Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@BaMaK píše:
@Sluka Na chřipku umírá ročnně cca 200 lidí…jen to není in, proto se to nerozmazává.
No právě.. Kolik lidí ročně zemře následkem úrazu? A klidně to i zužme na následky dopravních nehod.. ![]()
Otázka je trochu širší - jak dalece mít strach z nemocí, odnepaměti až do konce věků stálých souputníků lidstva?
@Sluka Jo ale proti autonehodě se nenaočkuješ. To je otázka přístupu. Někomu tato smrt příjde zbytečná…jde asi o to jestli na ní zemře 200 cizích lidí nebo třeba tvoje babička, která jinak byla čipera.
@zrzana2 Ach jo, ty o koze ja o voze. Má tohle cenu? Mimochodem prevenar opravdu snižuje riziko pneumokokových infekcí, které mimo jiné velmi často způsobují záněty středního ucha. Maminky dětí které tyto problémy mají a chodí několikrát ročně uši píchat by ti asi povyprávěly…ale já psala, že virus spalniček oslabuje imunitu a proto nasedají bakteriální infekty které potom jsou zdpovědné za komplikace a ev. trvalé následky. Mimo jiné i zánět středního ucha.
@zrzana2 píše:
@BaMaK a proti zánětu v uchu mu má jako pomoct prevenar? Tak to jo.
Na oplátku Prevenar?
@BaMaK Prevenar nema byt ockovan jako prevence zanetu stredousi. Konkretne u otitid prokazuje vetsi efekt Synflorix.
@Sluka Jak praví klasik- člověk je jenom krátkou epizodou v životě vira. Ale možná proto, že se za každou cenu snažíme oblbnou přírodu a přežít jsme se dostali na vrchol potravního řetězce. Podle mě to dobře není a taky nás to časem vyhubí ![]()
@BaMaK píše:
@Sluka Jo ale proti autonehodě se nenaočkuješ. To je otázka přístupu. Někomu tato smrt příjde zbytečná…jde asi o to jestli na ní zemře 200 cizích lidí nebo třeba tvoje babička, která jinak byla čipera.
Toto je již k čistě soukromému zvážení každého z nás, nikoli (dle mého názoru) k rozhodování několika úředníků za celý národ souhrnně.. Ale toto je OT.
Zkrátka by bylo fajn, konečně udělat nějakou studii se skutečnou výpovědní hodnotou.
@St. Estephe A já něco takového psala??? Jeto vytržené z kontextu. A co to mimo jiné?
@BaMaK píše:
@Sluka Jak praví klasik- člověk je jenom krátkou epizodou v životě vira. Ale možná proto, že se za každou cenu snažíme oblbnou přírodu a přežít jsme se dostali na vrchol potravního řetězce. Podle mě to dobře není a taky nás to časem vyhubí
Nebo zmutuje
nakonec - proč se toho bát? Díky genovým mutacím dochází k evoluci
![]()
Ale dámy.. Nezakládejme tu novou hádku o očkování x neočkování - už je to trochu omleté ![]()
@BaMaK Pises, ze Prevenar je vhodny pro deti s castym zanetem stredousi. Nebo tak tvuj prispevek vyzniva.
@Sluka To jo, ale vzledem k tomu, že studie dělají firmy který daný lék vyvinuly a vrazili do toho miliony, tak to asi tak nebude. A nikdo jiný na to peníze nemá. Nic proti osobní odpovědnosti jednotlivců, ale bohužel většina lidí se nedokáže rozhodnout jestli odoperovat žlučník který mu několikrát za rok způsobuje záchvat (to je jen příklad), a to jde jen o něj. Kdyby se očkovalo „dobrovolně“ tak asi většina rodičů nenaočkuje-protže by to nestihli, neměli čas, dítě bylo pořád nemocné…A navíc dneska to v podstatě dobrovolné je ( i přes určitý-velmi dobře míněný nátlak doktorů)- ale ta „povinnost“ eliminuje ty rodiče, kterým je to v podstatě fuk- a těch je většina.
@St. Estephe Ne píšu že prevenar snižije riziko pneumok. infekcí, které často způsobují záněty stř. ucha…to je fakt…na tom se určitě shodnem. Nic víc, nic mín. Žádné doporučení. A jestli to tak vyznělo nebyl to záměr.
@BaMaK Jenze zrovna u Prevenaru se prokazal jen velmi maly efekt, o to mi jde. ![]()