Dítě a naschvály!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
8.10.10 13:03

Petulle ted to vůbec , ale vůbec neber jako nějaký chytrý výkřit do tmy - ale přečti si nějaké knihy o chování dětí, jak rostou, co dělají a co rodiče na to..Nemusíš se podle toho chovat, ani na tom lpět, ale určitě budeš lépe v obraze..
No vlastně stačí přečíst pár diskuzí o tom jak jsou v prdeli maminky s dětmi v období vzdoru - 3 -4 roky a pochopíš, co je lumpárna, zlobení atd..
Ještě v podstatě nemáš ani batole, máš kojence..Přece chápeš, že on nemá kapacitu na to, co je dobře a špatně - dělá co ho napadne.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
8.10.10 16:11

Asi by sis o něm neměla říkat, že z něj bude zmetek. To z tebe vycítí a může se pak podle mě měnit k horšímu. Já mám něco podobnýho jak píšeš, hrát si s ním na zemi nemá smysl, hned jde něco ničit nebo zhazovat, bije nás a kouše, někdy je to o nervy. Je mu už skoro 16 měsíců! Mimo to stále špatně spí, že se kolikrát ani pořádně nevyspíme a neustále mu rostou zuby, což ho bolí, takže je pak nesnesitelnej. Ale je to brouček, třeba když nám po sté vypne televizi a s radostným úsměvem maže pryč, nevím, zda ho zabít nebo sníst láskou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.10.10 17:51

no jo, když já už víc místnosti přizpůsobit nemůžu, to bych musela vše odstěhovat a nechat mu jeho hračky mezi 4ma holíma zdma. Já ho mam ráda, miluju ho, ale někdy už na to nemam nervy a nevim jak dál. Občas si tak krásně hraje a je zlatej, ale když ho to chytne.

Jinak co se týče pojmů kojenec, batole, (nevim jak je to dál?) tak nevim nevim, ale už bych ho za kojence nebrala, mlíko pije každej a on už ho pije pouze ráno a večer. A měla jsem za to, že kojenec leží, plazí se atd.? Batole se batolí, nevim mam v tom nějakej zmatek, ale on už prošel plazenim, lezenim, sezenim a teď už chodí, neumí teda poslouchat, mluvit, jíst sám. Tak bych asi tyto pojmy přehodnotila.

Klávesnice je sice hezká hračka, ale když z ní vycvaká čudlíky, tak docela nebezpečná. Doufám jen, že nebude hyperaktivní (nevydrží chvíli na jednom místě a nesoustředí se když mu něco povídám nebo se ho snažím naučit, sice teda nevim jak se hyperaktivita pozná) a že někdy (nejlíp brzo)bude a začne rozumět tomu, co říkám a co po něm chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
8.10.10 18:08

Teď jsem si na tebe zrovna vzpomněla. Přišli jsme z procházky a než jsem se vrátila ze záchoda, našel čaj a všechen ho vycejbral na stolek. Slastně se v tom rochňal. Když jsem donesla ubrousky a začala utírat, jeden mi vyškub a v mžiku zamokřil půl gauče. Pak našel stravenky a chtěl je všechny požvýkat, ty jsem ale zachránila.
Bezdrátovou klávesnici máme a je fajn. Jinak taky dokáže zapínat a vypínat počítač pořád dokola, máme takovou tu zásuvku s vypínačem, ale naučil se ho zapínat a pak se baví tím, jak počítač nabíhá a zase zhasíná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.10.10 18:51

no, chudák počítač, my máme taky, že se dá vypnout zásuvka a na to ještě nepřišel a snad na ni ani nedosáhne. Jak je to s tou klávesnicí? Jak vlastně funguje? Musí se do ní kupovat baterky? Za jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.10.10 19:17

No od 1 roku je to teprve batole, ale jako na tom nezáleží samozřejmě..Jen je prostě opravdu malý na to , aby byl stále uvědomělý.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.10.10 18:38

Klávesnice funguje i na větší dálku. V počítači máš zapojený přijímač. My máme nabíjecí baterie a v klávesnici vydrží hrozně dlouho. Častěji se musí měnit v myši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.10.10 18:45

Mám noťas na skřínce v obýváku a stojím u toho jako v bufetu u stolku 8-) I s bezdrátovou myší :wink:

Tak čekám, kdy si malá přisune z kuchyně židli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
9.10.10 18:50

já ma notebooka, ale máme i normální pc, kterej zas tak často nepoužíváme, tak je klávesnice zastrčená vzadu na stolku, ale jak rychle roste, tak si ji už přistrčí a nebo vleze pod stůl a přitáhne si ji za kabel, to samý s myší a všude jinde už mam nastrkaný jiný věci, takže se mi tam počítač nevejde. Zatím máme místo gauče postel (musíme našetřit) tak mam noťase v půlce postele, ale nevim jak to budu dělat až se naučí vlízt na postel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.21 07:45

Jsem z něj na nervy

Hezký den, můj syn začal chodit na jeden sportovní kroužek a jsou tam i starší kluci a teda nás to fakt stojí nervy..
Začal si z nás dělat sluhy. Začal bejt drzej..když si něco vezme tak třeba slupku od banánu hodí na zem. Teď si otřel nudli o gauč. Začal vyžadovat telefon.. minule mi řekl - jasná věc kotě.. nebo jsem mu řekla že si má jít uklidit talíř a on? To ti dám radši peníze než abych se zvedal. Já chápu že starší kluci jsou pro něj úžasný ale teda nás to stojí fakt nervy. Je mu 6 let a trochu se děsím toho co bude dál..

• Citovat
  • Upravit
7673
17.9.21 07:52
@Anonymní píše:
Hezký den, můj syn začal chodit na jeden sportovní kroužek a jsou tam i starší kluci a teda nás to fakt stojí nervy..
Začal si z nás dělat sluhy. Začal bejt drzej..když si něco vezme tak třeba slupku od banánu hodí na zem. Teď si otřel nudli o gauč. Začal vyžadovat telefon.. minule mi řekl - jasná věc kotě.. nebo jsem mu řekla že si má jít uklidit talíř a on? To ti dám radši peníze než abych se zvedal. Já chápu že starší kluci jsou pro něj úžasný ale teda nás to stojí fakt nervy. Je mu 6 let a trochu se děsím toho co bude dál..

Tohle vše způsobil sportovní kroužek, joo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.21 07:54
@Veru1987 píše:
Tohle vše způsobil sportovní kroužek, joo???

Bohužel jo. Do tý doby byl ok. Ale byli na táboře a od doby co se vrátily je to teda hrůza

• Citovat
  • Upravit
16694
17.9.21 07:55
@Anonymní píše:
Začal si z nás dělat sluhy. Začal bejt drzej..když si něco vezme tak třeba slupku od banánu hodí na zem. Teď si otřel nudli o gauč. Začal vyžadovat telefon.. minule mi řekl - jasná věc kotě.. nebo jsem mu řekla že si má jít uklidit talíř a on? To ti dám radši peníze než abych se zvedal. Já chápu že starší kluci jsou pro něj úžasný ale teda nás to stojí fakt nervy. Je mu 6 let a trochu se děsím toho co bude dál..

Tak když mu to prochází :nevim: V šesti letech už děti obvykle znají určité hranice a tedy…stačilo by hodit slupku od banánu na zem a k nějakému „jasná věc kotě“ by rozhodně odvahu nesebral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.9.21 07:58
@Anonymní píše:
Bohužel jo. Do tý doby byl ok. Ale byli na táboře a od doby co se vrátily je to teda hrůza

Dcera má pět let a ví jak se chovat. Nevěřím že by ji zkazil jeden tábor. Má nastavené hranice. Nedovolila by si říct mi že mi dá raději peníze. Neříkám že je zlatíčko nejhodnější… řekne mi že ji nebaví vyklízet myčku, to dostala předevčírem jako novou povinnost. Ale ona se i podiví že ty děti některé vůbec neposlouchají ve školce…a křící někdy a jsou zlé i na paní učitelku, jak si to můžou dovolit? A že by to začala vysloveně po nich opakovat?
Měl vždy povinnosti? Vždy fungoval, poslouchal, byl hodný kluk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.9.21 08:01

A jak na to reaguješ? Za minimálně půlku těch vět by dostal okamžitě jednu po papuli. A pochybuju, že by to pak zkusil znovu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML