Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, vyndavali jste někdo špricli z postýlky, aby mohl váš prcek vylézt sám z postýlky? Našemu malýmu je 14 měsíců a přemýšlím o tom. Kdy jste to udělali, jestli jste to udělali?
Ahoj!
Když měl asi 21 měsíců, tak se snažil vylézt ven z postýlky a spadl po hlavě. To byl popud pro to, vytáhnout šprušle.
Ale vzhledem k tomu, že máme tu nejlevnější postýlku z Ikey, která nemá vyndávací šprušle, musel je manžel vykroutit a násilím vytrhnout. Nicméně povedlo se, postýlka přežila a mladík nemusel skákat vrchem. ![]()
no ja jsem celkem rada, ze je v postylce uveznen - zatim
mam dojem, ze by asi jinak v noci vylezl a spal nekde v rohu zamotanej do zavesu ![]()
takze az prijde na to, ze bude prelezat vrchem, tak stahneme postranici. Vyndat tycku by se mi libilo vic, ale ta postylka je rodinna, spal v ni i manzel, takze to asi neprojde.
ale do ikeove postylky v plnam celem, co mame v obyvaku jako domecek, tatka vyrizl otvor, takze muze nalezat a vylezat sam.
Vyndali jsme, ale až teď krátce před druhými narozeninami, kdy dcera z postýlky prostě vylezla - přelezla postranici. Jinak mi to taky vyhovovalo, protože když mi odpoledne spí, jdu třeba pověsit na dvůr prádlo apod.
Staršímu jsem to vyndala kolem roku a půl, protože ten byl na rozdíl od desetikilové dcerky pěkný pořízek, já jsem bylo těhotná a nemohla jsem ho moc zvedat.
Já jsem zatím taky nevyndala a nechystám se. Když už ho dám do postýlky, tak proto, aby mi neprchl. Přelézt zatím neumí ani nezkouší…
Náš má dva a čtvrt a zatí jsem nevyndala, i když už jsem měla parkrát nutkání
Zatím ho totiž naštěstí nenapadlo, aby se snažil vylézt sám (i když dovnitř leze, naopak na to ještě nepřišel). Takže jsem ráda, že je tam svým způsobem uvězněný a nemůže ven, kdy se mu zachce. Bo třeba po obědě bych ho tam neudržela, kdyby měl možnost utéct.
18m a místo vyndání jsme převrtali dírky na rošt,aby byl ještě níž
.
Kamarádky radili nevyndavat,protože pak už nezůstane v postýlce když vy chcete
.Oni vyndali a pak měli potomky v noci v posteli u sebe.A je pravda,že zatím si neumím představit,že by malý spinkal celou noc v postýlce,když by měl možnost zdrhat
.
Tak koukám, že jsem asi dost odvážná, že jsem je vynadala dnes (dcerka má 12m). Hned pochopila k čemu to je, děsně se jí to zalíbilo, lezla sem a tam… Po půl hodině jsem ji pod pohružkou násilí zahnala dovnitř, odešla jsem, vrátím se za deset minut a byla tuhá a v postýlce
Tak jsem zvědavá, jestli ráno přijde, nebo si bude v pokojíku hrát…