Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
surovka píše:Kakika píše:njn, musí tam výrobce napsat všechno, aby byl chránený …surovka píše:Kakika píše:pročpak? co píšou? a kdy se očkuje meningokok? My snad při každém očkování měli zvýšenou teplotu až horečku, malej je ekzématik, takže počítám i s osypáním…akorát nám těch 10-12 dní po očkování vychází, že malej bude u babičky a já jdu do školy.
My to měli naprosto v pohodě, ale byli jsme upozornění, že vedlejší účinky se můžou projevit ještě 7-10 dní po očkování. Hlavně prý vyrážka je docela častá, no a zvýšená teplota nebo horečka..to je tak nějak riziko všech očkování. Teď se chystáme na meningokoka a příbalový leták mě tedy vůbec nenechává klidnouTen budeme nechávat teď na 16ti měs. No a velmi časté nežádoucí účinky jsou otok, citlivost a bolestivost v místě vpichu (to je jasné), bolest hlavy, zdtráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, pláč, podrážděnost, ospalost, nespavost, neklidný spánech, bolest rukou nebo nohou časté..horečka, ztráta chuti k jídlu, pocit nemoci nebo nemoc, průjem, bolest rukou nebo nohou, bolest svalů
Ale musím říct, že vedlejší příznaky synflorixu byli děsivější..tam byli i poruchy dýchání a tepu
byli hlášeny i…kožní vyrážky na velké části těla, tvorba odlupujících puchýřků, mohou být zasežena i ústa a oči, svědění, kopřivka, jiné vyrážky, oteklé lymfatické uzliny, závrať, mdloba, abnormální nebo snížené vnímání, ztráta svalového tonu nebo svěšené končetiny u kojenců, záchvaty…
To je jasné, taky s tím počítám, ale číst to, tak mě berou mrákoty. No a pak si řeknu, že to je pořád čajíček proti tomu seznamu, co je na antikoncepci ![]()
Dávala jsem straší Priorix a byla bez reakce. Mladší jsem dávala Priorix Tetra (navíc neštovice) a taky bez jediné reakce.
terka má priorix tetra a bez reakce, vlastně nikdy na žádné očkování neměla reakci
Tak naše beruška po první vakcíně neměla žádné reakce, ale ta druhá - hrůza. Osmý den najednou horečka přes 39 a nakonec febrilní křeče. Půl roku jsme měli odložené veškeré očkování. Už naštěstí máme doma Diazepam, který musíme dát vždycky při horečce nad 38 st. Teď nás čeká ještě TBC a pořád mám doma v ledničce Prevenar. Děsím se dalších očkování. Po Priorixu začala být holt citlivější.
Ani já na Priorix nevzpomínám ráda, píchli nám ho v pátek a už další týden ve středu malý dostal neskutečné horečky, skoro pořád přes 39 a pomalu na žádný lék nereagoval, vůbec to nechtělo lézt dolů.
Trvalo to skoro týden, k tomu se samozřejmě osypal a pekelně mu hnisala očka, což jsem se dočetla že je taky jeden z vedlejších příznaků.
Další dávku máme taky odloženou a vůůůbec se na ni netěším! ![]()
Držím palečky, ať je to u vás méně dramatické.
![]()
Ahoj,taky na to máme jít,a prej se k tomu dává ještě nějaká nhadstandartní vakcína.
na co je?
Tak malej překvapivě při injekci ani neceknut, tak budeme čekat na reakci a pak napíšu jak to probíhalo…
Ahoj,
už dva dny máme bezesnou noc. Malá je 12 dní po očkování Priorixem a má červené flíčky - vyrážku úplně všude krom nožiček. Straně jí to svědí a nemůže spát. Přes den je to v pohodě. Jak se hýbe, tak jí to oblečení „podrbe“ ale když jde spinkat, tak usne vyčerpáním, za hodinu se vzbudí, pláče každých 30 vteřin a kroutí se, jezdí po postýlce a strašně kňourá ![]()
Chci se zeptat, co vám opravdu pomohlo, jaké masti a jak dlouho to bude trvat? V noci spala asi jen hodinu, máme obě pytle pod očima a jsme fakt vyřízené. Kdybych to věděla, tak jí snad nedám očkovat. Namazala jsem jí to bepanthen care mastí, ale nevím, jestli to k něčemu bude???
Zítra jsem rozhodnutá jet na kožní! Snad mi dá něco, to to svědění zmírní a bude moct v klidu spinkat? ach jo, hned bych si to s ní vyměnila
Tak nám to bohužel rozjelo diabetes 1. typu. Už navždy si bude muset píchat inzulin… Podruhé bych ho už nedala.
Ahoj holky my ještě priorix nemáme a dřív ne ve dvou letech dávat nebudeme. Je sice povinný to ano ale melír není upřesněno kdy tak ho dám třeba než půjde malá do školky.
Holky najde se tu nekdo, kdo nemel zadnou reakci po tomto ockovani? moje dcera ma teprve 14 mesicu a dr mi na rocni prohlidce rekla, ze nas pozve v 18 mes.ale jak jsem ted behem par dnu tady narazila na par clanku, tak nevim nevim zda to davat
tak mne zajima je nekdo kdo zadnou reakci ani nasledky nema?
@Ewíček Joalis detoxikace (deimun activ, minddren) a olejicky bambi téze firmy a poptat se ve webové poradne pani podhorne-kapicky Naděje. Držím palecky. ![]()