Sedí jen na patách

8444
9.10.10 09:55

sedí jen na patách

ahojte, moje malá (1 rok) sedí jen tím způsobem, že dřepí jako na patách…ale ani to ne, spíš mezi nima. Když jsme byli na roční kontrole, doktorka říkala, že to není dobré na klouby, ať raděj stojí, nebo něco jiného, ale ať tak nesedá. No jo, to se lehko řekne, ale když ji posadím tedy s nohama nataženýma dopředu a chce zas vyrazit, tak jí ty nožky vpředu prostě překážej, prostě si příště zas „sedne“ podle svého :nevim:
Podotýkám, ž jí možná chybí trénink z kočárku, moc se v něm nevozila a nevozí, takže jediné „normální sezení“ praktikujeme při jídle.
Tak, a co jem tedy chtěla, jestli někomu taky dítě tak sedělo, jestli jste to řešily, jestli to jde napravit, a pokud ne, jestli má dítko nějaké následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
9.10.10 10:14

Ahoj, tak já ti neporadim, ale řeknu ti tohle: z kočárku (tréninku jak píšeš) to nebude. Malý se v kočárku taky moc dlouho nevozil, to už byl spíš ve vajíčku (často jezdíme), takže kočárek jen občas a sedí taky jen při jídle, ale i jinak sedí normálně a když chce někam jít,tak se přetočí tak, aby mu nohy nevadily a dostal se na 4. Občas teda sedí na bobku a to když stojí a chce něco prozkoumat, ale to je málokdy, ale na patách nesedí a ani jsem ho tak nikdy neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
9.10.10 10:15

Nesmysl.

Dcera taky jinak nesedala až do půldruhého roku a naopak nám všichni říkali, že je to úplně fuk. Dítě samostatně sedí, pokud má nožky buď natažené před sebou nebo sedí mezi nimi, a nijak se přitom nepřidržuje. Který způsob si vybere, to Ty nijak neovlivníš, přece jí v tom nemůžeš bránit… Nedělej si s tím hlavu, prostě si vybrala to, co je jí pohodlnější.

Příspěvek upraven 18.04.15 v 23:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.10.10 10:18

náš Kuba sedí taky mezi patičkama, sem tam jednu nohu natáhne dopředu alle tou druhou se jakoby jistí aby nepřepadl dozadu, neřeším, sedí jak je mu to pohodlné a ani na rehabce nám na to nic neřekli, jen si odškrti že sám sedi a hotovo

• Citovat
  • Upravit
713
9.10.10 11:06

syn taky tak dlouho seděl a já jsem tehdy naopak někde vyčetla, že je to zdravější a přirozenější sedět takto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.10.10 11:52

Podle naší fyzioterapeutky to není úplně nejlepší, ale rozhodně není potřeba se z toho stresovat. Můžeš případně, když si takhle bude sedat, jí zadeček podkládat, aby ho měla výš.
Ona časem přijde i na jiný pohodlnější polohy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.10.10 12:26

naše neuroložka nám také říkala ,že to není dobrý posez .Bohužel jediné co na to funguje je chodit za dítětem a „opravovat“ mu nožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
9.10.10 12:27

nam taky na cviceni rikali, ze tento zpusob kleceni/sezeni neni vhodny, netusim proc
stejne to proste neslo zmenit, az ted po druhem roce jsem ji to vysvetlila a obcas si vedome klekne tak, aby sedela na celych nohach a ne mezi nimi

• Citovat
  • Upravit
8444
9.10.10 13:58
BohunkaP píše:
Nesmysl.Helenka taky jinak nesedala až do půldruhého roku a naopak nám všichni říkali, že je to úplně fuk. Dítě samostatně sedí, pokud má nožky buď natažené před sebou nebo sedí mezi nimi, a nijak se přitom nepřidržuje. Který způsob si vybere, to Ty nijak neovlivníš, přece jí v tom nemůžeš bránit… Nedělej si s tím hlavu, prostě si vybrala to, co je jí pohodlnější.

Tak to se mi ulevilo! Vopravdu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
9.10.10 13:58
JaSa píše:
syn taky tak dlouho seděl a já jsem tehdy naopak někde vyčetla, že je to zdravější a přirozenější sedět takto :nevim:

Fakt, jo? 8-o :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Watsonek
9.10.10 14:54

Ty Barbu …já tak sedím občas do ted a jsem už „stará koza“ … :oops: tak nevím no .. ale řekla bych, že je to i dědičný ..oba kluci takhle občas sedí - mají to po mě ..asi.

• Citovat
  • Upravit
4
7.11.14 09:41

Můj syn (1 rok) také sedí jen na patách. Nejdříve si klekl, pak stoupl, pak začal lézt (to mu jde perfektně). Teď už chodí kolem nábytku a nedávno si sedl na ty paty (tak 14 dní teprve). Naše doktorka říkala, ať se snažím mu to netolerovat. Jinak je úplně fyziologicky v pohodě, ale nechápu, proč si nesedl normálně - dodržovaly jsme všechny zásady správného vývoje - od nošení, když byl mimi atd. Na rehabilitaci nechodíme. Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, zda by nepomohly nějaké cviky, aby šel do šikmého sedu. Snažím se ho tam pořád dotlačit, když je na čtyřech, ale on nechce - jde hned na kolena a tradá pryč :-) Pokud znáte nějaké rady, jak cvičit normální sed, písněte někdo, prosím. Zdravím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí