmoulice Nymburk

Vždyť si můžeš vybrat, kde budeš rodit, to ti nikdo přikázat nemůže. Jsou ženy, které si vybraly porodnici na druhé straně republiky, jen aby se v ní cítily dobře. Máš možnost ambulantního porodu, či dokonce domácího. Pokud ti nevadí bonding sám o sobě, ale jen to prostředí, tak si prostě najdi jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
27.5.18 13:49

Tak ja jsem asi nejhorsi matka galaxie. Nejenom, ze jsem odmitla bonding - byla jsem vyrizena z porodu. Ale uplne nejstastnejsi jsem byla, kdyz malou odvezli na sviceni, kvuli zloutence. Pekne jsem si odpocinula :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.18 14:02

...

@Vrba Jana chtěla jsem porod jinde, ale nevyšlo to a Nymburk je reálně dojezdová vzdálenost, tedy manžel je schopný mě tam dopravit. Jinak tady všichni píšou, jak to bylo fajn, ale já u porodu mít manžela nebudu a uvidím ho až tak druhý den. Máme to složité. Jinak děkuji všem, kteří sem přidali příspěvky. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Pavlička
27.5.18 14:04

@vertunka tak to jsme dve matky Herodes, po 36 h porodu mladyho odnesli a kdyz rekli, ze si ho nechaji v inkubatoru, tak to byla vyhra v loterii, zadny bonding se nekonal! Po 36 h porodu jsem byla tak unavena, ze mit dite 2 hodiny v naruci - nedejboze brecici, by bylo pro me jako trest nejvyssi. Odnesli ho a ja usnula jako spalek! Mimino spala od porodnice celou noc a tak to bylo nadale…spaci a klidnejsi dite jsem si prat nemohla. Takze tolik k memu ne-bondingu!

• Citovat
  • Upravit
12903
27.5.18 14:06
@vertunka píše:
Tak ja jsem asi nejhorsi matka galaxie. Nejenom, ze jsem odmitla bonding - byla jsem vyrizena z porodu. Ale uplne nejstastnejsi jsem byla, kdyz malou odvezli na sviceni, kvuli zloutence. Pekne jsem si odpocinula :mrgreen:.

Nejsi, mela jsem to stejne, byla jsem rada kdyz holku odnesli na sviceni a ja mela klid..cekala jsem holku neplanovane uz v 20 l a dlouho jsem si nebyla jista zda to vlastne chci, ze uz to nemohu zmenit, dozivotn. zodpovednost, no a zacala jsem ji milovat az kdyz jsem si ji privezla domu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
27.5.18 14:13
@Cleria píše:
Myslím, že je nutné být na sále, ale zeptala bych se v porodnici. Bonding určitě lze odmítnout, ideálně to hlas předem nebo měj v porodním plánu. Ale upřímně: Když pominu efekt pro dítě, tak je ve TVÉM zájmu to absolvovat. Když se kousneš, „obětuješ“ pitomé 2 hodiny svého času, tak máš velkou pravděpodobnost mít klidnější dítě. Takže Tobě to ušetří opravdu spoustu času a nervů v následujících týdnech.

Já jsem bonding měla, kamarádka ne a já mám nespaveho vzteklouna a ona správného klidase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.5.18 14:15

Nechala bych to zatim osudu. Uvidis, jak ti po porodu bude ;) samozrejme ze ty, ktere bonding nemely a maji klidne dite, ti budou psat, jak to je v pohode, odpocinuly si a ani bonding nepotrebujes…a pak ty, ktere bonding mely a maji klidne dite, jak to je potrebne…kazdy jsme jiny, kazde dite je jine. Podle me uplne zbytecne se tu hadat :roll: Ja se chystam rodit, bonding bych chtela, ale samozrejme uvidim, jak se vse vyvine, az podle situace ;) hlavne se tim nestresuj. Preju pohodovy porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102859
27.5.18 14:19

@Kukacka123 No, jak bych to napsala asi tak, klidne dite to nezaruci, ale rozdodne se tim nic nezkazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
27.5.18 14:25

Ja jsem mela bonding jen chvilku, ale hrozne jsem se bala, ze spadne, jak jsem se po porodu neovladala a jen klepala, tak v nem pokracoval muj muz a to jsem si uzila mnohem vic, pozorovat moje dve lasky poprve spolu. A prvni noc jsem ho poslala na sesternu (mimino, muze domu :mrgreen:) abych se vyspala.

Hlavne se neuhnat hned na zacatku :mrgreen: ted, po 9mesicich, spi namackly na mne, aby ho tak nebolely prvni zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.5.18 14:33

@Šmoulice @Doe_Jane tak holky, pěkně se sebereme a jdeme děti odevzdat sociálce. Já taky neměla bonding. Bylo mi tak zle, že ještě dítě bych fakt nezvládla. A to jsem si dovolila mít naprosto vysmátý šestinedělí a klidný děti. Tak nějak přemýšlím, jak se možný, že z mojí generace husákových dětí nevyrostla banda psychopatů a duševních mrzáků, když v sedmdesátých letech o bondingu nikdo neslyšel a matky dostávaly děti jen na kojení :think:.

• Citovat
  • Upravit
83
27.5.18 14:33
@Anonymní píše:
@Vrba Jana chtěla jsem porod jinde, ale nevyšlo to a Nymburk je reálně dojezdová vzdálenost, tedy manžel je schopný mě tam dopravit. Jinak tady všichni píšou, jak to bylo fajn, ale já u porodu mít manžela nebudu a uvidím ho až tak druhý den. Máme to složité. Jinak děkuji všem, kteří sem přidali příspěvky. Děkuji

A domluvit si dulu nebo porodní asistentku, když nemůže manžel? Ve většině případech mají své auto a mohly by tě vzít ony. Navíc s nimi můžeš probrat, zda je jiná porodnice nereálná nebo ne..Přijde mi škoda rodit někde, kde se necítíš dobře, když to může být jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.5.18 15:40
@j.a.n.i1 píše:
@Kukacka123 No, jak bych to napsala asi tak, klidne dite to nezaruci, ale rozdodne se tim nic nezkazi…
:palec:

Jako podle me je zbytecny resit to ted, kdyz nevi, v jakym stavu a rozpolozeni bude po porodu. Proste bych to nechala na danou chvili a uvidi, zbytecne se tim ted nestresovat ;) ja jen nesnasim to urazeni a ryti tady…a reci typu jak jsou ci nejsou spatna matka, jak nekam daji ci odevzdaji deti a tak :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15956
27.5.18 15:57
@ka2ka píše:
@Mondík takže pokud matka odmítne bonding je automaticky špatná matka?
Špatná matka to jistě být nemusí, ale mě osobně nenapadá jediný důvod mimo zdravotní komplikace, proč po porodu odmítat kontakt se svým dítětem…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
27.5.18 16:04
@ka2ka píše:
já neměla bonding ani u jednoho a u druhého bylo šestinedělí naprosto v pohodě, ono to bude i o tom že víš do čeho jdeš a co čekat :nevim:
jinak hormony jsou kapitola sama pro sebe mě nefungovali ani u jednoho u prvního jsem to netušila a měla šílené výčitky a na dítě si nemohla zvyknout, u druhého jsme už věděla že budu mít problém a pomohlo mi uvědomit si že po hormonální stránce nefunguju

Ale ty hormony by byly mohly fungovat, kdyby tam byl ten rozjezd v podobě bondingu, o tom to právě je. Samozřejmě že pokud to nejde, tak priorita je zdraví dítěte, to je jasné.
U třetího jsem taky věděla do čeho jdu, bonding byl takový divoký, dítě chtěli odnést, museli jsme se pohadat, rozumové jsem to dávala, pocitově to bylo zas na prd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí