Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Boreliozu ne, zinnat ano. Jedna se o bezpecne antibiotikum v tehotenstvi.
Hele máš to dost jasný. Špatná nešpatná, koukej ten Zinat zobat. Miminku to neublíží, zato Tobě by mohlo, pokud to řádně nepřeléčíš.
A přišla jsi na to, z čeho to máš? Ty jsi myslím psala, že klistaka jsi neměla ne?
@Krista 1 píše:
A přišla jsi na to, z čeho to máš? Ty jsi myslím psala, že klistaka jsi neměla ne?
Ano ale dnes jsem byla u své doktorky a podle ní je to borelióza z krve se to dá zjistit údajně až za 4 týdny ale když k ní chodí pacienti se stejným flekem jako mám nyní já je to prý jasné a nasadila mi atb na 10 dnů. A o klíštěti nevím ale může to být prý i jiná havěť chodím se psem každý den do lesa a do trávy tak to mám za to že jsem si nedávala pozor.
Měla jsem boreliózu asi ve 20tt nebo tak nějak. Na takhle jasný flek se krev ani nebere, jen ta antibiotika užívej, špatná nebuď. Já tahle ATB brala pak i na mastitidu v šestinedělí..
Prenasi i komari. Znam v okoli par pripadu jak dospelych, tak deti.
Určitě antibiotika dober, naopak by to chtělo na déle. 10 dní je nedostatečné ![]()
@kaja00 píše:
Určitě antibiotika dober, naopak by to chtělo na déle. 10 dní je nedostatečné
Mám to říci lékářce že chci potom předepsat další balení? Mám ji v sobotu poslat fotku jestli ten flek mizí
@Anonymní píše:
Mám to říci lékářce že chci potom předepsat další balení? Mám ji v sobotu poslat fotku jestli ten flek mizí
Určitě. Já měla antibiotika na 20 dní, naštěstí to šlo v řádu dnů (úterý večer štípnutí od hmyzu, středa flek, začal svědit, horký a začal se pěkně vybarvovat, čtvrtek už dost bolel, v pátek jsem šla k doktorce, nasazena antibiotika). Takže určitě ano. Ale nebyla jsem těhotná, takže nevím jaké máš možnosti antibiotik. Nicméně určitě se nenech odbýt pouze 10 dny antibiotik. Já je měla dvakrát tak dlouho, po dobrání jsem šla za 3 týdny na krev. Ale problémy byly nadále, teď jsem si po skoro roce nechávala dělat podrobné testy jako samoplátce a stále nejsem úplně ok.
Doporučuji skupinku Lymská Borelioza, chlamydie… atd. na FB, je to soukromá skupinka. Rádi poradí co a jak. Jsou tam teda i lidé co mají tu boreliozu chronickou, takže se připrav na to, že ti rovnou napíšou jak je léčba nedostatečná (což je), tak se tam s nimi poraď. Mají bohaté zkušenosti.
Jinak pokud ti bude flek mizet tak to pro lékařku bude signál, že léčba stačila (pravděpodobně, záleží doktor od doktora). Tak se nenech zvyklat a poraď se v té skupince.
@kaja00 píše:
Jinak pokud ti bude flek mizet tak to pro lékařku bude signál, že léčba stačila (pravděpodobně, záleží doktor od doktora). Tak se nenech zvyklat a poraď se v té skupince.
Mockrát děkuji
Jde o to zda li se to může v těhotenství pouze 10 dnů nebo i více
Myslím že při borelióza by se měly brát ATB minimálně 3 týdny..mamka ji měla dvakrát, a brala je určitě měsíc…
Maminky je tu prosím některá která měla v těhotenství boreliozu? A užívala atb Zinnat? Jsem v 32 tt. Děkuji za odpovědi. Jsem z toho špatná