Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky..rady sem
.Nemám ponětí kolik botiček bych měla mít na zimu.
Rozum velí dvoje,ale není to málo nebo moc?A jaké?
Pak ještě jeden dotaz ohledně botiček
.Malý má botičky od Bati(podzimní-buble gummers) a dnes jsem v nich objevila plíseň
.Botičky normálně větrám a čistím vlhkým hadříkem.Plíseň je pouze na vložce.Co s tím?Používané denně,ale od toho botičky snad jsou.Jinak staré necelé dva měsíce..kupované nové.
Děkuji všem za rady a zkušenosti
.
Plesnivé bych reklamovala. A boty máme dvoje - pro sichr, když jedny budou od sněhu, druhé jsou rezerva - než ty první uschnou.
Taky máme dvoje ![]()
A s plísní neporadím, ale myslím, že by se to reklamovat dalo, když jsou 2 měsíce používané. Otázkou je, jestli ti neřeknou, že malému se potí nožičky a že to botkami není
Ale za zkoušku nic nedáš. Levný určitě nebyly, tak přece je nevyhodíš…
Já teď vyndala vložku..která není vyndavací
a vyprala jsem ji.Je kožená,tak snad jedině koupit novou a dát do botičky.
Reklamovat bych ráda,ale…Budu muset koupit ještě jedny podzimní a reklamace je na měsíc a nemusí mi to uznat.
Nožičky se malému potí(myslím,že všem dětem)..jenže ty botičky mají gumovou podrážku..tak nevím ![]()
A ty zimní..máte sněhule nebo takové ty kožíškové?Malému je 18m
a ráda bych aby měl ještě stabilní nožičku.
mi máme na zimu troje,chodíme dost často ven,takže raději více,aby stíhaly uschnout,jedny máme Tchibo boty,druhé baťovky…
Tak to my kupujeme boty jen jedny. Ale kupujeme dvoje za zimu, protože mu hrozně rychle roste noha. A když jedny boty zimní příjdou na 800,– , tak si neumím představit, že by sme měli kupovat čtvery za zimu.
Jo a zapoměla jsem napsat, že sněhule nekupuji. A je rozdíl kupovat zimní boty na holku a nebo na kluka. Kamarádka má o pět měsíců starší holčičku a má pro ní zimní boty vel. 24 z minulý zimy. A já teď kupovala vel. 29.
Tak na zimu určitě alespoň dvoje aby jedna nebo druhá bota stačila uschnout. S botami kupovanými u nás moc neporadím. Já boty na malou kupuji zásadně v Německu, nedá se to srovnat jak cenově tak kvalitou.
Teď na zimu jsem kupovala jedny kožené s kožíškem a druhé takové ty sněhule.
Tak taky hodně záleží, kde bydlíte a kolik malému je. My jsme od Prahy máme pro každého troje, jedny nižší na běžné nošení a dvoje vyšší do sněhu a většího mrazu. Ale tady v nížině by nám stačily dvoje. Ty další využíváme na horách. A pokud jste z hor, tak určitě potřebujete vícero bot.
Já měla pro malou vloni jen jedny boty na zimu. Byly zhora šusťákové a ve vnitř kožíšek. Zapínání na 3 suché zipy a krásně nám stačily.
Jedny. Nejezdíme na hory, v zimě chodíme ven většinou jen 1× denně (cesty do obchodu nepočítám). Boty stíhaly loni uschnout, tak letos budou muset taky.
Něco jiného je, když má člověk barák a zahradu - a dítě je tam furt. To je jich určo potřeba víc.
Kupuji vždy troje botičky.Jedny hodně teplé s kožichem.Druhé zimní ale méně teplé a pak jedny sněhule přímo do velkého sněhu.Zatim sem letos nekoupila ještě žádné
ale myslím že budu muset koupit 4 proto že jedny bude muset mít určitě do školky navíc na výměnu ![]()
no taky jsem si myslela že vystačíme s jedněma ale asi ne jak koukám.máme barák se zahradou a ještě se chystáme i na hory.holky a myslíte že bude vadit když ty druhý botky nebudou vyloženě aby tam měl ten kotník pevný.protože chci koupit superfitky ty jsou docela drahý.Tak druhý by mohly být o něco levnější.nemáte nějaké tipy?děkuji
Máme dvoje superfity, jedny vyšší na tři sucháče a jedny nižší (ale nad kotník) na zip, k tomu jedny starší (poděděné) pro sichr (loni jsem taky měla dvoje pro každé dítě, stačilo to, rezervní jsme vůbec nevytáhli).
Plesnivé boty jsou i podle mě na reklamaci, ale přesně jak píše zakladatelka, co pak bude dítě nosit? A kupovat na dva tři týdny další boty je nesmysl. Ovšem pokud by se tam po vyprání vložky udělala plíseň znovu, šla bych to zkusit a dítěti už obouvala lehčí zimní botky.