Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Beruska03 já to můžu poradit ještě odložit nebo promluv s dr a uvidíš. Mě za to nepochválila tím že jsem si přečetla co to všechno může zpusobit tak jsem to teď očkovat nechtěla.
@beruska03 píše:
Holky najde se tu nekdo, kdo nemel zadnou reakci po tomto ockovani? moje dcera ma teprve 14 mesicu a dr mi na rocni prohlidce rekla, ze nas pozve v 18 mes.ale jak jsem ted behem par dnu tady narazila na par clanku, tak nevim nevim zda to davattak mne zajima je nekdo kdo zadnou reakci ani nasledky nema?
muj starsi nemel zadnou, ted vakcinu zrovna dostal mladsi, tak jeste nevim - ale jak jsem o tpm ruzne mluvila, tak u dvou kamaradek melo vzdy prvni dite vyraznou, druhe zadnou.
@Ewíček Nejezdi na kožní, kup normálně v lékárně fenistil kapky. Ty se dávají na všechny tyto virové vyrážky s úspěchem.
Bude dobrá - uvidíš!!! ![]()
Ahoj holky,
moc děkuji za rady, budu vědět při přeočkování, děkuji! ![]()
Nakonec jsem malé dala čtvrtku Dithiadenu, který jsem měla doma od doby, co jsem měla alergickou reakci na barvu na vlasy. Úplně super! Malá spinkala celou noc, jen od půl jedné v noci do půl druhé plakala a drbala se, ale pak zase usnula a vstávaly jsme ve třičtvrtě na semd. Konečně si chudinka odpočinula.
Na kožním jsme dostaly míchanou mastičku, máme vťukávat 3 dny a čtvrtý den setřít olejíčkem. Během procedůry nekoupat! jen otírat (omývat). Tak jsem zvědavá. Ještě jsme dostaly kapičky Fenistil - že prý to taky zmírní svědivost.
V očkovacím kalendáři je napsáno, že přeočkování se nejdříve může píchnout za 6 měsíců a nejpozději do 10 měsíců. Jak to je? Může se teda to druhé očko odložit o více měsíců jak tady někdo píše??? Ráda bych teda odložila.
Ahoj,
chtěla jsem se Vás na něco zeptat/poradit. Mám ročního syna a na podzim by ho mělo čekat očkování priorixem.
Jenže jsem se teď od mé známe dozvěděla, že jejich chlapeček byl očkovaný priorixem a prostě po určitých problémech se zjistilo a ověřilo neurologem, že má po očkování slabší formu autismu. Udělalo se mi z toho fakt hrozně a hrozně se toho očkování bojím. Prý je to více škodlivější pro chlapečky a snad by to mělo způsobovat nějaké železo obsažené v látce očkování???Moc toho nevím, ale mám z toho fakt srach.
Zjišťovala jsem co a jak a jak jsem zjistila dá se snad trošku očkování odložit, ale zajímalo by mě zda se dá nějak to očkování rozložit myslím ty látky? Aby to nebyla ta jedna smíšená, ale třeba postupně chodit na ty jednotlivé? Prý to snad jde, ale musí se za to zaplatit? Vůbec tomu nerozumím, tak bych potřebovala poradit.Moc děkuji.
@Nikola92 domnívám se, že v čr nelze očkovat jednotlivé nemoci. A jestli se očkování tak bojíš, neočkuj, nemusíš.
Můžeš odkládat do alelujá. Je stanovena jen spodní hranice od kdy očkovat. Co se týká školky, záleží spíš na pediatrovi, některý ti potvrdí přihlášku i bez toho, případně mu stačí, když dáš jednu dávku před školkou. Čím později, tím jsou prý ty reakce mírnější.
Malou jsem očkovala v necelých dvou, bez reakce.. Do školky je přijatá s jednou dávkou.
@Hadumi jenže jsem slyšela že pak mi syna nevezmou do školky? a to by jaksi nešlo ho mít doma. a zase na druhou stranu se bojím i těch nemocí. Mám z toho zamotanou hlavu.
@Nikola92 Rozložit se již moc nedá, monovakcíny na tyto tři nemoci snad již neexistují, co jsem zjistila. Dá se změnit vakcína a rozhodně se DÁ očkování odložit na až po druhých narozeninách (pokud chcete stihnout doočkovat do nástupu do MŠ - a zajistit si tak potvrzení od Dr.), případně ještě později, třeba v předškolním věku, pokud pro vás potvrzení do MŠ není podstatné.
Obecně po tom druhém roce věku již mají děti vyzráešjí imunitu a prý tato očkování snáší lépe..
@Nikola92 píše:
@Hadumi jenže jsem slyšela že pak mi syna nevezmou do školky? a to by jaksi nešlo ho mít doma. a zase na druhou stranu se bojím i těch nemocí. Mám z toho zamotanou hlavu.
Bojíš se nemocí, z nichž minimálně jednu (většinou dvě, někdo i všechny tři) prodělala běžně v dětství celá naše generace a starší?
![]()
@Nikola92 tak máš ještě čas, mezitím můžeš zjistit, zda si víc bojíš nemocí, nebo nú. Že dítě není očkované, neznamená, že ho nepřijmou do školky.
@Nikola92 píše:
Jak píšu, záleží na pediatrovi. Většina je už přístupná a stačí jim naočkovaná jedna dávka před nástupem.
@Nikola92
Rozlozit nelze. Odlozit lze, po 2.roce veku je to z hlediska moznych NU lepsi, potom uz na veku nezalezi.
Vakciny.net… tady si pocti, je tam i poradna.
Autismus neni zpusoben ockovanim, to uz se tu omlelo mockrat. Wakefield udelal jednu podvodnou studii a vzniklo toto.
@BellinkaX trochu OT. Je nějaká studie, která potvrzuje, že očkování autismus nezpůsobuje?
@Sluka no znám děti které na tyto běžné nemoci leží v nemocnici v dost vážném stavu ![]()