Očkování Priorix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4441
18.5.14 13:06

@amalka7 my na prvni v 16m, ubehlo 6m a volala sestra at prijdem na preockovani, tak jsem ji rekla jak je to ve vyhlasce a ze prijdem az po tech 10m, tak si to mam pry sama ohlidat..takze ted pockam ty dva tydny a pujdem, to bude tech 10m, pak uz mam zas termin druhyho porodu tak to chci stihnout tam dojit, kdyby mel nahodou reakci, abych byla s nim doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
18.5.14 13:47

@pet01 přeočkování by mělo být až po 10ti měs.? to ani nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
18.5.14 15:16

@amalka7 ve vyhlasce je 6-10m, tak jsem to nechala radsi co nejdyl, sice po prvni nemel zadnou reakci, ale stejne, cim dyl tim lip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
18.5.14 15:50

@pet01 aha, no u nás to vychází po osmi měs., pokud půjdeme ten příší týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
18.5.14 18:25

Ahoj holky, potřebovala bych prosím poradit. Mého chlapečka čeká na podzim (cca v roce a půl) očkování Priorixem. Říká se ale, že reakce na očkování jsou mnohem menší po druhém roce života, tak jsem se chtěla domluvit s naší paní doktorkou, že to odložíme. Ona je skvělá, moc jí věřím. Řekla mi, že to klidně můžeme, ale že mě musí varovat, protože pokud dojde k odkladu, není jisté, že se v těle dítěte vytvoří dostatek protilátek, takže by teoreticky nebyl proti těmto nemocem chráněný nebo by byla ochrana snížená. To mě docela zaskočilo, představa, že podstoupí očkování a bude to k ničemu, se mi docela příčí. Tak teď fakt nevím. Za reakce předem děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
30.5.14 10:07

Každé očkování lze odmítnout. Proti vůli rodiče nikdo dítě naočkovat nesmí.
Očkování je pravidelné, zvláštní a mimořádné, což trochu mění náhled na prosazování toho, že je „povinné“.
 http://www.podnikatel.cz/…vi/f2067528/

Očkování a spolupráce orgánů ochrany veřejného zdraví se zdravotnickými zařízeními

§ 45

(1) K ochraně před vznikem, šířením a k omezení výskytu infekčních onemocnění spolupracují poskytovatelé zdravotních služeb s orgány ochrany veřejného zdraví a provádějí opatření stanovená tímto zákonem nebo na základě zákona příslušným orgánem ochrany veřejného zdraví. Náklady spojené s takovou činností, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění, hradí stát v rozsahu stanoveném prováděcím právním předpisem.

(2) Poskytovatelé zdravotních služeb jsou povinni zajistit a provést pravidelná, zvláštní a mimořádná očkování, očkování při úrazech, poraněních, nehojících se ranách a před některými léčebnými výkony, popřípadě pasivní imunizaci fyzických osob, které mají v péči, [například podáním dalších imunobiologických přípravků36)] v rozsahu upraveném prováděcím právním předpisem nebo mezinárodní smlouvou, kterou je Česká republika vázána.

@beruska03 píše:
Holky najde se tu nekdo, kdo nemel zadnou reakci po tomto ockovani? moje dcera ma teprve 14 mesicu a dr mi na rocni prohlidce rekla, ze nas pozve v 18 mes.ale jak jsem ted behem par dnu tady narazila na par clanku, tak nevim nevim zda to davat :-( tak mne zajima je nekdo kdo zadnou reakci ani nasledky nema?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
6.5.16 16:00

Ahoj, mala je dva tydny po ockovani priorixu, dnes treti den teploty naposled rano 38,6 ted uz ale uplne bez teploty, myslite ze uz muzeme jit ven? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
6.5.16 16:07

@maminka2014 ja bych ji nevystavovala moc slunicku, mozna bych dnes jeste nechala odpocinout v klidu doma. Preci jen rano by jeste docela vysoka teplota. Pockejte do zitra, jestli vecer jeste nevyskoci a zitra bych ji mimo prime slunce vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.5.16 16:24

@maminka2014 Nešla bych, jestli ještě ráno měla přes 38. Nech jí odpočinout, uvidíš, co bude večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.11.16 20:43

zduření - boulička

Dobrý večer, může být reakcí také vznik bouličky vzadu na lebeční kosti - Nevím, zdali to v i daném místě může být uzlina, ale je to velké jako hrášek, tvrdší a nebolí ho to a jinak je ok. Otázkou je, odkdy tam ta boulička je :( Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85334
21.11.16 21:08

@LenkaVL to ma hodne deti, bude tam asi dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
20.2.19 20:35

Holky mám takový dotaz. Byli jsme s malou 18 měs., před 15 dny na očkování. Desátý den měla v noci zvýšenou teplotu cca 38. Dala jsem ji Panadol a dobrý,spala až do rána. Pak nic,je teda tak 3 dny protivná,nechce jíst,ale dneska jsem s ní byla u dr. protože celou noc nespala,tekla jí rýma do pusy a jak to polykala,tak nemohla spát. Vzala jsem si ji do postele a celou noc byla vzhůru a jen brečela a hledala polohu,ve který by jí to nestekalo do pusy(asi),protože vždycky když to musela spolknout,tak začla brečet. Takže pak spala asi 30 minut vsedě a to bylo celý. Má taky hnusný dávivý kašel, který teda nikdy neměla, když kašle naběhne ji na hlavě žíla. Mudr mi dala nějakej sirup na kašel a čípek na odkašlávání. Myslíte,že někde něco chytla,nebo je to reakce na to očkování? Odsavam ji tu rýmu,ale nic. Neodsaju ani kapku a přitom ji během dne teče nudle :nevim: navíc ji na obličeji naskákaly nějaký pupínky,vypadá to jako ty potničky u miminek. Neměl někdo podobnou zkušenost? Omlouvám se za takový román. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.2.19 20:45

Myslím že rýma a kašel nejsou z očkování. Spíš někde něco chytla, teď to má každý druhý. Dáváš kapky do nosu? Aby se to uvolnilo a šlo snáz vysat? Syn to měl nedávno, hnusný kašel a měl to jenom od toho jak mu tekla rýma do krku, prali sme se s tím skoro 2 týdny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
20.2.19 20:51

@wespery klidně to může být reakce na očkování. Nežádoucí účinky jsou infekce dýchacích cest, bronchitida, kašel. Ať se Berusce udělá brzo líp. Taky máme teď 8 dní po očkování a zatím jsem teď objevila jen dvě místa, která vypadají, že by mohla být ta vyrážka z toho… Nevím, jestli záleží na příčině… Ale zkusila bych ještě tymianovou mast. Mazala jsem malý hrudník, kořen nosu, čelo (prostě dutiny zvenčí), když byla nachlazená a řekla bych, že to pomohlo. Aspoň na ten klidný spánek. A dávka nurofenu před spaním byla taky samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
20.2.19 20:51

Infekce horních cest dýchacích je hned první uvedený nežádoucí účinek v příbaláku Priorixu s poznámkou k četnosti výskytu: ČASTÉ.

Časté jsou dále: vyrážka, bolest a otok v místě vpichu injekce, horečka > 39,5 °C (měřeno rektálně) nebo > 39 °C (měřeno axilárně/perorálně).

Méně časté pak: bronchitida, kašel, zánět středního ucha, otok příušní žlázy, průjem, zvracení, zánět spojivek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí