Dítě a naschvály!

11502
7.10.10 18:28

Dítě a naschvály!

Už mě přivádí k šílenství - ano, je to smutné - moje dítě!

Jak mu mam říct, že tohle nesmí a že má svoje hračky atp.?

Dělá to schválně a zkouší moji trpělivost. Otvírá skříňky, tahá za závěsy, vše co neni jeho nám bere a čeká co se bude dít. Když mu řeknem, že to nesmí, tak se na nás usměje a dělá to dál, to samé s okřiknutím a nebo plácnutím.

S velkou oblibou nás plácá a to, že docela hodně, pak škrábe do obličeje a nebo mě strašně rád tahá za vlasy, šlape po nohou (má oblíbená poloha je být opřená o postel, takže mi šlape po lýtkách) a štípe. Vůbec neumí pohladit a nebo dát pusinku i když ho to usilovně učíme, jen plácá a někdy i tak, že to hodně bolí. Nebo nás už i několikrát kousnul. JAK mu vysvětlit, že to nesmí? Už opravdu nevím a jsem z toho zoufalá a připadam si jak blbec. To co se nenaučí sám od sebe ho nebaví a novym věcem se učit nechce (jako např. ty pusinky, pohladit, mluvit a nebo si hrát) chtěl by jen chovat, ale to pak začne vyvádět kraviny a je k neudržení, takže se bojim aby mi z náruče nevypadl (je na mě moc velkej, já jsem malá a on vysokej po tátovi, takže má nějakých 80 cm, což je moje půlka!). Poraďte mi prosím ať nezešílím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9556
7.10.10 19:06

myslim, ze je to v 10mesicich uplne normalni, mala to dela doted, porad dokola zkousi, co si muze dovolit a ja porad dokola vysvetluju, zakazuju, „rozciluju se“ … taky nas zkousi mlatit rucickama, ja ji placnu pres prsty, ale druhy den je to nanovo, plati na ni jen kdyz se seberu a odejdu z mistnosti, ze si s ni hrat nebudu, kdyz zlobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
7.10.10 19:18

Mě to připadá jako normální chování 10-ti měsíčního dítěte, které poznává, objevuje, zkouší … Stejně tak zkouší vaše reakce.
Zákazy bych omezila jen na ty nejnutnější a životu nebezpečné věci. Vždyť nejlepší hračky jsou právě věci běžné potřeby, které používá máma a táta!
A u plácání, škrabání a tahání nezbývá než milionkrát zopakovat, že to bolí a nedělá se to … Po milionté první to pochopí - někdo dřív, někdo později.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
7.10.10 19:40

Ahoj,
u nás je to úplně to samé. Samče je teď 13,5měs. A pusinky a tulení začla dělat před týdnem, ale jen když má náladu.
Nic si z toho nedělej…jsou to děti a poznávájí svět a zkoušejí, co můžou pořád dokola :wink: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.10.10 19:49

Ale to přece nejsou vůbec žádné naschvály..
zeptej se svých rodičů, co jsi kdy dělala ty. :mrgreen:
Naprosto normální chování..Asi jsi měla jiné představy, ale bude hůř, mnohem hůř, takže si užij zatím jen toto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
7.10.10 20:59

no právě Liz, já prý byla milionový dítě. Škoda, že malej neni po mě :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.10.10 21:01

Jooo, tak to je pešek :oops: :mrgreen:
Ale jen tě chci uklidnit, že nedělá vůbec nic hroznýho a už vůbec to nemá nic společnýho s tím zda to dělá schválně ( i když se tak tváří), nebo vás nemá rád ( ty pusinky)..
jen ho to prostě hroooozně baví a nemá rozum..Asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
7.10.10 21:05

no, jsem zvědavá jestli ho vůbec někdy dostane. jinak vim, že mi rozumí, ale asi jak v čem. no budu doufat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
7.10.10 21:20

Máš desetiměsíční dítě, prokristapána… co od něj chceš? Vychování? :mrgreen: :mrgreen:

Neblbni… :hug: Je to těžké, já vím, mám doma to samé. Marek zkouší a šibalsky na mě kouká, třeba škube za kabely, na okřiknutí se děsně chechtá a zaškube znova. Ale v tomhle věku má na tohle všechno absolutní nárok. Prostě zkouší, poznává, objevuje… a pomaličku se mu nastavují hranice.

Vyděržaj, pioněr… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.10.10 22:03

Já jsem právě myslela nejdříve , že píšeš tak o dvouletém dítěti a pak jsem asi minutu koukala na metřík a přemýšlela co ti napsat, protože mi přišlo úplně divné, že to myslíš vážně..Ale to se neposmívám, prostě to tak cítíš..
Neboj, bude to dobrý ( teda spíš horší, ale ty už budeš vyškolená) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Watsonek
8.10.10 00:46

Co máš dělat ? Bud ráda … bud ráda, že se Tvoje dítě vyvíjí jak má a objevuje svět … je zvídavý a jeví o vše zájem.
Udělej byt takovej aby mohlo co nejvíc věcí vyzkoušet a neublížilo si a věci který jsou nebezpečný a nebo ti na nich záleží atd dej prostě tam kde na ně nedosáhne. My ted máme v bytě všechno pomalu u stropu - malej má 16 měsíců a co nejde máme dětský pojistky na šuplíky a zavázaný úchytky u jedné skříně aby se tam nedostal žádný scény a ani výchova prostě babyfriendly byt .. …10 měsíční šmoulátko prostě ještě nemá buňky pochopit co se smí a co ne… a víš to že se směje ?A udělá ? No aby ne ..vždyt to je jeho výzva ke hře ..on si s tebou prostě chce hrát ..oč lepší než plácnout je sednout si s ním na zem a říct tak co to tu máme ..a co jde vykrámovat společně a co nejde sebrat … podle mě byste si to užili oba a i na to tulčo by došlo ..
A že plácá ? Nooo a kdepak poprvý viděl, že jde plácnout ?? Ty plácneš on plácne ..hra na plácanou bez smyslu a efektu. Hele moc pěkně se o tom píše tady .. http://ona.idnes.cz/…/poradna.asp?…

• Citovat
  • Upravit
Watsonek
8.10.10 00:50

Jo a ještě k tomu plácání. mě se osvědčilo, když měl malej takovýhle období tu ručičku pevně chytnout, řekla jsem ale ale .. copak to je a dala mu pusu do dlaně a položila si tu jeho ruku na tvář a pohladila se s ní .. totéž když vykopával nohama při přebalování prostě jsem tu nožičku chytla a dala mu na ní pusu a ted mi je už nastavuje pokaždý ..
Hele na každý dítě něco platí a Ty určo přijdeš co na to Tvoje.

• Citovat
  • Upravit
11502
8.10.10 08:07

To dělam, že si s nim hraju na zemi, ale po chvilce ho to přestane bavit a jde dělat lumpárnu. Z dosahu jsem dala vše co jsem mohla, ale ani to nestačí, začíná být vyčůranej a to tak, že si pod nohy strčí vždy něco aby byl vyšší. Tuhle mi strhnul klávesnici a vycvaknul z ní čudlík, než jsem to zjistila už ho měl v puse a já šílený strach, aby ho nevdechl nebo nespolk. Přemýšlela jsem nad bezdrátovou, ale nemám s ní zkušenost, tak nevím, aby se v takovym případě dala dát někam pryč. Chránítka na dvířka koupím dneska, teda pokud je seženu. On se přijde pomazlit, ale přitom štípe, tahá za vlasy a plácá a nebo škrábe, takže to mu každou chvíli zkracuju ty jeho drápy. No, čekala jsem, že bude mít aspoň něco ze mě a aspoň trochu, to se ovšem nestalo. Mam obavu, že z toho nevyroste (jako moje ségra, tý je teď 13 let a je to pěknej zmetek, ale to je na jiný povídání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Watsonek
8.10.10 11:25

Petul ..hele podle mě po něm chceš věci, na který je ještě malinkej ..hele .. on dýl něž pár minut tu pozornost prostě neudrží -kor jestli je to zvídavej živel .. tyhle živý děcka jdou z jednoho do druhýho ..a navíc v tom věku má prostě nárok a je to přirozený ..
Já ti napíšu, abys neměla pocit, že seš v tom sama ..dnešní ráno jo?
Takže než jsem si zalila ranní kafe a nasypala lupínky do misky tak náš mimís stihl :
vypnout a zapnout PC, otevřít potravinovou skříň a vysypat sáček těstovin(manžel je omylem uložil do nízkýho patra) vylít kočkám misku z vodou na podlahu, ocucat ovladač na Tv … vše doprovázeno andělským úsměvem a radostným smíchem typu-koukni jak jsem mámo šikovnej :-D …takže tak .. jo a mezi náma rozsypaný fleky poo dlažbě se strašně blbě zametají -kdybyste to někdo nevěděl ..lítá to všude :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
22026
8.10.10 12:06
Pettulle píše:
To dělam, že si s nim hraju na zemi, ale po chvilce ho to přestane bavit a jde dělat lumpárnu.

Jak „jde dělat lumpárnu“??? Nejde dělat lumpárnu, jde dělat prostě něco jiného. Chce zkoumat, prohlížet, dělat nové a nové věci, hrát si. Neví, že zrovna tohle je „lumpárna“. Klávesnice je přece nejzajímavější, protože si s ní máma taky často hraje… A když mámu štípnu nebo plácnu, krásně sebou škubne a zaječí na mě, zkusíme to znova, třeba udělá nějakou další legraci…
Neber to prosím ve zlém, ale momentálně je problém v Tobě, ne v něm. On je normální mimino chovající se úměrně svému věku. Nechce „zlobit“, nedělá naschvály, to ještě neumí. Dělá legraci, chce si hrát. Zkus malinko přizpůsobit ten prostor a hlavně ho brát s větším nadhledem a menšími nároky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí