Od kdy jste začaly dětem solit?

25324
12.10.10 12:57

Od kdy sůl?

ahoj mamči,chtěla bych se zeptat,od kdy jste začaly dětem solit?My zatím máme ještě vše bez soli,ale myslím na to,aby měl jod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
12.10.10 13:05

Od roka mirne prisolovat.Urcite bych uz zacala,i deti sul potrebujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
12.10.10 13:05

Trošinku dosolovat se může začít v roce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
12.10.10 13:07

Hmhm,mám navařenou polívku v mrazáku-neslanou,mohla by stačit špetka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
12.10.10 13:31
momi33 píše:
Hmhm,mám navařenou polívku v mrazáku-neslanou,mohla by stačit špetka? :think:

určitě,prostě aby to bylo trošku slaný a mělo už to nějakou chuť :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.10.10 13:54

Pokud se podíváte např na výrobky HIPP, ve složení píší sůl s jodem už na sleničkách pro děti od 4. měsíce…takže at se člověk snaží sebevíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
12.10.10 13:57

Také jsme trošku začali v jednom roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.10.10 14:54

Ahoj, maminy prosím neukamenovávejte mě ani nekárejte, ale nemohla jsem jinak.

Koukala jsem taky na příkrmy ve skleničkách, že je tam sůl a byla jsem naštvaná, protože jsem ho tím krmila a důvěřovala jsem, že když je to pro tak malý děti, tak že tam nebude nic závažnýho, ovšem jaký bylo moje zděšení po přečtení složení :pocitac: , jenže už bylo pozdě (skleničky teda neměl pravidelně, tak 1, 2 do měsíce, ale i to stačilo, aby si zvykl na sůl a začal ji vyžadovat). Takže mu už ty jídla bez chuti a bez soli co jsem mu pracně vařila a pasírovala a mixovala nejely, zkrátka nic jsem do něj nenacpala a tak jsem musela trošičku přisolovat, štvalo mě to, protože jsem to chtěla dodržet, ale prostě nic jíst nechtěl. Pokud teda vařim těstoviny, brambory aj., tak v osolený vodě a pak to sní bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.10.10 14:59

Když vařím jen pro syna 26 měsíců, tak nesolím - zeleninu, míchaný vejce, maso, těstoviny. Jinak jídla, která jí i s námi jsou solená, ne přesolená - tatínek si dosolí :mrgreen: .Je spousta věcí, které sní a je v nich sůl a neovlivním to - př. pečivo. A má rád rybí file na přírodno, takže nemám pocit, že by postrádal jod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
12.10.10 21:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
13.10.10 10:21

Začala jsem vlastně docela nedávno. Moc nevařím, většinou jenom přílohu (těstoviny, brambory, zeleninu), jinak je malá na skleničkách, ale když vařím, už trošku přisoluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
14.10.10 13:23
Pettulle píše:
Ahoj, maminy prosím neukamenovávejte mě ani nekárejte, ale nemohla jsem jinak.Koukala jsem taky na příkrmy ve skleničkách, že je tam sůl a byla jsem naštvaná, protože jsem ho tím krmila a důvěřovala jsem, že když je to pro tak malý děti, tak že tam nebude nic závažnýho, ovšem jaký bylo moje zděšení po přečtení složení :pocitac: , jenže už bylo pozdě (skleničky teda neměl pravidelně, tak 1, 2 do měsíce, ale i to stačilo, aby si zvykl na sůl a začal ji vyžadovat). Takže mu už ty jídla bez chuti a bez soli co jsem mu pracně vařila a pasírovala a mixovala nejely, zkrátka nic jsem do něj nenacpala a tak jsem musela trošičku přisolovat, štvalo mě to, protože jsem to chtěla dodržet, ale prostě nic jíst nechtěl. Pokud teda vařim těstoviny, brambory aj., tak v osolený vodě a pak to sní bez problémů.

no obecně dost dětí preferuje skleničky a nemusí to být ani tím, že obsahujou sůl - tu pokud vím, dává jen hipp
synovi už dávám většinou co jíme my, snažím se teda vaření přizpůsobit jemu… a taky mu to dvakrát nejede, hlavně bych řekla kvůli těm kouskům… ale když dostane vyjímečně skleničku, to je fofr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.10.10 13:56
Oskárek píše:
Pettulle píše:
Ahoj, maminy prosím neukamenovávejte mě ani nekárejte, ale nemohla jsem jinak.Koukala jsem taky na příkrmy ve skleničkách, že je tam sůl a byla jsem naštvaná, protože jsem ho tím krmila a důvěřovala jsem, že když je to pro tak malý děti, tak že tam nebude nic závažnýho, ovšem jaký bylo moje zděšení po přečtení složení :pocitac: , jenže už bylo pozdě (skleničky teda neměl pravidelně, tak 1, 2 do měsíce, ale i to stačilo, aby si zvykl na sůl a začal ji vyžadovat). Takže mu už ty jídla bez chuti a bez soli co jsem mu pracně vařila a pasírovala a mixovala nejely, zkrátka nic jsem do něj nenacpala a tak jsem musela trošičku přisolovat, štvalo mě to, protože jsem to chtěla dodržet, ale prostě nic jíst nechtěl. Pokud teda vařim těstoviny, brambory aj., tak v osolený vodě a pak to sní bez problémů.
no obecně dost dětí preferuje skleničky a nemusí to být ani tím, že obsahujou sůl - tu pokud vím, dává jen hipp
synovi už dávám většinou co jíme my, snažím se teda vaření přizpůsobit jemu… a taky mu to dvakrát nejede, hlavně bych řekla kvůli těm kouskům… ale když dostane vyjímečně skleničku, to je fofr :mrgreen:

Ono to asi bude tím,že v těch skleničkách je konzistence,co dětem vyhovuje,ne moc kousků,a není to suché.Já tedy skleničky+klasické vařené jídlo kombinuju,podle toho,jaký je den,jestli jdeme plavat,nakupovat,apod.
Dneska jsem už malému polívku přisolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
14.10.10 18:27

Tak já jsem malému vařila od začátku a semo tamo nějaká ta sklenička když nebyl čas uvařit nebo jsme někde lítali.Solím malému od roku a jí s náma normálně co uvařím :wink: .
Možná vás to popíchne,ale malí např.miluje česnekovou pomazánku a tu teda dělám fakt hooodně česnekovou a úplně si libuje.Manža mu dal jednou ochutnat,s tím že bude řev, že ho to bude pálit a opak byl pravdou :lol: ,valil jako by celý den nejedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
26.8.12 12:46

To mě teda fascinuje jak tady maminky ve spoustě diskuzí píšou že to či ono začaly dávat/dělat teď nedávno nebo teď ale už nějak nenapíšou kolik těm dětem je. To je pak taková odpověď úplně na nic.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí