Od kdy jste začaly dětem solit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2118
3.4.13 21:38
@Peťa77 píše:
@78mamina tak pribináček se doporučuje taky až od toho roku, protože obsahuje zmiňovaný tvaroh (tvaroh má vysoký obsah bílkovin -tudíž zatěžuje ledviny). Dřív se všechno dávalo dřív, teď se doporučují některé věci dávat až později.
Pokud dáváš pribináčka dřív je to tvoje rozhodnutí, dítě samozřejmě neotrávíš, jen mu zatěžuješ zbytečně ledviny.

JO a to se prosím tě zjistí jak? To já a mí sourozenci je máme tedy totálka zatížený? Hele jsme 4holky všichni zdraví jak řípa, nikdy jsme vážneji nestonaly každá máme 3 zdraví děti. bez alergií..a mužu pokračovat. Mě to prostě nepřesvědčí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.4.13 21:39
@111verunka111 píše:
Já taky malému dávala pribináček kolem 7-8 měsíce, a hrozně mu chutná :) já nejsem zrovna ta matka, která bude čekat přesně na jeden rok až mu budu moct dát sůl :lol:,asi od 10 měsíce jsem mu přisolovala polévky, obědy teda nikdy. A jogurty mu vůbec nechutnají bílé. Takže jsme spíš na zelenině, ovoci nebo jogurtech. A teda tvaroh, co vím se může i dřív jak od roku. Kašičky nám vůbec nechutnají, ale mlíčko to by si dal :mrgreen:

Vidíš a mě v 8měsící dlabaly knedlík a kuře na paprice-za mě neřešit zbytečnosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.4.13 21:43

@78mamina nepsala jsem to, abych tě přesvědčovala, to v žádném případě. Napsala jsem jen svůj názor, teda lépe řečeno doporučení mojí lékařky a důvod proč závadět pribináčka až po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.4.13 21:45
@Peťa77 píše:
@78mamina nepsala jsem to, abych tě přesvědčovala, to v žádném případě. Napsala jsem jen svůj názor, teda lépe řečeno doporučení mojí lékařky a důvod proč závadět pribináčka až po roce.

jj já také nechci nikoho přesvědčovat :mavam: Hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
3.4.13 21:46

@78mamina podle mě jsou to taky zbytečnosti, jak se matky řídí přesně podle pravidel. A čekají na jeden rok :lol:, a jsme taky zdraví jak řípa :) někde jsem četla, že matky řešili, že solit se má pozděj jinak dřív člověk umře. Což mi přijde fakt padlý už na hlavu. Kdyby se takto přemýšlelo, tak by si všechny museli pěstovat zelen a chovat zvířata at ví, co malému dávaj.

• Citovat
  • Upravit
1072
3.4.13 21:50

@111verunka111 Tak ony se ty chyby ve stravování projeví většinou až ve stáří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.4.13 21:52
@111verunka111 píše:
@78mamina podle mě jsou to taky zbytečnosti, jak se matky řídí přesně podle pravidel. A čekají na jeden rok :lol:, a jsme taky zdraví jak řípa :) někde jsem četla, že matky řešili, že solit se má pozděj jinak dřív člověk umře. Což mi přijde fakt padlý už na hlavu. Kdyby se takto přemýšlelo, tak by si všechny museli pěstovat zelen a chovat zvířata at ví, co malému dávaj.

Vidíš ta sul no já jsem solila vždy tak aby to mělo chut tak nevím zda hodně nebo málo prostě jsem to ochutnala, přisolila a fakt nad tím teda nepřemýšlela :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.4.13 21:53
@Peťa77 píše:
@111verunka111 Tak ony se ty chyby ve stravování projeví většinou až ve stáří.

No to už je ale nemocnej každej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
3.4.13 21:54

@Peťa77 to ano, ale projeví se díky tomu, že tak pokračuješ celý život a vážně jíš nezdravá jídla, bud přesolená atd..nikdy jsem neslyšela, že by problém ve stáří byl kvůli tomu, že sůl se začala dávat brzo mimčům. Malému trochu přisoluji, ale myslím si, že ve stáří nebude mít skrz to problém. To by musel solit hodně celý život

• Citovat
  • Upravit
9090
3.4.13 21:56

@78mamina Nevím kolik ti je ale špatné stravování se může projevit klidně až ve vyšším věku. A taky kvůli takovému stravování jak píšeš – pribiňáky, těžké omáčky už v kojeneckém věku mají dnes lidi takové problémy s nadváhou a obezitou. Nevidím důvod, proč takové sra*ky cpát do kojence, když si bude chtít ničit zdraví, má na to celý život…

A co se týče pribiňáčka…když už má někdo pocit, že je to nepostradatelná součást jídelníčku, tak proč si ho radši neudělat doma? Stačí 2 tvarohy, 1 smetana ke šlehání a trocha cukru a mám 750 g pribiňáčka za cca 35 Kč, od toho kupovaného je téměř k nerozeznání a hlavně je bez škrobů a dalších hovadin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.4.13 21:58

@78mamina Hlavně každý z jídla co do sebe cpe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
3.4.13 22:00

Moderní informované maminky: Staví se na hlavu, aby dítěti daly co nejvíc zdravýho, ohání se „problémy v dospělosti a stáří“, ale že za 10 let bude dítě dřepět u počítače, ládovat se chipsama, za dalších 10 let chlastat a kouřit, najde si pohodlný sedavý zaměstnání, to na zdravotní problémy mít vliv nebude. Ale pribiňák a trocha soli před 1. narozeninama mu způsobí infarkt. :zed: Jde o to, aby měla maminky dušička klid, že to udělala „správně“, do budoucna je to uplně jedno. A až jim bude 50, tak budou synáčkovi vyprávět, jak strašně se snažily, aby měl to nejlepší a on je nevděčný a neváží si toho a doktoři v té době objeví další strašně prospěšný věci, který budou odlišný od toho, jak to dělaly ony, takže zase bude problém „moje tchýně i mamka mi cpou, že za nich se to tak nedělalo“… Je to začarovanej kruh. V rámci zdravýho rozumu se nechá dítě vychovat i krmit bez pitvání všeho kolem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.4.13 22:03
@MuffinkaM píše:
Moderní informované maminky: Staví se na hlavu, aby dítěti daly co nejvíc zdravýho, ohání se „problémy v dospělosti a stáří“, ale že za 10 let bude dítě dřepět u počítače, ládovat se chipsama, za dalších 10 let chlastat a kouřit, najde si pohodlný sedavý zaměstnání, to na zdravotní problémy mít vliv nebude. Ale pribiňák a trocha soli před 1. narozeninama mu způsobí infarkt. :zed: Jde o to, aby měla maminky dušička klid, že to udělala „správně“, do budoucna je to uplně jedno. A až jim bude 50, tak budou synáčkovi vyprávět, jak strašně se snažily, aby měl to nejlepší a on je nevděčný a neváží si toho a doktoři v té době objeví další strašně prospěšný věci, který budou odlišný od toho, jak to dělaly ony, takže zase bude problém „moje tchýně i mamka mi cpou, že za nich se to tak nedělalo“… Je to začarovanej kruh. V rámci zdravýho rozumu se nechá dítě vychovat i krmit bez pitvání všeho kolem. ;)

lépe bych to nenapsala :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.4.13 22:08
@111verunka111 píše:
@Peťa77 to ano, ale projeví se díky tomu, že tak pokračuješ celý život a vážně jíš nezdravá jídla, bud přesolená atd..nikdy jsem neslyšela, že by problém ve stáří byl kvůli tomu, že sůl se začala dávat brzo mimčům. Malému trochu přisoluji, ale myslím si, že ve stáří nebude mít skrz to problém. To by musel solit hodně celý život

tak svým způsobem máš pravdu. Ale mě přijde zbytečné cpát do dítěte sůl a vše možné dřív. Nechápu kam každý spěchá, ten rok se to všechno dá vydržet i při skromnějším jídelníčku. Nedělá mi problém s pribináčkem ani stím ostatním počkat do toho roku a to už čekám potřetí :)

Příspěvek upraven 03.04.13 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.4.13 22:08

A že jsou dnes děti otylé? To není jídlem, my jedly to samé je to pohybem.Jo a mé děti jsou tabulkově akurát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí