Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
kousnout ho až začne řvát bolestí a bude mít jelito, drsný, ale na mě to prý zabralo, no ale nevím, jestli bych to dokázala
amonymní -na mě to taky prý zabralo…co kousnout lehce a aby tam zůstaly otisky zubů..tedy spíše tlačit…aby viděl a cítil…
Náš malý měl tahle období (bouchací) zatím dvě, první asi kolem 16-17 měsíců a za to jsem si mohla sama. Když už moc zlobil, tak jsem ho plácla přes zadek - a on to začal samozřejmě opakovat. Žádné vysvětlování apod. v tu dobu nepomohlo, zabralo akorát přestat to sama dělat a taky si jeho plácnutí nevšímat. Později, asi kolem 22 měsíců, už z toho měl rozumu víc, ale nic na něho nezabíralo. Byla jsem zoufalá - domluvit mu, zavřít ho do pokoje, být smutná, zlobit se, odejít, plesknout ho, ignorovat to… absolutně nic nepomáhalo. Pak to najednou přešlo samo a zjistila jsem, že je takový hlavně, když mu samotnému není úplně dobře. Něco na něho leze, je unavený, rostou mu zuby apod. A taky když už neví, co by provedl, tak zas někoho plácne, a čeká, co bude. Já si myslím, že v 15 měsících oko za oko moc nepomůže ![]()
S tím oplacením kousání,to opravdu zabírá!I v 15-ti měsících.Není to přímo má zkušenost,ale kamarádky.Nepomáhalo naprosto nic.Asi 2× ho kousli a byl pokoj.
taky jsem řešila kousání, právě kolem roku a půl. zjistila jsem, že klárka kouše z přemíry emocí - pozitivních i negativních, které neuměla zpracovat slovně. zkoušela jsem trestat, okřikovat, kousat na oplátku i vysvtělovat a nakonec nám zabrala psychologie - vysvětlit, že to druhého moc bolí a musela se jít omluvit. a taky z toho vyrostla a naučila se mluvit, takže začala používat jiné rpostředky komunikace
. jinak v jesličkách ještě doporučovali dát dítěti, když kousne, do pusy citron. no, na každého zabere něco jiného.
ahoj co zabírá je plácnutí přes stehno.Na zadku to přes plenu necítí takže stehno je lepší aspoň s tím mým raubířem to zabírá
A není to ten případ, kdy se takovým způsobem snaží upoutat pozornost ostatních dětí? Takový způsob seznamování? Někde jsem na podobný dotaz kdysi narazila a psycholožka takové chování vysvětlovala právě tím, že dítě neví jak se chovat ve společnosti ostatních vrstevníků. Musí se to nejdříve naučit. Odnaučovat plácání zase plácáním nedoporučovala.....ale možná se jednalo o starší dítě.
Ahoj holky mam takovy dotaz.Mam 15 mesicni mimi a Je uplne az zakernej kazdeho mlati hlava nehlava at uz rucickou nebo nejakou hrackou uz jsem ho nekolikrat za to placla pres rucicku a kdyz to nezabralo zkusila jsem mu to nejak vysvetlit ze se to nedela nebo to nesmis ale stale beez vysledne.A jeste kazdyho kouse uz nevim jak ho to mam odnaucit poradite mi??