Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Káťo. Neodvažuju se posuzovat postup lékařky, jen ti řeknu, co jsme v roce 2006 zažily my. (Zakládala jsem i diskusi - https://www.emimino.cz/modules.php?… Dostaly jsme ATB preventivně pro podezření na boreliozu. myslím, že ta samá. co vy. Po využívání jsme byly na krevních testech - borelioza negativní.
Ať vám to dobře dopadne - osobně se mi teda taky zdá postup paní doktorky trochu moc laxní… Rozhodně byh konzultovala i s jiným lékařem.
U dospělých se na boreliózu dávají atb už při podezření, po 6 týdnech se chodí na kontrolní testy. U batolat nevím. Přikláním se k názoru, jít to někde zkonzultovat. Zkus dětské oddělení někde v nemocnici, nebo hygienu.
Tohle není zrovna angína, která se dá dobře léčit.
Doufám, že vše dobře dopadne.
Dobrý večer, má 13 měsíční dcera měla klíště. Poslala jsem ho na rozbor a zjistili vysoký nález boreli v klíštěti na encefalitidu bylo negativní.
Teď se Vas chci zeptat v laboratoři nám doporučili nasadit preventivne antibiotika. Klíště měla před 7dny. Víc já dvě hodiny zakousle nebylo. Mám čekat až bude možné nabrat krev nebo raději rovnou antibiotika. Dekuji za odpovědi
@daniř Ja bych asi dala na doktory a nasadila preventivne. Borelioza je svine. A na jak dlouho je navrhli? Predpokladam kratsi dobu, vidim to jako mensi zlo, nez ji nechat rozjet a pak podavat treba tri tydny, resit bolesti a unavu, mlade jeste nebude umet rict, co mu je. Krome toho se v krvi nemusi ukazat hned. U syna nebyla po trech tydnech, presto se na diagnoze shodli tri nezavisli lekari podle priznaku, takze spklehat se take neda.
Tulipán 0Dva pediatři mi řekli že je to na mě. Že má dítě dobrou imunitu a že k nákaze by nemuselo dojít. Že se vždy v každém klíštěti něco najde. Ale když jsem byla těhotná poslala jsem klíště a řekli mi že je negativní. Proto mě děsí když mi napsali, že toto klíště je vysoce infikované LB. Třetí praktik, který léčí v Německu mi jednoznačně řekl nasadit antibiotika. Mám strach z nákazy a zároveň s antibiotik pro malou. Vaše detsko prodělalo LB? @tulipán
Tulipán 0Dva pediatři mi řekli že je to na mě. Že má dítě dobrou imunitu a že k nákaze by nemuselo dojít. Že se vždy v každém klíštěti něco najde. Ale když jsem byla těhotná poslala jsem klíště a řekli mi že je negativní. Proto mě děsí když mi napsali, že toto klíště je vysoce infikované LB. Třetí praktik, který léčí v Německu mi jednoznačně řekl nasadit antibiotika. Mám strach z nákazy a zároveň s antibiotik pro malou. Vaše detsko prodělalo LB? @tulipán
Je tu někdo s touto skusenosti? Říkám si lepší 10dni antibiotik než půl léta na antibiotikach.. Zároveň se mi zase honí v hlavě když je tak malinká jestli do ní něco cpát. Strašný nesnáším ty malé 🐗 ![]()
Ahoj,
dnes nám přišly výsledky odběrů krve, za kterých byla diagnostikována borelioza.
Lucince se na začátku ledna udělala v ušním lalůčku malá boulička, která zmodrala a poté dostala luci vysoké horečky. Dostaly jsme ATB Augmentin a malá na něj asi po 5 dnech dostala silnou alergickou reakci,tak nám byl vysazen, protože mezitím se boulička „odbarvila“ a horečky přešly. Test na CRP byl negativní. Od té doby je Luci bez jakýchkoliv příznaků ( jen ten „korálek“ v uchu nám zůstal) , stále veselá a hyperaktivní.Dokonce byla i očkována živou vakcínou Trivivacem ( bez jakékoliv reakce).U doktorky jsem si doslova vynutila kontrolní odběr na tu boreliozu, abych měla 100 procentní jistotu, že je o.k. A dnes nám přišel výsledek a je pozitivní!!!
Mluvila jsem s dr. jen po telefonu, máme přijít v pondělí. Říkala něco v tom smyslu, že když nejsou žádné příznaky, tak se ATB nedávají, ale že máme pro jistotu přijít a ona zkontroluje to ouško.
Jsem z toho celá špatná.-zdá se vám postup mé doktorky správný ?
Maminky, měli jste některá taky batole s touto diagnozou ? A jak vám ho léčili ? A ještě- existují nějaká specializovaná pracoviště nebo odborníci na tuto nemoc, a jestli ano, mohla bych se na ně obrátit ? Nechci nic zanedbat, moje maminka bojuje s touto nemocí už léta a stále se jí vrací.
Moc děkuji všem za jakýkoliv příspěvek, radu, zkušenost…