Borelioza a batole

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
káťa
13.3.09 12:25

Borelioza a batole

Ahoj,
dnes nám přišly výsledky odběrů krve, za kterých byla diagnostikována borelioza. :(

Lucince se na začátku ledna udělala v ušním lalůčku malá boulička, která zmodrala a poté dostala luci vysoké horečky. Dostaly jsme ATB Augmentin a malá na něj asi po 5 dnech dostala silnou alergickou reakci,tak nám byl vysazen, protože mezitím se boulička „odbarvila“ a horečky přešly. Test na CRP byl negativní. Od té doby je Luci bez jakýchkoliv příznaků ( jen ten „korálek“ v uchu nám zůstal) , stále veselá a hyperaktivní.Dokonce byla i očkována živou vakcínou Trivivacem ( bez jakékoliv reakce).U doktorky jsem si doslova vynutila kontrolní odběr na tu boreliozu, abych měla 100 procentní jistotu, že je o.k. A dnes nám přišel výsledek a je pozitivní!!! :cry:
Mluvila jsem s dr. jen po telefonu, máme přijít v pondělí. Říkala něco v tom smyslu, že když nejsou žádné příznaky, tak se ATB nedávají, ale že máme pro jistotu přijít a ona zkontroluje to ouško.
Jsem z toho celá špatná.-zdá se vám postup mé doktorky správný ?
Maminky, měli jste některá taky batole s touto diagnozou ? A jak vám ho léčili ? A ještě- existují nějaká specializovaná pracoviště nebo odborníci na tuto nemoc, a jestli ano, mohla bych se na ně obrátit ? Nechci nic zanedbat, moje maminka bojuje s touto nemocí už léta a stále se jí vrací.
Moc děkuji všem za jakýkoliv příspěvek, radu, zkušenost…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
13.3.09 13:06

Ahoj Káťo. Neodvažuju se posuzovat postup lékařky, jen ti řeknu, co jsme v roce 2006 zažily my. (Zakládala jsem i diskusi - https://www.emimino.cz/modules.php?… Dostaly jsme ATB preventivně pro podezření na boreliozu. myslím, že ta samá. co vy. Po využívání jsme byly na krevních testech - borelioza negativní.

Ať vám to dobře dopadne - osobně se mi teda taky zdá postup paní doktorky trochu moc laxní… Rozhodně byh konzultovala i s jiným lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.3.09 13:49

U dospělých se na boreliózu dávají atb už při podezření, po 6 týdnech se chodí na kontrolní testy. U batolat nevím. Přikláním se k názoru, jít to někde zkonzultovat. Zkus dětské oddělení někde v nemocnici, nebo hygienu.
Tohle není zrovna angína, která se dá dobře léčit.

Doufám, že vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.6.19 23:20

Dobrý večer, má 13 měsíční dcera měla klíště. Poslala jsem ho na rozbor a zjistili vysoký nález boreli v klíštěti na encefalitidu bylo negativní.
Teď se Vas chci zeptat v laboratoři nám doporučili nasadit preventivne antibiotika. Klíště měla před 7dny. Víc já dvě hodiny zakousle nebylo. Mám čekat až bude možné nabrat krev nebo raději rovnou antibiotika. Dekuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16331
10.6.19 13:13

@daniř Ja bych asi dala na doktory a nasadila preventivne. Borelioza je svine. A na jak dlouho je navrhli? Predpokladam kratsi dobu, vidim to jako mensi zlo, nez ji nechat rozjet a pak podavat treba tri tydny, resit bolesti a unavu, mlade jeste nebude umet rict, co mu je. Krome toho se v krvi nemusi ukazat hned. U syna nebyla po trech tydnech, presto se na diagnoze shodli tri nezavisli lekari podle priznaku, takze spklehat se take neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.6.19 20:08

Tulipán 0Dva pediatři mi řekli že je to na mě. Že má dítě dobrou imunitu a že k nákaze by nemuselo dojít. Že se vždy v každém klíštěti něco najde. Ale když jsem byla těhotná poslala jsem klíště a řekli mi že je negativní. Proto mě děsí když mi napsali, že toto klíště je vysoce infikované LB. Třetí praktik, který léčí v Německu mi jednoznačně řekl nasadit antibiotika. Mám strach z nákazy a zároveň s antibiotik pro malou. Vaše detsko prodělalo LB? @tulipán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.6.19 20:09

Tulipán 0Dva pediatři mi řekli že je to na mě. Že má dítě dobrou imunitu a že k nákaze by nemuselo dojít. Že se vždy v každém klíštěti něco najde. Ale když jsem byla těhotná poslala jsem klíště a řekli mi že je negativní. Proto mě děsí když mi napsali, že toto klíště je vysoce infikované LB. Třetí praktik, který léčí v Německu mi jednoznačně řekl nasadit antibiotika. Mám strach z nákazy a zároveň s antibiotik pro malou. Vaše detsko prodělalo LB? @tulipán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.6.19 20:12

Je tu někdo s touto skusenosti? Říkám si lepší 10dni antibiotik než půl léta na antibiotikach.. Zároveň se mi zase honí v hlavě když je tak malinká jestli do ní něco cpát. Strašný nesnáším ty malé 🐗 :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16331
10.6.19 21:26

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.6.19 21:52

@tulipán doporučili ant. na 10dni