Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@amalka7 my na prvni v 16m, ubehlo 6m a volala sestra at prijdem na preockovani, tak jsem ji rekla jak je to ve vyhlasce a ze prijdem az po tech 10m, tak si to mam pry sama ohlidat..takze ted pockam ty dva tydny a pujdem, to bude tech 10m, pak uz mam zas termin druhyho porodu tak to chci stihnout tam dojit, kdyby mel nahodou reakci, abych byla s nim doma..
@pet01 přeočkování by mělo být až po 10ti měs.? to ani nevím ![]()
@amalka7 ve vyhlasce je 6-10m, tak jsem to nechala radsi co nejdyl, sice po prvni nemel zadnou reakci, ale stejne, cim dyl tim lip ![]()
@pet01 aha, no u nás to vychází po osmi měs., pokud půjdeme ten příší týden
Ahoj holky, potřebovala bych prosím poradit. Mého chlapečka čeká na podzim (cca v roce a půl) očkování Priorixem. Říká se ale, že reakce na očkování jsou mnohem menší po druhém roce života, tak jsem se chtěla domluvit s naší paní doktorkou, že to odložíme. Ona je skvělá, moc jí věřím. Řekla mi, že to klidně můžeme, ale že mě musí varovat, protože pokud dojde k odkladu, není jisté, že se v těle dítěte vytvoří dostatek protilátek, takže by teoreticky nebyl proti těmto nemocem chráněný nebo by byla ochrana snížená. To mě docela zaskočilo, představa, že podstoupí očkování a bude to k ničemu, se mi docela příčí. Tak teď fakt nevím. Za reakce předem děkuji!
Každé očkování lze odmítnout. Proti vůli rodiče nikdo dítě naočkovat nesmí.
Očkování je pravidelné, zvláštní a mimořádné, což trochu mění náhled na prosazování toho, že je „povinné“.
http://www.podnikatel.cz/…vi/f2067528/
Očkování a spolupráce orgánů ochrany veřejného zdraví se zdravotnickými zařízeními
§ 45
(1) K ochraně před vznikem, šířením a k omezení výskytu infekčních onemocnění spolupracují poskytovatelé zdravotních služeb s orgány ochrany veřejného zdraví a provádějí opatření stanovená tímto zákonem nebo na základě zákona příslušným orgánem ochrany veřejného zdraví. Náklady spojené s takovou činností, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění, hradí stát v rozsahu stanoveném prováděcím právním předpisem.
(2) Poskytovatelé zdravotních služeb jsou povinni zajistit a provést pravidelná, zvláštní a mimořádná očkování, očkování při úrazech, poraněních, nehojících se ranách a před některými léčebnými výkony, popřípadě pasivní imunizaci fyzických osob, které mají v péči, [například podáním dalších imunobiologických přípravků36)] v rozsahu upraveném prováděcím právním předpisem nebo mezinárodní smlouvou, kterou je Česká republika vázána.
@beruska03 píše:
Holky najde se tu nekdo, kdo nemel zadnou reakci po tomto ockovani? moje dcera ma teprve 14 mesicu a dr mi na rocni prohlidce rekla, ze nas pozve v 18 mes.ale jak jsem ted behem par dnu tady narazila na par clanku, tak nevim nevim zda to davattak mne zajima je nekdo kdo zadnou reakci ani nasledky nema?
Ahoj, mala je dva tydny po ockovani priorixu, dnes treti den teploty naposled rano 38,6 ted uz ale uplne bez teploty, myslite ze uz muzeme jit ven? ![]()
@maminka2014 ja bych ji nevystavovala moc slunicku, mozna bych dnes jeste nechala odpocinout v klidu doma. Preci jen rano by jeste docela vysoka teplota. Pockejte do zitra, jestli vecer jeste nevyskoci a zitra bych ji mimo prime slunce vzala.
@maminka2014 Nešla bych, jestli ještě ráno měla přes 38. Nech jí odpočinout, uvidíš, co bude večer.
Dobrý večer, může být reakcí také vznik bouličky vzadu na lebeční kosti - Nevím, zdali to v i daném místě může být uzlina, ale je to velké jako hrášek, tvrdší a nebolí ho to a jinak je ok. Otázkou je, odkdy tam ta boulička je
Děkuji.
Holky mám takový dotaz. Byli jsme s malou 18 měs., před 15 dny na očkování. Desátý den měla v noci zvýšenou teplotu cca 38. Dala jsem ji Panadol a dobrý,spala až do rána. Pak nic,je teda tak 3 dny protivná,nechce jíst,ale dneska jsem s ní byla u dr. protože celou noc nespala,tekla jí rýma do pusy a jak to polykala,tak nemohla spát. Vzala jsem si ji do postele a celou noc byla vzhůru a jen brečela a hledala polohu,ve který by jí to nestekalo do pusy(asi),protože vždycky když to musela spolknout,tak začla brečet. Takže pak spala asi 30 minut vsedě a to bylo celý. Má taky hnusný dávivý kašel, který teda nikdy neměla, když kašle naběhne ji na hlavě žíla. Mudr mi dala nějakej sirup na kašel a čípek na odkašlávání. Myslíte,že někde něco chytla,nebo je to reakce na to očkování? Odsavam ji tu rýmu,ale nic. Neodsaju ani kapku a přitom ji během dne teče nudle
navíc ji na obličeji naskákaly nějaký pupínky,vypadá to jako ty potničky u miminek. Neměl někdo podobnou zkušenost? Omlouvám se za takový román. ![]()
Myslím že rýma a kašel nejsou z očkování. Spíš někde něco chytla, teď to má každý druhý. Dáváš kapky do nosu? Aby se to uvolnilo a šlo snáz vysat? Syn to měl nedávno, hnusný kašel a měl to jenom od toho jak mu tekla rýma do krku, prali sme se s tím skoro 2 týdny ![]()
@wespery klidně to může být reakce na očkování. Nežádoucí účinky jsou infekce dýchacích cest, bronchitida, kašel. Ať se Berusce udělá brzo líp. Taky máme teď 8 dní po očkování a zatím jsem teď objevila jen dvě místa, která vypadají, že by mohla být ta vyrážka z toho… Nevím, jestli záleží na příčině… Ale zkusila bych ještě tymianovou mast. Mazala jsem malý hrudník, kořen nosu, čelo (prostě dutiny zvenčí), když byla nachlazená a řekla bych, že to pomohlo. Aspoň na ten klidný spánek. A dávka nurofenu před spaním byla taky samozřejmost.
Infekce horních cest dýchacích je hned první uvedený nežádoucí účinek v příbaláku Priorixu s poznámkou k četnosti výskytu: ČASTÉ.
Časté jsou dále: vyrážka, bolest a otok v místě vpichu injekce, horečka > 39,5 °C (měřeno rektálně) nebo > 39 °C (měřeno axilárně/perorálně).
Méně časté pak: bronchitida, kašel, zánět středního ucha, otok příušní žlázy, průjem, zvracení, zánět spojivek.