Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Myslela jsem, že v době chřipkové epidemie se raději neočkuje…?
Doktoři očkují prostě v roce, podle kalendáře.
@Kamkam děkuju za rady,určitě zkusím😉 kapu ji do nosu,ale nic. Ani pak nic neodsaju. Nevím jestli ji do toho třeba taky nerostou ty poslední stolicky
ach jo. Opravdu se těším na jaro ![]()
No já jsem bohužel příbalový leták priorixu nedostala, byla jsem pouze upozorněna, že by se za týden mohla objevit vyrážka. Ani o teplotě se dr.nezminila. Až po pročtení zdejších diskuzí mě napadlo, že by ta reakce mohla být na očkování
se
@wespery píše:
@Kamkam děkuju za rady,určitě zkusím😉 kapu ji do nosu,ale nic. Ani pak nic neodsaju. Nevím jestli ji do toho třeba taky nerostou ty poslední stolickyach jo. Opravdu se těším na jaro
No já jsem bohužel příbalový leták priorixu nedostala, byla jsem pouze upozorněna, že by se za týden mohla objevit vyrážka. Ani o teplotě se dr.nezminila. Až po pročtení zdejších diskuzí mě napadlo, že by ta reakce mohla být na očkováníse
Podepisovala jsi doktorce souhlas? Tam by mělo být uvedeno, že tě seznámila s příbalákem a NÚ.
@Anonymní píše:
Proč?
A proč anonym? ![]()
Když není chřipka, jsou letní virozy, gastroenteritidy, horko, zima, podzimní větry, jarní deště, úplněk, novoluní, zatmění slunce, sousedka se křivě podívala…
Kde zmizel zdravý lidský rozum? Tak snad na očkování jdu se zdravým dítětem, v chřipkové s dítětem nelezu do obchoďáků (kojenec obchoďák ke svému životu nepotřebuje vůbec, heureka), dětských center, vypakuju smrkající návštěvu a hotovo, ne?
@wespery příbalové letáky řeší náš pediatr tak, že při jedné z prvních kontrol u něj mi řekl, ať si projdu vakcíny.net…
takže pribalaky mám zběhlý a procházím je než jdeme na očko. Ale myslím, že kdybych si řekla o tištěnou verzi, dostala bych ji aspoň k nahlédnutí. Taky mi nevyjmenoval všechny nú, zmínil jen bouličku v místě vpichu, 4.-8. den horečku a 8.-12. den vyrážku, s kterou nemám nic dělat.
Ono to určitě brzy přejde, ale je to náročný, chápu.
@Reflex nepodepisovala jsem nic a nikdo se semnou o ničem jiném nebavil. Tak nějak jsem čekala, že když jdu k pediatrovi, který se specializuje na léčbu dětí, tak mi vše potřebné řekne. Až tady jsem zjistila,že vakcína může mít i jiné vú než vyrážku a teplotu. Hold budu příště chytřejší a podívám se na tu stránku.
@wespery píše:
@Reflex nepodepisovala jsem nic a nikdo se semnou o ničem jiném nebavil. Tak nějak jsem čekala, že když jdu k pediatrovi, který se specializuje na léčbu dětí, tak mi vše potřebné řekne. Až tady jsem zjistila,že vakcína může mít i jiné vú než vyrážku a teplotu. Hold budu příště chytřejší a podívám se na tu stránku.
Pokud s tou doktorkou nepotřebuješ vycházet, můžeš na ní napsat stížnost. Akorát se to bude blbě dokazovat. Příště si před vstupem do ordinace zapni diktafon.
@Kamkam píše:
@wespery příbalové letáky řeší náš pediatr tak, že při jedné z prvních kontrol u něj mi řekl, ať si projdu vakcíny.net…takže pribalaky mám zběhlý a procházím je než jdeme na očko. Ale myslím, že kdybych si řekla o tištěnou verzi, dostala bych ji aspoň k nahlédnutí. Taky mi nevyjmenoval všechny nú, zmínil jen bouličku v místě vpichu, 4.-8. den horečku a 8.-12. den vyrážku, s kterou nemám nic dělat.
Ono to určitě brzy přejde, ale je to náročný, chápu.
Ona asi většina pediatrů řekne teplůtka a otůček. Což o to. Ale jdu do kolen, když dítě po hexe zvrací a má srajdu a doktorka na to řekne, že to rozhodně nesouvisí a dítě muselo něco chytit. Samozřejmě příbalák to zase uvádí jako velmi častý a častý NÚ. A potom se někdo diví, že matky prověřujou jako divé.
@Reflex no tak to je pak doktorka na baterky
sama ale nevím, co by na něco takovýho řekl náš pediatr
malá totiž zatím na očkování nějak zvlášť nereagovala… Max ty otoky a bouličky v místě vpichu. Tak nebyl důvod to nějak probírat, ale když mě na ty letáky odkázal, tak snad ví, co v nich je…
snad…
@Kamkam píše:
@Reflex no tak to je pak doktorka na baterkysama ale nevím, co by na něco takovýho řekl náš pediatr
malá totiž zatím na očkování nějak zvlášť nereagovala… Max ty otoky a bouličky v místě vpichu. Tak nebyl důvod to nějak probírat, ale když mě na ty letáky odkázal, tak snad ví, co v nich je…
![]()
snad…
Malá měla po hexe vždycky ten den a noc teplotu,ale nic hroznýho,max 39 a to už muselo být. Ale teď mě spíš děsí ten kašel a rýma,co nejde vůbec odsát. Dneska se z toho kašle už pozvracela 2× a nechce vůbec jíst. Takže zítra jdu opět k Dr. a kašlu na to. Já už nespím 3 noc a ona taky tak. ![]()
@wespery no ono tam asi není co odsavat, je to asi „jen“ oteklé. Tak se na to odsávání možná vykasli, když stejně nic neodsajes, ať se ty dutiny zklidní a nedráždí víc nez je nutný. Jen bych to prokapavala. A zkusila s malou párkrát za den vlézt do zapareny koupelny, to u naší taky pomáhalo. Snad dr vymysli neco účinného. ![]()
Ten kašel je hroznej, mně pomáhá rozkrájet cibuli a dát k posteli, spát v sedě a studený vlhký vzduch.