Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kikulinka83 ja to takhle mela i v cesku. Teda az na ten odchod domu ![]()
@Kikulinka83, to je krásné, jsem ráda, že se najde i někdo, kdo to může potvrdit, tyto příběhy jsou prostě důkaz, že to tam je úplně o něčem jiném
.Já jsem s první dcerou zůstala 4 dny a to jen proto, že tam se mnou mohl být manžel každý den od rána do večera. U druhé jsem zůstala pro jistotu 24 hodin. Třetí se narodí v ČR a uvidíme, v jakou denní či noční dobu, ale taky budeme hodně rychle doma. Mám vybranou porodnici, kde bez řečí a boje upřednostňují porody jako v Anglii, jen je dál, tak doufám, že to tam stihneme.Budu muset prcka přemlouvat, ať zase tak nepospicha
.
@Mondík Prosímtě ty děláš, jako by byl normální, přirozený porod v ČR nějaké sci-fi. Možná tě zklamu, ale nepostupující porod plný zásahů zažila kamarádka i v Anglii. Ono je totiž všechno hodně individuální. Zatímco jedno z dětí jsem porodila levou zadní, bez jakýchkoliv zákroků, bez lékaře, idylka jako z příručky o porodech(všechno naprosto samozřejmé i bez nějakých porodních plánů a nutnosti si cokoliv vybojovávat), tak u druhého jsem byla sakra ráda, že proběhl na radu lékaře nástřih (s mým souhlasem), protože jak se ukázalo, dítě se dusilo kvůli zaškrcené pupeční šňůře okolo krku. Kdybych to nedovolila, pár kontrakcí navíc prodýchávala, aby jako všechno bylo podle příručky a hlavně přirozené, tak na tom mohlo být dítě hodně špatně. Už takhle jsme si užili dost po neurologiích a cvičeních. Kolem mě se rodí o stošest a že by to byla jedna tragédie plná nucených zásahů za druhou to teda ani náhodou.
@Tichopredbouri, ano, komplikace můžou nastat, ale častěji je vyvolají doktoři, i když netvrdím, že ani přirozeně nemůže být všechno špatně. A pardon, ale během 8 let života v Anglii jsem slyšela jen minimálně od anglických i českých kamarádek rodicich tam o komplikovaném porodu. Zatímco většina mých kamarádek tady v ČR měla do přirozeného porodu bez zásahů hodně daleko. A třeba si jen přečtěte pár porodnich deníčků tady na eMiminu, ani nemusíme chodit daleko
.Ano, i já budu potřetí rodit v ČR a mám kolem sebe nespočet porodnic. Bohužel jen jedna odpovídá mým požadavkům, takže sci-fi to tady tak trošku je. A nejde jen o porod samotný, ale i o to, co se děje po něm.
@Mondík tak proto tady aspon ja potvrzuji, ze takto jen s PA, ktera me o vsem informovala a vse konzultovala, dite jeste s pupecnikem vedoucim do me na brise, hned pres nas prehodili perinu. U me na brise ho zkoukl pediatr. Me osetrila PA, doktorka ji jen koukala pod ruce. Takze i v nekterych cz porodnicich standart. Ambulantni jsem domluveny teda nemela…
@Mondík když myslíš, vyvracet ti to nebudu
já byla se svým sci-fi porodem v čr spokojená. A nejsem jediná ![]()
@Mondík píše:
@Venetia, neporodila, protože bych tuhle polohu nikdy nedopustila, pokud ty jo, je to tvoje volba.To byla jen reakce na to, že o průběhu porodu rozhoduje lékař. Nevím jestli se nad tímto názorem smát nebo brečet, v každém případě mi je dost líto těch, které si to ještě stále v dnešní době myslí. Pokud jsou zdravotní komplikace, je to o něčem jiném, samozřejmě.
ver mi, ze porodila. Ja mela prvorozeneho prirozene v birth centru (v nemocnici hned pod porodnici), druhou sice v porodnici, ale byl to andilek. I pres vyvolavany porod se snazili, aby byl co nejprirozenejsi. A treti dite? Porod nesel podle planu (jake to prekvapeni) a ja musela byt napojena na monitor. Nejdrive jen kazdych par hodin, ale protoze se jim nikdy moc nelibil, tak trval vzdy 2 hodiny, takze se prestavky mezi nimi kratily, az to bylo temer souvisle.. jak se spustili kontrakce, tak jsem lezela uz fakt jen non-stop a pustili mne jen jednou na WC a jen na 5 minut. Dyl mi nedali. Nedalo se nic delat. O jedno miminko jsem uz prisla, nechtela jsem prijit o dalsi.. Takze ver, pokud by to jinak neslo, porodila bys i na te koze, jen aby bylo miminko v poradku. Vsechny porody byly v Anglii a vsechny ve stejne nemocnici.
Holky a ten bonding se teď už dělá automaticky všude? já bych o něj naopak stála a doufám že mi vyhoví až v tom budu ![]()
@Pennya, tady v ČR bohužel ne,ale zlepšuje se to.Doporučuji uvést do porodniho plánu a nebo ideálně si najít porodnici,kde jezdí ženy především kvůli přirozeným porodům,tzn.nebude třeba o to bojovat
.