Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My jedeme JEN v PROTETIKÁCH.
Jsou kvalitní a cenově dostupné. Navíc mají různé vzory. Jsme v nich už druhou sezonu. (A to jsou Terce tři roky. (-:) Terka měla problémy s vytáčením nožičky a Protetiky jsou super. Pevný opatek, pružná podrážka, zapínání na suchý zip. Jen bačkorky kupuju DPK.
Ono si v podstatě nevybereš, Protetika jsou zase čínský, kupovala jsem teď v létě sandálky a malá je měla max. 3× na sobě a už se urvaly suchý zipy a pod nima jsem objevila čínské znaky
, poté jsem se přestala divit, že jsou Protetiky oproti jiným celkem levný. A i jinak nám tak nějak celkově neseděly, že jsem se ani nezlobila, když nám při reklamaci vrátili penízky
.
kofola píše:
Ono si v podstatě nevybereš, Protetika jsou zase čínský, kupovala jsem teď v létě sandálky a malá je měla max. 3× na sobě a už se urvaly suchý zipy a pod nima jsem objevila čínské znaky, poté jsem se přestala divit, že jsou Protetiky oproti jiným celkem levný. A i jinak nám tak nějak celkově neseděly, že jsem se ani nezlobila, když nám při reklamaci vrátili penízky
.
No nevím, podle mě je PROTETIKA slovenská značka a za nás teda s nima taky naprostá spokojenost. Zatím nikdy žádný problém a už od nich máme asi 4. botky ![]()
Holky a proč boty befado nejsou vhodné na první krůčky, mi je v lékárně zmínili tak nevím
,máme kotníčkové na sucháč pevný opatek…
Budu muset koupit nové,prcek za 3 měsíce ze „starých“VYROSTL.vYBÍRÁM S TĚCHHLE.pORADÍTE MI?jO A JEŠTĚ ASI NĚJAKÉ NA PLAVÁNÍ K BAZÉNU.
Ahoj taky jsem ted alé poprvé koupila befado a zatí super, jen jse jí dovnitř usela koupit vytvarovanou vložku na plochou nohu, alá á totiž trošku ploché nožky ale jinak super. u superfit jse slyšela ,že jsou nejkvlitnější ale ta cena ??? hrza. befado ají aspon přijatelnou cenu. Na léto kupuji dětem santé.
My kupujeme bačkory jen Befado a teď poprvé i tenisky. A jsou super.Na odrážedlo stačí. Jinak botky Superfit. Sandálky zvažuji. loni měla Superfit-super ale ta cena je děs ![]()
To jo na to ,že to mají děti na nohou skoro 3měsíce, tak se zbláznili prodávat tak drahé boty a fare to samé ještě k tomu nemají ani moc hezké botky. Mě se taky nejvíc líbí befado.
Včera jsem boty kupovala,nekoupila.Pořád přemýšlím,proč jedny se žirafou stojí 250 kč a jiné -SANTE-699,nebo 799 ,podle toho kde.Poradte,jaký sandálky koupit.
Ahoj, máte někdo tyto tenisky Befado(nebo podobné)? http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Chci je objednat pro dceru, ale nevím přesně, jakou vzít velikost. Dívala jsem se k více prodejcům a někdo má u stejné velikosti rozdílnou délku vnitř. stélky, někde píší, že se mají Befada kupovat s nadměrkem max. 0,5cm, že jinak jsou moc velké, nebo doporučují objednat navíc vložky ke zmenšení. Poradíte někdo, kdo jste je kupovaly přes net?
My máme kotníčkové vel.28 a stélku mají 18 cm a doma jsem přeměřovala a sedí,tipuju,že vel.29 budou mít stélku 19 cm.Já jsem brala s nadměrkem 1 cm a malému na nožce sedí…
@MaJiKa píše:
Ahoj, máte někdo tyto tenisky Befado(nebo podobné)? http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Chci je objednat pro dceru, ale nevím přesně, jakou vzít velikost. Dívala jsem se k více prodejcům a někdo má u stejné velikosti rozdílnou délku vnitř. stélky, někde píší, že se mají Befada kupovat s nadměrkem max. 0,5cm, že jinak jsou moc velké, nebo doporučují objednat navíc vložky ke zmenšení. Poradíte někdo, kdo jste je kupovaly přes net?
Co mám zkušenost, Befado beru o číslo menší než máme třeba Superfit. Ale to chce asi vyzkoušet případně tu délku stélky.
My mame Befado vel. 18, pak ma botky na ven a to je 19. I ostatni, co jsme zkouseli tak mela 19, takze bych taky rekla, ze jsou spis o cislo mensi.
@martiska píše:
My máme kotníčkové vel.28 a stélku mají 18 cm a doma jsem přeměřovala a sedí,tipuju,že vel.29 budou mít stélku 19 cm.Já jsem brala s nadměrkem 1 cm a malému na nožce sedí…
Tak já jsem byla rozhodnutá vzít taky o 1 cm větší, dcerka má nožku cca 17,5 cm, takže jsem jí chtěla vzít 29 (nejčastěji uvedená délka 18,5cm), ale všude doporučují právě u Befada nadměrek max. 1/2 cm, a to by zas vycházelo na 28. No a u těch 28 je někde délka stélky 18cm, ale jinde i 17,8, nebo dokonce 17,5cm
Tak teď, jak se říká, babo raď ![]()
@tescada píše:
My mame Befado vel. 18, pak ma botky na ven a to je 19. I ostatni, co jsme zkouseli tak mela 19, takze bych taky rekla, ze jsou spis o cislo mensi.
A jakou má tvá dcerka délku nožky? Protože kdybych měla brát o číslo menší než nosí (naposled jsem jí kupovala „Bamy“, vnitř. stélka cca. 18, 7 cm) tak by to vycházelo u těch Befado snad na 27, ne? ![]()