Očkování Priorix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20155
17.4.14 10:54
@BaMaK píše:
@Sluka To jo, ale vzledem k tomu, že studie dělají firmy který daný lék vyvinuly a vrazili do toho miliony, tak to asi tak nebude. A nikdo jiný na to peníze nemá. Nic proti osobní odpovědnosti jednotlivců, ale bohužel většina lidí se nedokáže rozhodnout jestli odoperovat žlučník který mu několikrát za rok způsobuje záchvat (to je jen příklad), a to jde jen o něj. Kdyby se očkovalo „dobrovolně“ tak asi většina rodičů nenaočkuje-protže by to nestihli, neměli čas, dítě bylo pořád nemocné…A navíc dneska to v podstatě dobrovolné je ( i přes určitý-velmi dobře míněný nátlak doktorů)- ale ta „povinnost“ eliminuje ty rodiče, kterým je to v podstatě fuk- a těch je většina.

Musím uznat, že z tohoto úhlu pohledu máš pravdu, nicméně.. Jsem zastánce maximální zodpovědnosti jednotlivce. Čili, pokud někdo nechce jít na operaci žlučníku i za cenu, že zemře - je to jeho volba a vůbec bych se nad tím právně ani lidsky nepozastavovala. Jestliže někdo odmítá jakýkoli zdravotní výkon u svého dítěte, tam bych to neřešila v případě, že v podepsaném reverzu uvedou oba právní zástupci (jakékoli) důvody, které indikují, že rozhodnutí zvažoval, zamýšlel se nad tím a zároveň nejsou jiné indicie (sociálka, pediatr, škola,…) zanedbávání péče či týrání.
Vím, že takového stavu společnosti se asi nedožiji, ale z mého pohledu je náš život (pominu-li Boha) čistě náš, a i když s ním hazardujeme, tak dokud svým jednáním neohrožujeme druhé, má po tom být ostatním putna. A dokud existuje právní zodpovědnost za vlastní děti, pak toto vztahuji i na ně. Uvědomuji si však, jak kontroverzní tato myšlenka je a jaká skrývá nebezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.4.14 11:15

@Sluka Úplně s tebou souhlasím, včetně toho žlučníku, ať nejde…ale ať pak neskuhrá, že ho to bolí a léčbu komplikací-třeba zánětu slinivky- netahá z našich kapes (daní). Kdyžněkdo chce skočit pod vlak, a´tskočí, ale když mu to ujede nohy, a´T pak neaduje sociální dávky… Akdyž někdo nenaočkuje dítě a to pak dostane např. encefalitidu…aŤ SI HO NECHÁ DOMA A STARÁ SE ONĚJ…A NE ŠUP DO ÚSTAVU.
Ale to vyžaduje aby velká většina lidí BYLA zodpovědná a to bohužel není.
No nic, musím nakrmit divou zvěř :-). Ale s tebou bychněkdy fakt ráda zašla na kafe a pokecala…určitě by to bylo pro dobro lidstva. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3857
17.4.14 11:28
@BaMaK píše:
@Sluka Úplně s tebou souhlasím, včetně toho žlučníku, ať nejde…ale ať pak neskuhrá, že ho to bolí a léčbu komplikací-třeba zánětu slinivky- netahá z našich kapes (daní). Kdyžněkdo chce skočit pod vlak, a´tskočí, ale když mu to ujede nohy, a´T pak neaduje sociální dávky… Akdyž někdo nenaočkuje dítě a to pak dostane např. encefalitidu…aŤ SI HO NECHÁ DOMA A STARÁ SE ONĚJ…A NE ŠUP DO ÚSTAVU.
Ale to vyžaduje aby velká většina lidí BYLA zodpovědná a to bohužel není.
No nic, musím nakrmit divou zvěř :-). Ale s tebou bychněkdy fakt ráda zašla na kafe a pokecala…určitě by to bylo pro dobro lidstva. :palec:

jj to se mi také líbí :palec: očkovat chci, ale prostě se bojím reakce :( jako jsem naočkovala synflorix a to je vlastně očkování navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.4.14 11:33

@BaMaK A myslíš, že my dvě něco změníme? :nevim: :lol:
Mimochodem - velice smutné, a zcela OT, ale ty nohy pod vlakem.. Tak přesně na toto se v rámci odškodnění z dětského životního pojištění kdysi na jedné pojišťovně ptali dva romští rodiče - kolik by jako z toho bylo, kdyby se třeba toto stalo.. No a s takovou zkušeností pak chodím na OSPOD vysvětlovat, že zrovna já opravdu péči o své děti nezanedbávám, když je odmítám nechat naočkovat :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.4.14 11:34

Jinak vratim-li se k Priorixu, tak minule pondeli jsem u doktorky podepisovala papir o odkladu a v patek dcera prodelala febrilni krece. Pet dni jsme byly v nemocnici, mela horecky z bezici virove infekce, jesteze jsem ji to v ono pondeli nenechala pichnout. Pri predstave, jak se ji srazi choroba s reakci na Priorix, je mi nevolno. No a ted ho rok dostat nesmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.4.14 16:25
@trancess píše:
Dobrý den,
rády bychom Vás poprosily o vyplnění následujícího dotazníku, který se zaměřuje na problematiku proočkovanosti dětí. Dotazník je anonymní a nezabere Vám více než pár minut. Výsledek dotazníku bude sloužit jako podklad pro semestrální práci při našem studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Předem Vám velice děkujeme za vyplnění a budeme se těšit na Vaše odpovědi

Studentky VŠE

https://docs.google.com/…KsA/viewform

Opět se ptám: na které fakultě, v rámci jakého oboru a předmětu zpracováváte téma nepovinného očkování?
Neplevelte nám tu, prosím, diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.5.14 12:55

A zase ten Priorix...

Ahoj holky, chci se zeptat na vaše zkušenosti s tímto očkováním. My bychom měly jít na 1. dávku příští týden - už jsem jej dvakrát odkládala. Dcera je momentálně cca 6 týdnů po dobrání antibiotik, což by mělo být tedy v pohodě. Ale asi od 3. do 10.5. měla pro změnu rýmu a kašel, celou dobu bez teploty. Jde mi tedy o to, jestli teď toho 21.5. na očkování jít nebo raději ještě o ten týden odložit…kvůli tomu nachlazení. Jaký je váš názor? Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
17.5.14 13:01

@Aknirasa nas ceka tedy preockovani, ale vcera mu zkoncila ryma, tak pockam aby byl 14 dni zdravy a az pak pujdem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.5.14 13:05

@pet01 To jsem právě taky někde četla, že by dítě mělo být alespoň 14 dní zdravé…jen jsem si právě nebyla jistá, jestli se to vztahuje i na tu rýmu, ale asi jo. Já bych to klidně ještě zase odložila - jen mám strach, aby během toho týdne nechytla zase ještě něco jinýho a nebylo to tak pořád dokola :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
17.5.14 13:15

@Aknirasa z toho mam taky strach, prijde mi ze ted je nachcipanej pomalu kazdej.. ale ted se zas otepli tak treba skonci i rymy.. a i kdyby se tech 14dni pred vztahovalo jen na nemoci-chripka, angina atd., tak ja bych radsi cekala i u ty rymy.. u nas teda probehla prvni davka bez jakykoliv reakce, tak doufam ze i druha, ale radsi at je uplne zdravy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.14 13:16

@Aknirasa
Asi bych jeste tyden rekonvalescence dala. A vyhni se obchodakum a kolektivu ted, at snizis sance na dalsi infekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
17.5.14 14:05

Naše dr. taky vždy říká, že dítě musí být min. 14 dní zdravé a vztahuje se to i na rýmu. Teď jsme šli na 2. vakcínu Priorix a koukla jí do krku, měla to tam zarudlé, tak máme taky odloženo…a sestra se smála, že snad zase nechytíme něco jiného… říká se, že čím větší dítě je očkováno, tím to lépe snese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
17.5.14 18:40

@amalka7 tak to nase dr ani omylem, kdykoliv jsme prisli na ockovani, tak mu proste pichla injekci a zadny ze by ho predtim prohlidla, mozna jako miminko, kdyz to bylo spojeny s preventivni, ale kdyz jsme sli na prvni davku mmr tak ho proste bodla a nazdar :cert: a nejhorsi co se ockovani tyce mi prijde detska sestra, ta by to do tech deti rvala hlava nehlava :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.5.14 20:53

@pet01 Máte, myslím, velice podobnou sestru jako my - ta naše je do očkování taky zapálená daleko víc než sama doktorka. To ona nás právě na tu první dávku objednala už ve 14 měsících!!! :cert: Dodnes jsem nepochopila, jestli se jen spletla nebo to fakt myslela vážně… Já bych sama nejraději očkovala až v těch dvou letech, ale začátkem července máme jet na dovolenou a to si zase nerisknu ji nemít naočkovanou, takže kvůli tomu jí to nechám dát už teď a budu doufat, že to bude v pohodě. Jen teda ještě asi ten týden počkám, aby byla fakt v pořádku… Jinak všem moc děkuji za reakce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
18.5.14 09:04

@Aknirasa my jsme byli na první dávce v 18ti měs. a druhou máme teda stále odloženou…

@pet01 tak oni jsou k tomu možná trochu i motivované, aby nabízeli co nejvíce očko… To je na každém to rozhodnutí, já si to vždycky hezky vyslechnu a co nechci, tak slušně odmítnu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí