Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Mam dotaz…
Mama by si rada vzala oba nase kluky na jednu noc k sobe. Starsi 3,5r v pohode. Resim mladsiho. Je mu 10mes. Nikdy bez nas rodicu na noc nebyl (vecerni koupani, uspavani, atd…) Kdyz uz, odchazime az usne, rodice hlidaji v podstate spici dite.
Davca je na mamu zvyklej, vidi ho cca 1×tydne. Zvlada s ni v pohode hlidani pres den. Jen ten vecer… ja proste nevim.
Vylozene mamanek Davidek taky neni, ovsem vecer ho uspavam ja nebo manzel. Jiny pokus zatim nebyl. ![]()
Takze v kolika mesicich jste dali deti prvne na noc mimo domov? Myslim tim sobota rano k babi, v nedeli po obede domu.
Diky!
Kubíka si naši brávali pravidelně 1krát měsíčně na jednu noc od 9 měs. (možná i o něco dřív) no a naše Karolínka na noc u našich ještě nebyla ![]()
Naši se pořád chystají, ale ona je živel (no a v kombinaci s Kubíkem, to je nezřízená střela, ona je daleko divočejší než kluk
) a mamináč k tomu tak tam ještě nespala ![]()
Ty dvě děti jsou i pro „dědáčky“ náročnější ![]()
Kubíka si naši někdy vezmou na celý víkend, přijedou si pro něho v pátek a v neděli ho přivezou nebo si pro něho jedu - s ním je to pohoda, ale mazanék pořád potřebuje plno pozornosti a musí se moc hlídat ![]()
Příspěvek upraven 11.10.10 v 18:08
Starší jsem dávala asi od roku,a el ona byla šílený mamánek. U Kačky to už mám pomalu v plánu… ale čekám na nějakou vhodnou příležitost.
Od pátého měsíce, když jsem přišla o mléko a malá přešla na UM. ![]()
Naše malá byla poprvé u babičky a dědy dokonce tři noci bez maminky a tatínka v 8 měsících a to je taky zvyklá,že ji koupe tatínek a odcházíme až usne, i když jsme se báli, že se budem muset vrátit dopadlo to naprosto v pohodě ![]()
Já ještě ne, ještě nejsem připravena
No, možná teď bych to už zvládla, kdyby to bylo potřeba, ale jenom tak pro srandu by se mi nechtělo… Samík by to zvládl určitě dobře…
Nedám, nedám a nedám
![]()
Nezvládla bych to, i když uznávám, že by to někdy bylo už sakra potřeba ![]()
V roce. Prvně tedy v 11ti měsících jen na noc s tím, že jsem já uložila, ráno se probudil a byly tam naši. Předem vyzkoušeno na nečisto u naši, já spala vedle v pokoji a ráno ke klukovi přišli oni. V pohodě. Pak v roce tak jak píšeš od rána soboty a nedělního poledne.
Záleží na matce, dítěti, prarodičích a vztahu mezi Vámi. My byli u našich téměř celé léto, s klukem jsou v pohodě a on s nimi. Je kojený, takže to mám trochu komplikovanější, ale už jen ráno a večer.
tchýně měla poprvé Klárku ve 4 měsících, ale to bylo je jen ze zdrav důvodů, ale jinak s tím nemá problémy, jezdila jednou za pár měsíců od půl roka, já jsem odpočinula a babička rozmazlovala
Luci - Vojta už spal u našich asi 2×, poprvé myslím v srpnu takže asi ve 14ti měsících,ale myslím, že by klidně zvládl i dřív. Ale my teda neuspáváme, dám pusu, položím do postýlky, pohladím a jdu. A co to někdy zkusit že byste třeba na tu dobu ukládání odešli „na pivo“ a zkusili dát spát vaši,ale byli po ruce kdyby to nešlo.
Vzhledem k tomu, že má syn od narození vlastní pokojíček, tak myslím, že určitě před 6-tým měsícem to bylo. Ale to jsem ho uložila a pak teprve jsem někam šla. A sám i s ukládáním a ráno se vstáváním to bylo myslím v tom půl roce.
Moc dekuju za odpovedi.
Ja to zvladnu urcite, naopak si den bez deti dobiju baterky. ![]()
Asi udelame jeden pokus, kdy uspi Davcu oni a uvidime. ![]()