Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dituš, no právě, mne nikdy nenapadlo, že názor na botičky s certifikátem se bude různit kvůli tvarované klenbě. No, budu kupovat dál botičky, které Kubovi padnou, ale už si budu lépe všímat, aby ta klenba nebyla moc veliká
…takový zlatý střed ![]()
S kotníkem mě to mrzí, ale určitě se s tím dá něco dělat, ne? Je ještě malá a tvárná
Já mám ploché nohy, a to mi mamka kupovala na tehdejší dobu ty nejlepší boty (teda dle tehdejších názorů) a i do teď si dávám pozor při koupi ![]()
Dituš, všechny protetiky botičky - s certifikátem klenbu mají. Takže asi to být má. ![]()
Ono i s tím tukem to je možné, ael asi jak se vstřebává, je lépe klenbu podepírat.
Ono totiž spoustu lidí neví, že ploché nohy mají vliv na držení postavy, vývoj a tvar páteře apod.....
Katka mi zas vytáčela levou špičku dovnitř. Ortopka řekla,ž e je to hraniční anež jsme se dostala k neuroložce, výrazně se to spravilo a a a a a teď už to není třeba.
doma chodí bosa a venku, když to jde ji nechávám taky - trávník, písek.....
Když je teplo, má plátěnky nebo sandálky befado nebo jiné s žirafou nebo Zdrowou stopou . Když je chladno, prší, má klasické pevné botičky.
navíc u nás nějak neumím sehnat pevné sandálky ve vel 20 - 21, takže musí dorůst do 22 ![]()
Markit, a ty Befado botky mají klenbu?
Před chvilkou jsme se vrátili z nákupu bačkůrek, včera jsem na to už neměla při zkoušení náledu…teda spíš Kuba
A poprvé máme bačkůrky s klenbou
Opět jsme byla ráda, že něco obul, ze 6zkoušených typů obul pouze tyto jedny. paní říkala, že je berou zatím jen 14dní, je to nějaká slovenská firma ![]()
tak jsem si teď podala všechny plátěnky.
Je to jeden styl, stejný střih, stejná cenová hladina,. různí výrobci.
Rovné - befado a Walky
klenba - Camo a Ren But.
všechny měli žirafu nebo zdrowou stopu. A vím,ž e taky do střih, to i jiná veliksot, takže vím,ž e i Befado jsou s klenbou, jen jiné, než mám já.
No právě hodně divně
vychází mi z toho,ž e by to snad mělo být jedno, jestli tam ta klenbička je nebo nee ![]()
Na kožených kotníkových botkách je,na kožených sandálkách s pevnou patou není - na dvojích. Takže buď je to jedno a nebo je někde certifikát neoprávněně. A to teda hodně často.
Markit.Hl píše:
No právě hodně divně![]()
vychází mi z toho,ž e by to snad mělo být jedno, jestli tam ta klenbička je nebo nee
Na kožených kotníkových botkách je,na kožených sandálkách s pevnou patou není - na dvojích. Takže buď je to jedno a nebo je někde certifikát neoprávněně. A to teda hodně často.
Proto v tom mám zmatek a nevím, zda kupuji dobře s klenbou nebo bez klenby
Každopádně, máme doma taky boty s klenbou i bez klenby a střídání neuškodí ![]()
Ja dnes koupila první chodicí botičky superfit.Proč jsem tu diskuzi nenašla dřív? ![]()
katek78 píše:
taky nedám dopustit na Protetiku - vypadají fakt pěkně, mají všechny atesty, srovnávala jsem třeba s Fare, Konsorciem, přijdou mi srovnatelné za výrazně nižší cenu, měli jsme loni, koupili jsme i na letošní jaro a léto, jedinou nevýhodnou je, že se dají málokde koupit
Můžu jen souhlasit, z protetiky jsme měli loni první sandálky, jako první botky a teď jsem do nich šla znova. Myslím, že je to kvalita za super cenu!! A u nás naopak ve zdr.obuvi na ni většinou narazím, takže no problem ![]()
PeťulaK píše:katek78 píše:toto je obnovaná diskuze, reaguješ na původní. Ale já nevím, botičky od Protetiky jsem snad nikde neviděla.
taky nedám dopustit na Protetiku - vypadají fakt pěkně, mají všechny atesty, srovnávala jsem třeba s Fare, Konsorciem, přijdou mi srovnatelné za výrazně nižší cenu, měli jsme loni, koupili jsme i na letošní jaro a léto, jedinou nevýhodnou je, že se dají málokde koupit
Můžu jen souhlasit, z protetiky jsme měli loni první sandálky, jako první botky a teď jsem do nich šla znova. Myslím, že je to kvalita za super cenu!! A u nás naopak ve zdr.obuvi na ni většinou narazím, takže no problem
Markit.Hl píše:PeťulaK píše:katek78 píše:
taky nedám dopustit na Protetiku - vypadají fakt pěkně, mají všechny atesty, srovnávala jsem třeba s Fare, Konsorciem, přijdou mi srovnatelné za výrazně nižší cenu, měli jsme loni, koupili jsme i na letošní jaro a léto, jedinou nevýhodnou je, že se dají málokde koupittoto je obnovaná diskuze, reaguješ na původní. Ale já nevím, botičky od Protetiky jsem snad nikde neviděla.
Tak to mám asi štěstí, u nás ve zdr.potřebách mívají právě hlavně Protetiku, nebo taky ještě JONAP a podle mě jsou to všechno kvalitní botky ![]()
Markit.Hl píše:PeťulaK píše:katek78 píše:toto je obnovaná diskuze, reaguješ na původní. Ale já nevím, botičky od Protetiky jsem snad nikde neviděla.
Můžu jen souhlasit, z protetiky jsme měli loni první sandálky, jako první botky a teď jsem do nich šla znova. Myslím, že je to kvalita za super cenu!! A u nás naopak ve zdr.obuvi na ni většinou narazím, takže no problem
Ja se ne ně taky někde podívam,stejně za chvíli budem kupovat nový.
Holky a proč boty befado nejsou vhodné na první krůčky, mi je v lékárně zmínili tak nevím
,máme kotníčkové na sucháč pevný opatek…