Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, máme jít na očkování (spalničky, příušnice, zárděnky)a od kamarádek jsem slyšela strašné scénáře reakcí jejich dětí. Jak to bylo u Vás? Na co se máme připravit?
ahoj, tak u nás naprosto v pohodě, žádná reakce neproběhla, za 2 měsíce máme jít na poslední dávku.
Tak Mates po týdnu 2 dny 39 teplota…tak byl spací…ale jinak nic
U malýho byla reakce dost velká, cca 4 dny okolo 40° horečky, pak se 5tý den osypal po celém těle, strašně ho to svědilo, brečel, nespal, takže ten týden byl docela síla, zrovna jsme se stěhovali.
Kvůli velké reakci má další Priorix odložen o celý rok, reakce totiž prý bývá často stejná jako na první dávku, tak doufám, že to bude lepší.
Držím palce, u většiny dětí bývá reakce malá či žádná ![]()
janinkacumacek píše:
U malýho byla reakce dost velká, cca 4 dny okolo 40° horečky, pak se 5tý den osypal po celém těle, strašně ho to svědilo, brečel, nespal, takže ten týden byl docela síla, zrovna jsme se stěhovali.Kvůli velké reakci má další Priorix odložen o celý rok, reakce totiž prý bývá často stejná jako na první dávku, tak doufám, že to bude lepší.
Držím palce, u většiny dětí bývá reakce malá či žádná
Tak já slyšela od kamarádek převážně tuhle reakci.
My to měli naprosto v pohodě, ale byli jsme upozornění, že vedlejší účinky se můžou projevit ještě 7-10 dní po očkování. Hlavně prý vyrážka je docela častá, no a zvýšená teplota nebo horečka..to je tak nějak riziko všech očkování. Teď se chystáme na meningokoka a příbalový leták mě tedy vůbec nenechává klidnou ![]()
Kakika píše:
My to měli naprosto v pohodě, ale byli jsme upozornění, že vedlejší účinky se můžou projevit ještě 7-10 dní po očkování. Hlavně prý vyrážka je docela častá, no a zvýšená teplota nebo horečka..to je tak nějak riziko všech očkování. Teď se chystáme na meningokoka a příbalový leták mě tedy vůbec nenechává klidnou
pročpak? co píšou? a kdy se očkuje meningokok? My snad při každém očkování měli zvýšenou teplotu až horečku, malej je ekzématik, takže počítám i s osypáním…akorát nám těch 10-12 dní po očkování vychází, že malej bude u babičky a já jdu do školy.
surovko, každý dítě je jiný, proto těžko dopředu odhadnout, jaká ta reakce bude. Malá je děsná cíťa, skoro po všem se osypává, ale po Priorixu prostě nic. Ani teplota, ani nevrlost.
Neboj se, bude to OK.
Pettulle píše:
ahoj, tak u nás naprosto v pohodě, žádná reakce neproběhla, za 2 měsíce máme jít na poslední dávku.
Omlouvám se za špatný příspěvek, spletla jsem si názvy. Priorixem jsme očkovaní nebyli. Nechávala jsem očkovat Synflorixem.
NIC naštěstí, jen po týdnu byl takový vzteklejší a uřvanější na pár dnů, teď už je zas OK. Ale bála jsem se dost.
Pettulle píše:Pettulle píše:Omlouvám se za špatný příspěvek, spletla jsem si názvy. Priorixem jsme očkovaní nebyli. Nechávala jsem očkovat Synflorixem.
Synflorix je proti pneumokovi a dalším příbuzným nemocem, ale priorix je povinný, pokud vím a je to na zárděnky, spalničky a příušnice.
surovka píše:Kakika píše:pročpak? co píšou? a kdy se očkuje meningokok? My snad při každém očkování měli zvýšenou teplotu až horečku, malej je ekzématik, takže počítám i s osypáním…akorát nám těch 10-12 dní po očkování vychází, že malej bude u babičky a já jdu do školy.
My to měli naprosto v pohodě, ale byli jsme upozornění, že vedlejší účinky se můžou projevit ještě 7-10 dní po očkování. Hlavně prý vyrážka je docela častá, no a zvýšená teplota nebo horečka..to je tak nějak riziko všech očkování. Teď se chystáme na meningokoka a příbalový leták mě tedy vůbec nenechává klidnou
Ten budeme nechávat teď na 16ti měs. No a velmi časté nežádoucí účinky jsou otok, citlivost a bolestivost v místě vpichu (to je jasné), bolest hlavy, zdtráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, pláč, podrážděnost, ospalost, nespavost, neklidný spánech, bolest rukou nebo nohou časté..horečka, ztráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, bolest rukou nebo nohou, bolest svalů
byli hlášeny i…kožní vyrážky na velké části těla, tvorba odlupujících puchýřků, mohou být zasežena i ústa a oči, svědění, kopřivka, jiné vyrážky, oteklé lymfatické uzliny, závrať, mdloba, abnormální nebo snížené vnímání, ztráta svalového tonu nebo svěšené končetiny u kojenců, záchvaty…
Ale musím říct, že vedlejší příznaky synflorixu byli děsivější..tam byli i poruchy dýchání a tepu ![]()
Kakika píše:surovka píše:Kakika píše:pročpak? co píšou? a kdy se očkuje meningokok? My snad při každém očkování měli zvýšenou teplotu až horečku, malej je ekzématik, takže počítám i s osypáním…akorát nám těch 10-12 dní po očkování vychází, že malej bude u babičky a já jdu do školy.
My to měli naprosto v pohodě, ale byli jsme upozornění, že vedlejší účinky se můžou projevit ještě 7-10 dní po očkování. Hlavně prý vyrážka je docela častá, no a zvýšená teplota nebo horečka..to je tak nějak riziko všech očkování. Teď se chystáme na meningokoka a příbalový leták mě tedy vůbec nenechává klidnouTen budeme nechávat teď na 16ti měs. No a velmi časté nežádoucí účinky jsou otok, citlivost a bolestivost v místě vpichu (to je jasné), bolest hlavy, zdtráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, pláč, podrážděnost, ospalost, nespavost, neklidný spánech, bolest rukou nebo nohou časté..horečka, ztráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, bolest rukou nebo nohou, bolest svalů
Ale musím říct, že vedlejší příznaky synflorixu byli děsivější..tam byli i poruchy dýchání a tepu
byli hlášeny i…kožní vyrážky na velké části těla, tvorba odlupujících puchýřků, mohou být zasežena i ústa a oči, svědění, kopřivka, jiné vyrážky, oteklé lymfatické uzliny, závrať, mdloba, abnormální nebo snížené vnímání, ztráta svalového tonu nebo svěšené končetiny u kojenců, záchvaty…
njn, musí tam výrobce napsat všechno, aby byl chránený …