Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My máme délku nožky 17cm a máme 28 a ty mají stélku 18cm,přeměřovala jsem doma tím speciálním metrem na boty,takže to sedí těch 18cm vnitřní délka a určitě bych nebrala nadměrek jen 0,5cm,ten 1cm je ideální.
Ja myslim,ze tem mensi nadmerek byl myslen asi u nazouvacich modelu,to by se pak fakt vyzouvali. My mame jedny snerovaci a jedny na suchace a nadmerek jako u jinych bot.
@MaJiKa píše:
A jakou má tvá dcerka délku nožky? Protože kdybych měla brát o číslo menší než nosí (naposled jsem jí kupovala „Bamy“, vnitř. stélka cca. 18, 7 cm) tak by to vycházelo u těch Befado snad na 27, ne?
Tak dle domaciho mereni ma asi 12 cm, ale to fakt asi nebude nejpresnejsi
A co takhle vyzkouset nejaky od teto znacky v obchode a dle toho ji objednat odpovidajici velikost tech, ktery jste vybrali na netu?
Holky všem moc díky za radu. Tak já teda objdenám ty 29 a budu doufat, že jí budou.
A ještě otázečku, kupovaly jste k nim i ty vložky navíc? Na MMB je do nich dopručují, nejen kvůli tomu příp. zmenšení, ale i prý pro větší pohodlí nožky.
@tescada Samozřejmě by to bylo nejlepší takhle, ale zatím jsem u nás na Befada (tenisky) natrefila jen v jednom obchodě a to měli akorát nějaké loňské doprodeje a samé menší, nebo naopak, moc velké velikosti.
Befado maj snad v každým krámě. Mě ty o číslo větší přišly celkově větší, ale malá má úzkou nožičku. Uvidíte, vrátit se to dá, ne?:-)
My vložku měli,ale je bílá a jak byl párkrát v písku,tak hrůza a vyhodila jsem ji…