Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
taky nedám dopustit na Protetiku - vypadají fakt pěkně, mají všechny atesty, srovnávala jsem třeba s Fare, Konsorciem, přijdou mi srovnatelné za výrazně nižší cenu, měli jsme loni, koupili jsme i na letošní jaro a léto, jedinou nevýhodnou je, že se dají málokde koupit
katek78 píše:
taky nedám dopustit na Protetiku - vypadají fakt pěkně, mají všechny atesty, srovnávala jsem třeba s Fare, Konsorciem, přijdou mi srovnatelné za výrazně nižší cenu, měli jsme loni, koupili jsme i na letošní jaro a léto, jedinou nevýhodnou je, že se dají málokde koupit
Taky jsem je dnes objednala dětem 2roky na písek,kotníkové na suchý zip.Tak doufám,že budou dobrý
AHojky, nebudu zakládat novou diskuzi, když se vlastně ptám k vašemu tématu - dneska jsem koupila synovi (19měsíců) kotníkové plátěnky Befado za krásnou cenu. Má problémy s výběrem obuvi - široká ťapa, vysoký nárt a na svůj věk velkou nohu (vel.25). Četla jsem, že Befado má nějaký svůj polský certifikát podobný naší Žirafě......mohu opravdu věřit, že je to srovnatelné a je to víceméně kvalitní obuv
Koupila jsme je v našem oblíbeném obchůdku s dětskou obuví, kde prý berou jen kvalitní testovanou obuv, ale trošku mě vyděsilo, že je to polský výrobek
Bohužel jiné kecky synovi nebyly ani v jiných obchodech, tak nebylo moc na vybranou. A 800kč za boty na odrážedlo bohužel nemám ![]()
Ahoj Zoubku…já teda nevím konkrétně k těm Befado botičkám, ale já jsem se přesvědčila, že „Polské“-nemusí nutně znamenat !nekvalitní!
Já jsem zrovna člověk, který nemá rád polské výrobky, věci, potraviny-prostě všechno, taky jsem byla vždycky přesvědčena-jako většina lidí-že co je polské, je prostě šunt, ale máme už druhou značku polských bot jedna značka je „KORNECKI“ a druhá je „ANTYLOPA“-mají zdravotní certifikaci a já jsem s nima naprosto spokojená-design fakt povedenej a materiál-paráda, lehký, ohebný-v místě klenby mají takovou tu vyvýšeninku-prostě nemůžu si stěžovat.......no ona ta cena taky nebyla nejlevnější ![]()
http://www.detske-boticky.cz/…6-1-37-s.htm
Kupuju botky v tomto eshopu-mají velký výběr ![]()
Ditto, díky za odkaz. Když se synovou nohou se bojím kupovat boty přes net. Ale koukám, že tvůj internetový obchod je velmi podobný tomu našemu www.boticka.cz , který sídlí v našem městě, a tam vybermee vždycky ![]()
Jen pořád přemýšlím nad tou klenbou......četla a slyšela jsme dost odlišné názory na netu od lékařů i odborníků výrobců ![]()
Katka mi taky chodí v befadu a jsem spokojená. Papučky - teda už je nosí ven jako sandálky, plátěnky na běhání, na písek… fakt pohoda. A malá byla kvůli chůzi pro jistotu poslána na neurologii a takovéto botičky, pokud není problém nevadí. A klenbu v botičce mají.
Podobné botičky prodává i Globus se štítkem žirafy (což je značka zdravotní obuvi u dětí) a ty měly i koženou stélku, a CCC má taky takové. Vše to má atesty Zdravá stopa (befado jako Polská firma to má Zdrowa stopa.
Ono co by pro nás mělo být ukazatelem, než ty certifikáty a prodávají se natolik ve velkém, že kdyby to byl padělek, vědělo by se to si myslím.
Zoubku děkuju též za odkaz-už jsem si uložila-mají taky velký výběr-už jsem nakoukla
…já právě nemám problém-dcerka má normální nožičku-žádný problém a hlavně u nás chcíp pes-jak se říká-tady u nás ve městě je akorát Deichman, CCC a to jsou boty-no já nevim no
![]()
Pak ještě Baťa-ale tam ať jdu kdykoli-pro zimní, pro letní-se juknout, tak odcházím zklamaná-nemůžu si pomoct-nevybrala jsem tam nic ještě nikdy(ani pro starší dcerku)
Prosímtě jak si to myslela s tou klenbou???? ![]()
Dituš neměly by mít plochou stélku, ale uvnitř tvarovanou.
kdyřž si koupíš sandále s tenkou podrážkou - je úplně rovná. Ta nemá podporu klenby nožky. třeba v+ětšina botasek je má - podepírá číst chodidla, na kterou nenašlapuješ. Tím zabrańuješ plochým nohám.
Dito, jak píše Markit - uvnitř botičky je stélka na vnitřní straně chodidla jakoby vyvýšená. Jenže já se dočetla na některých stránkách ortopedů nebo i výrobců, že děti do 3let nepotřebují mít v botičce toto vyvýšení klenby, že mají na nožičce oproti dospělým tukový polštářek, který jim tu klenbu drží sám
Jenže třeba u dneska zakoupených Befado kecek je to vyvýšení v oblasti klenby hodně malinké, skoro žádné ![]()
Markit i Zoubku díky
já právě čekala, že Zoubek měla na mysli něco v tom smyslu-jak napsala, že to není třeba ![]()
Já se teda v dohledný době chystám k Mudrovi, aby nám napsal doporučení na ortopedii-pač Emí má jeden kotníček mírně vpadlej dovnitř-tak ať to raději zkoukne ![]()
No a když si vemete sportovní boty-Adidasky-máme doma dvoje-tak tam teda vůbec není žádná tvarovaná stélka-takže to teda bota pro děti moc vhodná není-dle mého úsudku
![]()
Dito, no, ty jsi valstně můj příspěvek pochopila správně, protože jsme slyšela v TV i četla některé odborníky na dětskou obuv, že děti do cca 3let klenutou stélku nepotřebují, že jim klenbu v nožičce drží tukový polštářek. A zase jiní odborníci tvrdí, že je klenutá stélka potřeba…tak jsme z toho trošku zmatená
Samozřejmě mluvím o botičkách se zdravotním certifikátem jako Žirafa.....což Adidasky nebo Nike asi nemají, že ![]()
Zoubečku no vidíš to-každej tvrdí-asi spíš co se m hodí že
a co si z toho má normální člověk , kterej není odborník vzít?
Já si myslim logicky, že právě když se ta nožička vyvíjí-tak logicky by tím spíš měla podpírat a nějak fungovat ![]()
ten kotníček je právě dost patrnej-jsem kvůli tomu málem i brečela-bylo mi to líto-že jsem určitě něco zanedbala
Starší dcerka má plochý nohy-tak já nevim, kde je chyba.........