Očkování Priorix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
11.10.10 12:55
surovka píše:
Kakika píše:
surovka píše:
Kakika píše:
My to měli naprosto v pohodě, ale byli jsme upozornění, že vedlejší účinky se můžou projevit ještě 7-10 dní po očkování. Hlavně prý vyrážka je docela častá, no a zvýšená teplota nebo horečka..to je tak nějak riziko všech očkování. Teď se chystáme na meningokoka a příbalový leták mě tedy vůbec nenechává klidnou :think:
pročpak? co píšou? a kdy se očkuje meningokok? My snad při každém očkování měli zvýšenou teplotu až horečku, malej je ekzématik, takže počítám i s osypáním…akorát nám těch 10-12 dní po očkování vychází, že malej bude u babičky a já jdu do školy.

Ten budeme nechávat teď na 16ti měs. No a velmi časté nežádoucí účinky jsou otok, citlivost a bolestivost v místě vpichu (to je jasné), bolest hlavy, zdtráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, pláč, podrážděnost, ospalost, nespavost, neklidný spánech, bolest rukou nebo nohou časté..horečka, ztráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, bolest rukou nebo nohou, bolest svalů
byli hlášeny i…kožní vyrážky na velké části těla, tvorba odlupujících puchýřků, mohou být zasežena i ústa a oči, svědění, kopřivka, jiné vyrážky, oteklé lymfatické uzliny, závrať, mdloba, abnormální nebo snížené vnímání, ztráta svalového tonu nebo svěšené končetiny u kojenců, záchvaty…

Ale musím říct, že vedlejší příznaky synflorixu byli děsivější..tam byli i poruchy dýchání a tepu 8-o
njn, musí tam výrobce napsat všechno, aby byl chránený …

To je jasné, taky s tím počítám, ale číst to, tak mě berou mrákoty. No a pak si řeknu, že to je pořád čajíček proti tomu seznamu, co je na antikoncepci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
11.10.10 12:59

Dávala jsem straší Priorix a byla bez reakce. Mladší jsem dávala Priorix Tetra (navíc neštovice) a taky bez jediné reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
11.10.10 13:41

terka má priorix tetra a bez reakce, vlastně nikdy na žádné očkování neměla reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.10.10 14:07

Tak naše beruška po první vakcíně neměla žádné reakce, ale ta druhá - hrůza. Osmý den najednou horečka přes 39 a nakonec febrilní křeče. Půl roku jsme měli odložené veškeré očkování. Už naštěstí máme doma Diazepam, který musíme dát vždycky při horečce nad 38 st. Teď nás čeká ještě TBC a pořád mám doma v ledničce Prevenar. Děsím se dalších očkování. Po Priorixu začala být holt citlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
11.10.10 14:29

Ani já na Priorix nevzpomínám ráda, píchli nám ho v pátek a už další týden ve středu malý dostal neskutečné horečky, skoro pořád přes 39 a pomalu na žádný lék nereagoval, vůbec to nechtělo lézt dolů. :zed: Trvalo to skoro týden, k tomu se samozřejmě osypal a pekelně mu hnisala očka, což jsem se dočetla že je taky jeden z vedlejších příznaků. :-? Další dávku máme taky odloženou a vůůůbec se na ni netěším! :pocitac:

Držím palečky, ať je to u vás méně dramatické. :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.10.10 14:31

Ahoj,taky na to máme jít,a prej se k tomu dává ještě nějaká nhadstandartní vakcína. 8-o na co je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.10.10 14:32

jojo,dočítám,a koukám,že to bude ten Priorix Tetra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
11.10.10 16:50

Tak malej překvapivě při injekci ani neceknut, tak budeme čekat na reakci a pak napíšu jak to probíhalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
12.11.13 20:37

Svědivá vyrážka

Ahoj,
už dva dny máme bezesnou noc. Malá je 12 dní po očkování Priorixem a má červené flíčky - vyrážku úplně všude krom nožiček. Straně jí to svědí a nemůže spát. Přes den je to v pohodě. Jak se hýbe, tak jí to oblečení „podrbe“ ale když jde spinkat, tak usne vyčerpáním, za hodinu se vzbudí, pláče každých 30 vteřin a kroutí se, jezdí po postýlce a strašně kňourá :-(
Chci se zeptat, co vám opravdu pomohlo, jaké masti a jak dlouho to bude trvat? V noci spala asi jen hodinu, máme obě pytle pod očima a jsme fakt vyřízené. Kdybych to věděla, tak jí snad nedám očkovat. Namazala jsem jí to bepanthen care mastí, ale nevím, jestli to k něčemu bude???
Zítra jsem rozhodnutá jet na kožní! Snad mi dá něco, to to svědění zmírní a bude moct v klidu spinkat? ach jo, hned bych si to s ní vyměnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
12.11.13 20:42

Tak nám to bohužel rozjelo diabetes 1. typu. Už navždy si bude muset píchat inzulin… Podruhé bych ho už nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
12.11.13 20:54

Ahoj holky my ještě priorix nemáme a dřív ne ve dvou letech dávat nebudeme. Je sice povinný to ano ale melír není upřesněno kdy tak ho dám třeba než půjde malá do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
12.11.13 21:01

@zuzameduza to je rozumné. Odlož to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
12.11.13 21:04

Lenulen dr se to sice moc nelíbilo ale nic s tím nezmůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
12.11.13 21:04

Holky najde se tu nekdo, kdo nemel zadnou reakci po tomto ockovani? moje dcera ma teprve 14 mesicu a dr mi na rocni prohlidce rekla, ze nas pozve v 18 mes.ale jak jsem ted behem par dnu tady narazila na par clanku, tak nevim nevim zda to davat :-( tak mne zajima je nekdo kdo zadnou reakci ani nasledky nema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.11.13 21:07

@Ewíček Joalis detoxikace (deimun activ, minddren) a olejicky bambi téze firmy a poptat se ve webové poradne pani podhorne-kapicky Naděje. Držím palecky. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí