Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky co radíte pro 18m zvíře?
Nevím co na zimu je lepší..Boby nebo sáně?Když boby,tak jaké a když sáně,tak menší nebo větší a i s ohrádkou?Děkuji za všechny poznatky i rady
.
My máme obojí (bob doma a sáňky u našich) a sáňky mají pro mě velkou výhodu - můžu jezdit i já, páč z bobu se dost těžko zvedám a bojím se přetížení
. Ohrádku na saních ale nemáme. Ale bob je zase skladnější a lehčí na přepravu. Boby máme obyčejné, takové ty s černými brzami, a sáňky myslím ty menší. Pokud bys kupovala sáňky s ohrádkou, tak pozor, aby ohrádka pasovala. Už několikrát jsem slyšela, že i ze stejného obchodu to nešlo..
Ahoj, taky to řešíme, stejný věk a asi podobné zvíře. Ráda si nechám taky poradit. Co jsem zatím hledala dárky pod stromeček, narazila jsem na tohle http://detske-boby.heureka.cz/sedco-eda-boby/ a celkem se mi to zamlouvá. Uvidíme co poradí holky ![]()
Miry píše:
Ahoj, taky to řešíme, stejný věk a asi podobné zvíře. Ráda si nechám taky poradit. Co jsem zatím hledala dárky pod stromeček, narazila jsem na tohle http://detske-boby.heureka.cz/sedco-eda-boby/ a celkem se mi to zamlouvá. Uvidíme co poradí holky
Miry, tak přesně o těhle bobech uvažuju i já, malému bude na vánoce 19 měsíců. A právě taky nevím, zda pořizovat i sáňky
![]()
tyto boby jsme měli minulý rok a byly fajn akorát když je více sněhu tak mají boby nevýhodu že je ditě moc dole a má ručičky od sněhu a saně mají zas nevýhodu že se s nima špatně jezdí přes různé hrboly a jsou náchylnější na převrácení.....
tak za mě tedy klasické body
Nina je měla už loni a jezdila parádně
Saně jsou moc těžké, velké a neskladné a nejezdí tak dobře ![]()
Matýskovi bude na Vánoce 20m a je dost divoký
.Je pravda,že asi budu jezdit s ním(už se těším
),ale zase skladné sáňky moc nejsou..tedy ty větší,aby mohla jezdit i maminka ![]()
Jinak pro skladnost se mi líbí ty naše staré klasické ![]()
Ahoj me nejvice vyhovovaly sanky a hlavne ohradka, prcek se muze oprit, i se oba muzete pohodlne vozit a kdyz jsme sli na nakup,tak v ohradce pekne stala taska. Mame tedy oboji a take takovou tu lopatu.
Příspěvek upraven 08.10.10 v 11:31
máme boby ale lepší no jsou pro 2,blikají,houkají no taky stály ale jsou super,kvalitní a malej se nemůže dočkat až napadne sníh
Tedy to je mercedes mezi boby
.Akorát mi tedy trochu vadí cena
no a pak důležité..že to je od 9let ![]()
Měli jsme obojí, nejvíce se osvědčily sáňky s ohrádkou. Mohla jsem jezdit i s dětma. Na bobu jsem se staršího (minulou zimu mu byly 3 roky) bála pustit z kopce samotnýho, když už, tak to většinou skončilo bouračkou. Pak si s ním sedl na bob tatínek a bylo po něm. Na sáňkách se prostě vyřádil víc. Ale hodně záleží, na jaké terény je chceš používat. Jinak u nás saně měly ještě jednu výhodu, a to když mi mladší usnul, tak jsem ho jen opřela o ohrádku a cestu domů prospal.
cena je děsná a stím věkem však budeš jezdit s ním ne sám jezdit nebude někdo u njě bude my je máme od 2let ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
našla jsem levnější ![]()
Je pravda,že s ním budu jezdit,ale on je děsně JÁ SÁM
,takže určitě bude muset mít helmu a všude chrániče ![]()